Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

STRESS

We vragen wel erg veel van ons lichaam... Geraffineerde "lege"voeding en de mogelijkheid ons tegen giftige stoffen te beschermen met vitamines en mineralen zijn twee argumenten om voedingssupplementen aan te bevelen.

Een derde argument is dat ons leefpatroon de laatste tien jaar enorm is veranderd: bijvoorbeeld door de komst van de computertechnologie, de fax, de telefoon, satellieten en snelle auto's, noem maar op. Al deze factoren hebben ertoe geleid dat ons leven zich in versneld tempo afspeelt.

Vroeger, en dan praten we over een tijd die niet verder teruggaat dan een twintig tot dertig jaar, was het leven veel minder hectisch. Er was nog tijd voor een normale lunch. Het gezinsleven speeld een veel grotere rol en ook 's avonds was er meer tijd voor ontspanning.

Tegenwoordig volstrekt zich alles in versneld tempo. Het hele leven past zich daarbij aan: ons huis met al zijn electrische apparatuur (magnetron), onze levensstijl, ons voedingspatroon, wellicht ook onze totale houding ten opzichte van het leven.

Maar het kind van de rekening is ons lichaam. Ons lichaam is immers onderhevig aan biologische natuurwetten en kan onder invloed van de evolutie slechts zeer langzaam veranderen. Dit kunnen we niet zomaar in ijltempo naar onze hand zetten, zoals we dat zo langzamerhand algemeen gewend zijn met onze technische hulpmiddelen. En toch moet het lichaam mee in deze snelle, hectische, moderne tijd. Dat gaat zo maar niet. Het lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen. Extra voedingssupplementen kunnen hierbij een handje helpen.

Let wel, het ia aan iedereen vrij om zijn leven in te richten zoals hij zelf wil. Het blijft altijd een keuze. Kiest u voor een enerverende, drukke baan, of bent u op de een of andere wijze in een hectische situatie verzeild geraakt, dan is het aan te raden om extra vitamines en mineralen te nemen.

Home Recepten