SPIRITUEEL

Hekserij…iets voor jou?

Ben je geinteresseerd en wil je erachter komen of hekserij iets voor jou is? Dan kun je je er verder in verdiepen door dit stappenplan te volgen:

Lees boeken waarin je meer over wicca en jezelf aan de weet kunt komen. Het gaat niet alleen om speciale heksenboeken, maar ook om boeken over zelfbewustzijn, natuurlijke processen, filosofie en andere zaken waar je meer over wilt weten.

Maak een altaartje thuis: een rustig plekje met wat lievelingsspulletjes. Symboliseer de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Bijvoorbeeld met een mooie steen, een blauw stukje stof, wierook en kaarsen.

Maak contact met de natuur door lekker lange wandelingen te maken. Laat de elementen aarde, water, lucht en vuur op allerlei manieren diep tot je doordringen. Zoek het liefst verschillende natuurgebieden op. Je merkt vast dat een oeroud bos in Limburg heel anders aanvoelt dan een jong bos in Almere. Schrijf je ervaringen op in een dagboek.

Leer en oefen mediteren en visualiseren. Deze technieken zijn het begin van het onder de knie krijgen van magie.

Maak je eigen persoonlijke rituelen, die je op momenten uitvoert, die voor jou belangrijk zijn.

Volg cursussen waarmee je meer aan de weet kunt komen over wicca en jezelf. Dat kan net zo goed een cursus aura lezen zijn als dromen duiden, numerologie, reiki of spinnen. Goede cursussen kun je bijvoorbeeld vinden op www.devliegendevis.nl en ook www.opencircles is een uitstekende optie.

Je kunt ook contact zoeken met andere heksen, bijvoorbeeld via de internetsites www.whiteshadow.nl en heksen.pagina.nl. Zo ontdek je ook waar andere heksen elkaar ontmoeten.

Houd een “Boek der Schaduwen”bij met daarin je rituelen, spreuken, beproefde recepten en magisch schrift. Zo wordt het persoonlijk dagboek van een heks genoemd waarin ze notities maakt en haar ontwikkeling bijhoudt. Je kunt het boek zelf maken, door de omslag met mooi zwart satijn te bekleden. Bind het schrift dicht met een zilveren lint. Borduur of schilder er eventueel een pentagram (=magische ster die het kwaad afhoudt) op.

5 Reacties

 1. bezemsteeltje

  9 oktober 2004 at 08:26

  Op mijn bezemsteel!!!!Jihaaaa!!!Lut.

 2. Neem het mee!!!Dank je,Lut.

 3. wicca is echt cool en ga zo door met je pagina en als je meer info vind zet dat er dan ook op dat is handig voor mensen die zelf ook aan wicca doen zoals ik
  Groetjes
  =xxx=
  Samira.s

 4. En interessant , ik neem dit mee . Dan kan ik het nog eens rustig overlezen want ik heb nachtdienst (gezondheidszorg) en straks even tijd hoop ik ten minste .

 5. Leuk artikel is dit,maar wat is wicca ??Groetjes van Karin

Geef een reactie