Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

HOE EET U DE LAATSTE TIJD?

...

Voedingsstoffen die we dagelijks binnenkrijgen, zijn nodig om ons lichaam te onderhouden.Om te zorgen dat oude cellen worden vervangen en om ervoor te zorgen dat we energie opdoen.Voeding is dus niet perse iets wat met ziekte te maken heeft.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat het heel belangrijk is dat iedere arts u vraagt naar uw voedingsgewoonten. Eigenlijk behoort hij u eerst te vragen hoe u eet en u te adviseren hoe u uw voedingsgewoonten kunt verbeteren. Dan pas komen de diverse geneeswijzen aan de beurt, of het nu homeopathie is of een behandeling met medicijnen. Dit geldt natuurlijk niet voor situaties waarin u in een levensbedreigende toestand verkeert, zoals in het geval van een hartinfarct of wanneer u aan een ernstige longonsteking lijdt. Dan is het zaak om zo snel mogelijk naar de intensivecare-afdeling te worden gebracht, om u daar op adequate manier te laten behandelen. Dat is crisisgeneeskunde.

Maar zodra het eerste gevaar weer geweken is, komt het belang van een gezonde voeding alweer snel om de hoek kijken. Niet alleen om uw gezondheidstoestand te verbeteren, maar ook om herhaling te voorkomen. Niemand zit te wachten op een tweede hartaanval. En met de juiste voeding is het risico hierop aanzienlijk te verkleinen.

Voeding is dus meer dan een geneeswijze: Voeding is de basis van lichamelijke gezondheid.

Langdurige ziekte, die onder andere arbeidsongeschiktheid en een hoop leed en ellende in het persoonlijke vlak tot gevolg heeft, kan voorkomen worden of misschien beter gezegd, kan verplaatst worden naar een later tijdstip in uw leven. Indien u er goede voedings-en leefgewoonten op nahoudt en wanneer u daarbij voedingssupplementen neemt, kunt u bepaalde ziekten of levensbedreigende gebeurtenissen naar een later tijdstip in uw leven uitstellen.

Dat geldt natuurlijk ook voor tal van degeneratieziekten met een minder dramatisch karakter, al zijn die ook niet prettig om te krijgen. Vrijwel elke degeneratieziekte of civilisatieziekte waar we in de Westerse wereld zoveel mee te maken hebben, vindt zijn grondslag -naast een erfelijke aanleg- in een ontregelde stofwisseling. Ziekten als reuma, ouderdomsdiabetes (suikerziekte), osteoporose (botontkalking), aderverkalking en zelfs *** zijn hier voorbeelden van. (De geleerden zijn het er nu over eens dat *** voor een groot deel zijn oorsprong vindt in verkeerde voedingsgewoonten.)

Home Recepten