dagboek van LOES …van 115 naar 65 kilo (21/11)

109.0…. Niet goed en niet slecht dus geen wonder dus dat er weer wat is bij gekomen, maar het was wel errug lekker
Ook had ik maandag weinig gedronken en dat merk ik dan meteen. Dus maar weer aan de zuip.brrrrrrr en dan ook nog fris/koud weer,dat stimuleerd het drinken van water ook niet bepaald.
Wel loop ik vrijwel elke dag mijn grote ronde met de honden en zit er al voorzichtig aan te denken om die ronde uit te breiden, dat gaat dus wel goed.
De ellende is alleen dat ik zo zweet en zeker 1 1/2 uur nodig heb om weer op normale temperatuur te komen. Zelfs met die mist van vorige week liep ik te zweten en had warme handen terwijl de anderen liepen te kleumen.
Nou ja IK heb een goeie isolatielaag…..
Wat ik me wel afvraag is dat blijkbaar de “kachel” bij mij toch wel hoog staat als ik zo zweet….waarom val ik dan niet sneller af ????
Maar dat afvallen gaat nooit snel genoeg naar ons zin. We zullen dus maar gewoon doorgaan met deze strijd, het gaat tenslotte ook om onze gezondheid.
Mijn conditie is in elk geval wel verbeterd merk ik, nou alleen nog effe (???) zien dat nuttig te gaan gebruiken want in hiuis is er zoals gewoonlijk nog veel te doen. Ik moet echt weer een interieurverzorgster zien te krijgen, want ik wet echt niet waar ik moet beginnen met die hele zooi. Het is echt schandalig want we zijn maar met z’n tweetjes (en de honden)en van veel gemakken voorzien.
Ik heb in mijn jeugd geen dicipline geleerd en er was in huis geen orde en regelmaat, dus wat moet ik dan van mijzelf verwachten??? Iets met je verstand weten is heel wat anders dan het doen, net als met eten…
Ik moet er maar mee leren leven dat het nou een maal een hele strijd is en elke overwinning stimuleert om ook met andere dingen de strijd aan te gaan. Het afvallen lukt matig/redelijk, ik krijg meer conditie, er zit dus beweging in en dat is er jaren niet geweest.
Ik ben dus best een grote meid aan het worden…letterlijk genomen wordt ik kleiner maar geestelijk groter/sterker en dat terwijl ik al aardig naar de 50 ga, beter laat dan nooit.
Ik ga een bakkie leut maken, heb ik nog niet gehad en dan boven eens verder mijn hobbyrommeltjes verder organiseren, dat lag nog veelal in dozen en op de grond wat met een scheurgrage hond niet veilig is.
Groeten van LOES

5 Reacties

 1. Heb je al in de gaten dat je 6!!!!!!kilo bent afgevallen!!! Dat is toch keigoed!!!
  Ik zag het ineens!!
  liefs van germa

 2. Misschien gewoon wat meer vocht vast gehouden. Je zal zien, aan het eind van de wee weeg je weer minder. En niet teveel spekjes eten ;-). Vind je het hishouden ook zo crime. Ik weet zat andere dingen te doen dan huishouden. Wilde deze week allemaal extra dingen doen en bennog nergens toe gekomen.
  Groetjes Helen

 3. Gaat toch de goeie kant op? Meer conditie, afvallen komt “vanzelf” wanneer je meer beweegt…. en wat het huishouden betreft… ben ik ook geen ster in, maar het is ook zulk ondankbaar werk. Ik verplaats wat stof en de volgende dag ligt het een halve meter verder… dat stimuleert toch niet? En (vooral) hondjes maken er ook een troep van (don’t tell me, ik weet waar ik over praat) Lekker doorgaan, komt allemaal goed!!! Liefs, Adiet

 4. Ben blij dat het weer wat beter gaat met je. Je klonk laatst zo down!! En dat lijnen dat gaat vanzelf, als je het maar een beetje los laat. Trouwens knap van je hoor om je conditie zo op te bouwen!! Zie je wel, het gaat hardstikke goed !!!
  liefs van germa

Geef een reactie