Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Biscuit deeg

Biscuitdeeg is minder vet dan cakedeeg. doordat er geen boter in wordt verwerkt niet zo machtig als b.v. een taart van cakedeeg

Voor 4 personen:

250 gr. suiker

125 gr. bloem

5 eieren (kip)

5 eidooiers

5 eiwitten (luchtig geklopt)

25 gram suiker

Maak eerst een biscuitdeeg door de eieren, de eierdooiers, suiker (250 gram per 4 personen) en het bloem te vermengen met luchtig geklopt eiwit waaraan suiker (25 gram per 4 personen) is toegevoegd. Rol het biscuitdeeg heel plat uit op een bakplaat die bedekt is met vetvrij papier.

Bak dit gedurende 20 minuten in een oven van 160 graden celsius.

Baksuggestie: Terrine van sinaasappels

Extra ingredienten:

150 gr. jam (aardbeien-)

5 dlsap (sinaasappel-)

10 partjes sinaasappel

6 gelatine blaadjes

Smeer de aardbeienjam erover uit als het deeg is afgekoeld en rol dit op. Snij het opgerolde deeg in plakken. Maak de terrine door de wanden van de terrine te bekleden met de deegplakjes

Maak apart een mengsel van de jus d'orange, het vruchtvlees van de sinaasappelen en de gelatine. En doe dit in het midden de massa massa deeg. Zet dit koud weg. Stort de terrine uit de vorm en serveer dit in mooie tranches.

Tip: Volg je een glutenvrij dieet, dan kun je de bloem vervangen door Rijstemeel. Wees verder iets royaler met (glutenvrij) bakpoeder, en zet het geheel wat langer in de oven.

Home Recepten