brief aan de redactie

ergernis over oproepjes!!!! Ik ga deze brief aan de redactie overhandigen om wat te doen aan de oproepjes!we hebben in september ook al eens zoiets gedaan maar de redactie moet nog stappen ondernemen om de oproepjes in te delen in catogorieen.Ik heb al drie keer een poging gedaan om een oproepje te plaatsen met de vraag of er oude oproepjes verwijderd konden worden maar vergeet het…het waren er 1124 nu zijn het al over 1300 oproepjes!
Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zich loopt te ergeren aan de oproepjes…
als ik lastige we berichtjes krijgt copieer ik ze en plak ik ze hier weg.
wil je je mening ook kwijt over “oproepjes” plaats dan je mening!Kan u aub wat doen aan de oproepjes?u heeft in september al belooft om er wat aan te gaan doen maar tot heden is dit nog steeds niet gebeurd!
kan er geen prikbord komen met verschillende catogorieen?
Ik wil jullie vriendelijk vragen om zo snel mogelijk iets te doen aan de oproepjes.
Ik weet dat ik in het verleden zelf ook wel eens een oproepje heb geplaatst om een mede smuller te feliciteren of een hart onder de riem te steken
Alleen de laatste tijd is het vreselijk met allerlei onzinnige dingen.

hier een citaat uit een antwoord van smulwebredactie in september..
Smulweb is in eerste instantie bedoeld voor zaken die met koken te maken hebben. Probeer je daar dan zoveel mogelijk toe te beperken voorlopig. Als dat gebeurt is er op een gegeven moment vanzelf ook ruimte voor enkele andere onderwerpen. Plaats verder jouw oproepje en als daar interesse voor is dan zal er zeker een reactie op volgen. Zaken die slechts een of enkele personen aangaan, bespreek die persoonlijk en gebruik daar niet de oproepjes aan alle leden voor. Blijf oproepjes niet steeds opnieuw plaatsen, want ook dat is een bron van ergenis en absoluut niet de bedoeling van de oproepjes functie. Een keer is voldoende. Indien je vindt dat onderwerpen langer de aandacht verdienen, kan je dat altijd naar de redactie sturen en dan zal er wellicht aandacht aan besteed worden. Voor discussies bestaat natuurlijk al het forum waar de onderwerpen wel in categorieen ingedeeld zijn.

Kan u er nu iets aan doen aub???

vriendelijk Dank

Dianne

antwoord van roland van smul via we.
Hallo Dianne,

ik zie dat niet als zeuren horen. Als het irriteert, geef maar aan en blijf aangeven. We kunnen er niet altijd alles aan doen. Ik heb vanmiddag al een poging gedaan om een deel oude oproepjes te verwijderen en de rest zal ook volgen. Geef het enige tijd.
Verder kijken we naar een oplossing om de oproepjes te splitsen, maar dat blijkt nog lastig technisch.

Ronald

en vandaag 10 febr is het dan eindelijk zover er staan nog maar 75 oproepjessssssssss!!!! de aanhoudster wint zie je wel hahahahaaha……..

39 Reacties

 1. Beste Dianne,

  sorry voor de heel late reactie. Was op huwelijksreis en kwam maandag pas terug en heb een fikse infectie meegenomen. Ben vandaag weer begonnen en probeer zoveel mogelijk op te pakken. Jouw mailtje heb ik nog niet gezien. Ik zal er naar kijken en ook naar onderstaande vraag.

  Ronald

 2. is inmiddels gemaild naar de redactie!!!

 3. internetkeuken

  4 januari 2004 at 07:51

  Nog wat schiet mij te binnen.
  Wat niet met koken te doen heeft daar is toch vrouw zijn goed voor?
  Plaatjes en gedichten enz.
  Ik begrijp dat niet.
  Daar heb ik een kijkje genomen daar zie je zoveeeeeeeeeeeel gedichtjes en plaatjes.
  En ook een oproepcentrum voor alles en nog wat.
  Prikbord of hoe ze het ook mogen noemen.
  Of zie ik dit verkeerd?
  Carla

 4. Zaken die slechts een of enkele personen aangaan, bespreek die persoonlijk en gebruik daar niet de oproepjes aan alle leden voor.
  Indien mensen hun eigen oproepje niet continu bovenaan blijven plaatsen blijven de oproepjes wel enige tijd prominent staan.

  Indien je vindt dat onderwerpen langer de aandacht verdienen, kan je dat altijd naar de redactie sturen

  Gebruik de oproepjes functie als oproepje en niet continu als spamplaats om andere leden naar jou homepage te krijgen

  Probeer je daar dan zoveel mogelijk toe te beperken voorlopig. Als dat gebeurt is er op een gegeven moment vanzelf ook ruimte voor enkele andere onderwerpen.

  Verder verwijs ik naar de complete reactie van de redactie hier onder aan ergens.

 5. geloof ik best wel eens moeilijk. Vandaar dat ik het standpunt van de redactie van Smulweb maar eens herhaal:

  Smulweb is in eerste instantie bedoeld voor zaken die met koken te maken hebben.

  Blijf oproepjes niet steeds opnieuw plaatsen, want ook dat is een bron van ergenis en absoluut niet de bedoeling van de oproepjes functie.

 6. Kijk doordat iedereen zich met iedereen gaat bemoeien krijg je dit soort dingen,in het verleden hebben we al eens iets dergelijks meegemaakt,dat liep uiteindelijk uit op niks,Dus als we nu gewoon een beetje rekening met elkaar houden en je jezelf niet probeert te ergeren aan allerlei dan komt het vanzelf goed…oja en ik ben er zelf ook geen voorstander van dat steeds dezelfde berichtjes weer naar voren gehaald worden,dat gaf ik eerder ook al aan.En ik vind het al helemaal ver gaan dat er mensen zijn die door deze zaken hun pagina vaarwel zeggen.Dat bedoel ik nou juist,ook dat is in het verleden eerder gebeurt jammer hoor.
  Laten we er nou gewoon allemaal mee ophouden en elkkander de ruimte geven..

 7. Kom op hoor je laat je niet weg jagen door het gedrag van andere hoor!
  Ik erger me ook aan die niets zeggende oproepjes en een keertje zoiets moet kunnen maar het zijn altijd dezelde die het steeds weer doen!
  He Dian gewoon je mening blijven geven hoor!

 8. Dus hou nou eens op met deze onzin..

  nee christa ik hou niet op!! ik ben NIET de enige die zich ergert aan idiote oproepjes die echt nergens over gaan!!!!!!!!!!

 9. ik kan maar niet begrijpen dat er steeds weer mensen zijn die erzo’n probleem van moeten maken.Laat iedereen toch zijn eigen gang gaan,als ik er een berichtje opzet om iemand beterschap toe te wensen of om medeleven te vragen van andere smullers dan val ik er toch niemand mee lastig en niet alle berichtjes komen steeds weer naar boven.Dus hou nou eens op met deze onzin..
  De redactie is toch mans genoeg om mij of anderen hierop aan te spreken.Als je het niet interesant vindt sla dan de voor jullie (onnozele) berichtjes gewoon over.
  Verder wens ik je een heel fijn weekend toe .

 10. Hoi
  Ik heb mijn oproepje keurig verwijderd nadat ik melding had gemaakt dat mijn site bij lycos weg is, dat heb ik gedaan omdat de mensen dan hun kruisjes weg kunnen halen
  Ik heb het ff 2 dagen laten staan dus neem aan dat ieder het wel gelezen heeft.
  Ik ga weer opnieuw beginnen met een homepage in het nieuwe jaar pfffffffffff
  Gr Marga

 11. Zei onze grootste forum zeurkous…………

 12. je nu druk, de redactie heeft gezegd dat ze er niets aan doet, dus kunnen jullie net zo goed ophouden met zeuren.

 13. IK SNAP GOED WAT JE BEDOELD HOOR,MAAR IK HAD DE KEUZE OM BIJ ELKE GB LANGS TE GAAN OF HET ZO OP TE LOSSEN .
  ALS IK IEDEREEN BIJ LANGS WIL GAAN MET M,N TRAGE PC BEN IK 10 JAN NOG BEZIG.
  NOG EEN MAANDJE EN DAN ZAL HET NIE WEER VOORKOMEN.
  GROETJES VAN ALEX EN IK HOOP WEL DAT DE REDACTIE NU EINDELIJK ES WAT GAAT DOEN OF HEBBEN ZE OOK KERSTVAKANTIE??

 14. daarbij gevoegd mijn eigen al langer bestaande ergernis over de onzin, d.w.z. niet-culinaire,oproepjes, denk ik dat een onderverdeling in categorien het beste is.Kunnen de onzin-oproepjes mensen met elkaar “chatten”langs deze weg en hebben de wel in culinaire oproepjes geinteresseerde leden ook hun zin. Lijkt me toch niet zo moeilijk, mede gezien ook de restaurants nu aprt gegaan zijn.Thea

 15. Hoe meer wij hier onze meningen neerzetten hoe meer plezier krijgen sommige er weer in.
  Carla

 16. effe 7 oproepjes met “gelukkig nieuwjaar” daar heb je toch gastenboeken voor!! hier zak mijn broek van af hoor ppppffffff

 17. Hoor de wind…

  en vooral

  ruik em!

  regaeer 3-12-03

 18. deze oproepjes erger ik me het meest
  _______________________________

  Betreft: En als

  je het nou nog niet weet,

  weet ik het ook niet meer!
  ******* Reageer 14.12.2003
  __________________________________

  ik vind dit nou echt nergens op slaan!!
  en ik deel me mening met sandra en annebee!

 19. Ik sluit me aan bij het meeste wat je schrijft, maar niet bij alles. Ik geloof namelijk niet dat ‘iedereen’ het wel best vindt, maar wel dat ‘bijna iedereen’ zijn mond houdt voor de lieve vrede en maar geen commentaar levert omdat uit de weg gaan makkelijker is dan protest aantekenen.

 20. Dit doe ik al sinds kort.
  Ik ga op bepaalde oproepjes niet meer in.
  Schrijf de persoon ook niet in gastenboeken.
  Of iemand met zich zelf kletst of een muts kwijt is.
  Rare spreuken die nergens op slaan negeer ik.
  o.a
  Wie weet,die heeft geluk gehad, hahaha
  Waar slaat dat op?
  Carla

 21. Oude oproepjes staan volgens mij niemand in de weg, het is net zoiets als met oude kranten: de stapel groeit, maar de niet-actuele kijk je niet meer in.
  De ergernis zit wat mij betreft in de pest-oproepjes, het ondersneeuwen van serieuze oproepjes en het steeds weer bovenaan plaatsen van oproepjes om in the picture te staan.
  Iemand schreef dat je de oproepjes over kunt slaan als je ze niet wilt lezen; dat is de omgekeerde wereld: de oproepjes voegen iets toe aan SmulWeb, mits goed gebruikt. Die functie wordt verziekt door een paar egocentristen en daarvoor moeten anderen dan de oproepjes maar mijden? Dat heeft met vrijheid, blijheid niets van doen, het is terreur.
  Heeft iemand nog over mijn suggestie (onderaan ergens) nagedacht om de boosdoeners volledig te negeren?

 22. Ik heb er geen last van,hoor.
  Ik MOET hier niet komen,ik kom vrijwillig op smulweb,en vaak lach ik me rot om alle dingen waar mensen zich aan ergeren.
  Ik zou zeggen,lees wat je lezen wil!
  Voor iedereen een goede jaarswisseling.
  Ellen.

 23. Ik ben eens gaan kijken bij de oproepjes omdat ik dacht het zou wel meevallen.DUS NIET.Als je in oktober nog een oproepje ziet over de neus van ome carl dan denk ik dat kan toch al lang weg net zo als al die andere.Ik vind wel dat je iemand vrij moet laten wat voor soort oproepje hij/zij zet.Het is niet goed dat een ander voor je gaat beslissen wat mag of niet.Bij het forum mag trouwens ook weleens opruiming gehouden worden daar gaat het ook door tot 20 dec. 2002.

 24. Ik heb het vermoeden dat er ook pesterij achter zit.Die mensen die dit doen weten dat er enkelen zijn die zich eraan ergeren en dat dikken ze dan graag nog eens aan door nog meer onzin te plaatsen en te laten staan.Ikzelf haal altijd mijn niet meer gebruikte oproepjes weg.Ik denk dat het het beste is om je er niet aan te ergeren,of het althans te proberen,want het heeft blijkbaar weinig zin,er gebeurt niks positiefs,alleen ergerlijk.Zonde van je kostbare tijd.

  Ik wens jou en je gezin een hele gezellige jaarswisseling,en het allerbeste voor het nieuwe jaar,groetjes van Karin

 25. internetkeuken

  31 december 2003 at 08:12

  Misschien kan je de personen die oude oproepjes hebben staan zelf aan schrijven.
  Nog een tip of je roept die namen direkt in je oproepje over oude oproepjes.
  Ik denk wel dat het laatste een beetje zou helpen.

 26. dit onderwerp was er al een keer maar er wordt geen gehoor aan gegeven door de redactie ze hebben het te druk met andere dingen vraag me niet wat!!
  en dat ik me opropeje steeds bovenaan zet is om mensen duidelijk te maken of ze aub hun oude oproepje willen verwijderen

  stel ik zet een oproepje over een recept..als ik dan een uur later kijk dan sta me oproepje helemaal onderaan want dan staan er weer oproepjes bij die nergens op slaan
  bijv

  hallo…
  ik wens iedereen een fijne dag

  afz *******

  aan zulke oproepjes erger ik me ja

 27. internetkeuken

  31 december 2003 at 08:00

  Ik lees de oproepjes vluchtig door en kijk of er iets over koken bij staat.
  Vaak denk ik wel dat het voor sommige beter is een eigen homepage open te maken voor gedichtjes en plaatjes zoveel ze willen.
  Maar om eerlijk te zijn staat jou oproepje over oproepje ook vaak boven aan of zie ik dit verkeerd.
  Ik ben dan liever weer met andere dingetjes bezig dan over oproepjes op te winden.
  Bovendien was dit onderwerp toch al een keer.

 28. snelleklaartje

  30 december 2003 at 23:46

  ook op smulweb.
  Ik lijk wel de enige te zijn die me niet stoort aan oproepjes. Als je ze niet wilt bekijken, dan doe je dat toch niet.
  Er zijn ook artikelen die niets met eten of drinken te maken hebben.
  Hooguit zou je de operoepejs, net als bij het forum, in catgorieen kunnen verdelen.
  Waarom zou je geen oproepje kunnen plaatsen voor een zieke kanariepiet? Wat is daar mis mee?
  Misschien weet iemand wel een overheerlijk recept voor dat beestje, zodat hij weer gaat zingen.

  Nee hoor, het is een grapje.
  Maar ik denk dat er ergere dingen in de wereld zijn om je druk om te maken dan de oproepjes op smulweb.

  Met respect voor ieders mening, maar dit is mijn mening.

  Groetjes van Winnie

 29. Dat ze nu niets er aan doen kan ik begrijpen maar er liggen dus nog veel meer dingen die niet goed functioneren en dat is niet van nu

 30. hoewel ik denk dat de redactie toch haar best wel doet. Je ziet nu dat bepaalde perso(o)n(en) meerdere pages ma(a)k(t)(en) om op die manier toch aan de oproepjes quote te komen, of zou het om aandacht gaan. Misschien een tip aan Jort Kelder; quote 500 smulweb oproepjes; and the winner is!!!
  Ook ik heb vorige week een mail aan de redactie gestuurd om hen nogmaals op de ergernis te wijzen, maar begrijp anderzijds dat ook zij feestdagen willen vieren.
  Wie weet brengt 2004 waar wij op hopen.

  Christel

 31. Ronald dus schieten we niet veel op met de oproepjes want mensen luisteren niet!

  Kunnen jullie dan niet de oude weghalen

 32. ik ben het roerend met je eens dat de oproepjes in een catogerie moeten geplaats worden.
  Zelf zet ik ook wel eens een oproepje maar die is naar een paar dagen weer verdwenen.
  en als iedereen dat doet zijn er geen lange rij van oproepjes en zeker niet weer herhalen en naar boven halen.
  (dat zou verboden moeten worden)
  ik hoop dat de redactie daar daatwerkelijk wat aan gaat doen.
  veel succes en groetjes Janny

 33. kunnen jullie de oude oproepjes dan niet verwijderen ronald????

 34. wereldredactie

  30 december 2003 at 22:38

  Gebruik de oproepjes functie als oproepje en niet continu als spamplaats om andere leden naar jou homepage te krijgen. Als je jouw eigen oproepje bovenaan blijft plaatsen dan druk je andere nieuwe oproepjes weg en daar is de functie niet voor bedoeld.

  Voorlopig zal er geen onderverdeling komen in oproepjes. Dat zit er niet in. De vraag is ook wat de wenselijkheid daarvan is. Oproepjes van langer geleden zijn niet meer zo interessant en die zakken op een gegeven moment weg. Indien mensen hun eigen oproepje niet continu bovenaan blijven plaatsen blijven de oproepjes wel enige tijd prominent staan.

  Ronald

 35. wereldredactie

  30 december 2003 at 22:38

  “Smulweb is in eerste instantie bedoeld voor zaken die met koken te maken hebben. Probeer je daar dan zoveel mogelijk toe te beperken voorlopig. Als dat gebeurt is er op een gegeven moment vanzelf ook ruimte voor enkele andere onderwerpen. Plaats verder jouw oproepje en als daar interesse voor is dan zal er zeker een reactie op volgen. Zaken die slechts een of enkele personen aangaan, bespreek die persoonlijk en gebruik daar niet de oproepjes aan alle leden voor. Blijf oproepjes niet steeds opnieuw plaatsen, want ook dat is een bron van ergenis en absoluut niet de bedoeling van de oproepjes functie. Een keer is voldoende. Indien je vindt dat onderwerpen langer de aandacht verdienen, kan je dat altijd naar de redactie sturen en dan zal er wellicht aandacht aan besteed worden. Voor discussies bestaat natuurlijk al het forum waar de onderwerpen wel in categorieen ingedeeld zijn.”

 36. wereldredactie

  30 december 2003 at 22:37

  Beste Dianne, bedankt voor jouw reactie.

  Is het heel erg dat er 1200 oproepjes in het archief staan? Je gaat oproepjes van twee jaar geleden toch niet meer bekijken? Dan staan die toch ook niet in de weg, helemaal achter in de lijst? Waarom dan verwijderen? Ik kan er zeker eens naar laten kijken, scheelt ook ruimte in de database als oude oproepjes verwijderd zijn. Maar het heeft geen prioriteit voor ons, aangezien het volgens ons niemand in de weg zit.

  ik kan verder mijn reactie alleen maar herhalen.

 37. het gaat er mij maar om dat er oude oproepjes staan die ze maar niet willen verwijderen,en ja er staan soms oproepjes tussen die nergens op slaan maar ik hoop dat de redactie hier wat aan gaan doen.
  en ik zie graag dat alles ingedeeld wordt in catogorieen….

 38. De oproepjes zouden een heel goede functie kunnen hebben binnen SmulWeb, maar enkele leden lijken er het alleenrecht op te hebben.

  Categorieen hoeven van mij niet, wel de verplichting dat oproepjes gerelateerd zijn aan eten/drinken, opmaak van pagina’s, op zoek naar een restaurant, enz. Een oproepje ‘test': weg ermee. Verjaardagen- en ziekte-oproepjes: weg ermee; via gastenboeken en WE worden die zaken wel besproken tussen degenen die het aangaat, daar hoeft niet ook nog eens een oproepje aan gewijd te worden.
  De redactie zou het aantal oproepjes dat per smuller geplaatst mag worden moeten beperken en alles ouder dan bijv. 1 maand moeten verwijderen.

  Is het een idee om ALLE smullers te mijden die aan oproepjesverzieking doen? Dus ook de oproepers die hun oproepje zo belangrijk vinden dat het altijd op het eerste blad moet staan? Alsof ze niet meer bestaan.

 39. Ik ben het helemmaal met je eens en ik hoop dat ze er wat aan doen maar vrees met grote vrezen
  Je krijgt vast een antwoord dat ze het druk hebben of dat het niet mogelijk is om er wat aan te doen.
  Ik weet wel dat een keer de redactie alle oude oproepjes heeft verwijdert

  Ik hoop niet dat je als antwoord krijgt dat je je er niet aan moet ergeren

  Ik hoop nog steeds op catogerien!

Geef een reactie