Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Lijnperikelen 3

En weer gesport vandaag. Ik wil eerst even dit kwijt. Het doet me ontzettend goed om jullie reacties te lezen. Ik denk echt dat dit me steunt in mijn poging tegen de overtollige kilo's. Ik weet dat ik het ben die het moet doen. Maar dit stimuleert wel. En ook kritiek is welkom, daar kan ik alleen maar wat van opsteken.

Qua lijnen is het weer een goede dag geweest. Vanmorgen begonnen met een ontbijtje van 2 uitgeperste sinaasappels en 2 crackers met filet americain. Vervolgens even de computer ingedoken want ik was nieuwsgierig of ik al reacties op m'n artikeltje had en dat was zo. Een beetje gerommeld in huis en ik zeg met nadruk gerommeld, want ik wilde eigenlijk de huisvrouw uit gaan hangen, maar ik ben niet zo'n poetserd. Ik ben netjes in m'n werk, maar van m'n huis maak ik een chaos. M'n vrienden lachen me wel eens uit als ik zeg dat ik op m'n vrije dag m'n huis ga opruimen. Zo zo Helen alweer opruimen, dat moet ik dus altijd. Maar ik zal jullie niet vervelen met verhalen over m'n huishouding, dit is tenslotte een lijndagboek.

M'n lunch bestond uit een appeltje en 1 boterham met krabsalade en 1 boterham met kiprollade en daarover weer komkommer( op beide boterhammetjes). En gelukkig is die krabsalade nu op. Maar er staat nog steeds een doosje selleriesalade in de koelkast ook. Die boterhammetjes peuzelde ik op voor de tv daarnaast staat het rek waar dus die paaseitjes liggen. En die hadden echt zoiets van neem mij. Of was ik het die dacht dat is wel lekker ;-). Ik heb toen nog maar een crackert met jam genomen om m'n zoete trek te stillen. Vervolgens ben ik weer even achter de pc gekropen want dat is m'n andere verslaving en die weerhoudt me wel van eten. En nog even wat rond gekeken bij smul. Ik wil mezelf af en toe ook nog wel eens laten zien bij het forum, ik word al een echte smulverslaafde. Maar ik wilde nog naar overgewicht om daar m'n voedingslijstje in te vullen maar dat lukt al 2 dagen niet, daar baal ik dus een beetje van. Ik vind dat ook wel handig mbt smulweb als ik dan een recept in wil voeren dan heb ik gelijk de cal en het vetgehalte daar berekend en die kan ik er dan netjes bij vermelden.

Ik wilde eigenlijk m'n verhaal niet zo lang maken, want ik wil jullie niet teveel vervelen. Ik zag dat het gister ook wel veel was toen het er 1 maal opstond. Maar als ik zo aan het typen ben komt er van alles in me op om neer te zetten. Maar ik zal m'n best doen om een beetje to the point blijven. Vergeef me als ik een beetje van de hak op de tak spring. Zo ben ik een beetje in m'n praten en dus ook met schrijven (constateer ik nu even).

Er kwam vanavond een vriendin eten en gelukkig lijnt zij ook. We zijn al vaker elkaars lijnmaatje geweest en dan meten we ook gelijk onze maten (errug he dat iemand daar zo mee bezig kan zijn en dan heb ik het over mezelf). Ik hoop niet dat jullie me al te obsessief vinden, maar het is dus wel een beetje zo. Er zijn periodes dat dit wel een beetje m'n leven beheerst. Maar gelukkig heb ik een lieve vriendin die me af en toe weer eens met beide benen op de aarde zet. En ook hier op smul heb ik ( ik vind dat ik dat wel kan zeggen) een lieve vriendin die me wel eens met m'n neus op de feiten drukt. En daar ben ik ze zeer dankbaar voor.

Maar wat heb ik nu uiteindelijk gegeten een slibtongetje bereid in de oven op een bedje van venkel met gerookte zalm. Aardappeltjes die ik dacht te bakken in de oven, maar dat ging iets mis. Maar gelukkig heb ik ze niet verziekt en maar uit de oven gehaald en later weer verwarmd in de magnetron. En verder nog wat rauwkost met komkommer. Geen toetje en bij de koffie heb ik 1 paaseitje gegeten. Ik heb altijd zoete trek na het eten.

Vervolgens zijn we gaan aqua-aerobiccen en dat was zeer leuk. Echt zo'n kenau die je wel de opdrachten gaf wat je moet doen. Dit willen we minstens 1 keer in de week volhouden. Maar ik zal proberen meer te bewegen. Ik zwom al regelmatig vanaf begin januari maar de laatste 2 weken is daar een beetje de klad in gekomen, maar dat zal ik zeker weer oppikken. Het is ook maar hoe het uitkomt met m'n diensten dat ik naar de aqua.... kan. Ik heb altijd wel regelmatig gesport met ook periodes dat ik het liet afweten en dan weer ga. Maar ik weet hoe belangrijk dit is om het vol te houden en niet alleen voor je figuur. Ook al ben ik dan wat dikker, het blubbert niet en ik heb het idee dat dat dus wel kom door het sporten. Na de aqua..... heb ik nog een bakje yoghurt genomen met een peer daar door heen gemixed en een 1/2 lepeltje dixap. Ik ben een zoetekauw en 'savonds zijn toch wel m'n moeilijkste momenten. Eigenlijk vanaf een uurtje of 4 al, ik vergat bijna te schrijven dat ik toen een plakje appelontbijtkoek heb genomen zonder boter. Ik ben ook iemand die regelmatig een tussendoortje neemt, het ligt er maar net aan hoe laat ik uit bed kom of ik hier 'smorgens al mee begin.

Ik geloof dat dit alweer een aardig boekwerk wordt. Dus ik stop ermee voor vandaag. En ik hoor het wel als jullie vinden dat dat iets minder kan en dan zal ik m''n best doen om het korter te maken. Maar ik beloof niks.

Home Recepten Kookboeken