President

President

Smaakvol koken met Franse kaas

http://tinypic.com/e5jifr_th.jpg)>



De kazen van President komen voort uit
jarenlange ervaring en traditie
Dit proef je niet alleen aan de diverse
soorten kaas, maar het is tevens een reden
dat President zo populair is bij de
liefhebbers van Franse kaas


http://tinypic.com/e5jiur_th.jpg)">


Franse herkomst
De kazen van President komen allemaal uit
Frankrijk, het meest populaire land van herkomst
op het gebied van buitenlandse kaas
Brie is een van de meest verkochte buitenlandse
kazen en President het meest bekende merk
Naast Brie maakt President ook Cammembert
Geitenkaas en enkele Franse kaasspecialiteiten
Expertise
Door jarenlange ervaring weten de makenrs van
President precies waaraan een goed stuk
kaass moet voldoen
Zo moet de textuur heerlijk
smeuig en zacht romig zijn
Kwaliteitsproducten
Voor al zijn kazen garandeert President een
constante smaakbeleving, op elk moment
van de dag het hele jaar door
Verfijnde smaak
De typische, neutrale en volle romige smaak
van de Presidentkazen wordt door veel
mensen al na een keer proeven gewaardeerd
Producten om samen van te genieten
De typische Franse kazen van President zijn
geschikt voor diverse gebruiksmomenten
Het zijn ideale producten voor bij de borrel,
op een kaasplateau, als tussendoortje
of om heerlijk mee te kokkerellen

http://tinypic.com/e5jiur_th.jpg)">


Brie

Tijdens de Franse revolutie werd Brie uitgeroepen
tot de koning van de gelijkheid
Deze smaakvolle en romige kaas was ook toen al
geliefd bij zowel arm als rijk
De Franse diplomaat Talleyrand hield tijdens
het Congres van Wenen in 1815 een competitie
tussen diverse soorten kaas uit diverse landen
De Franse kaassoort Brie kwam
unaniem als winnaar uit de bus
Soort kaas :
President Brie is een heerlijke romige Franse
kaas herkenbaar aan zijn witte korst
De Brie rijpt van buiten naar binnen
Na 2 weken is hij perfect eetbaar en van
boven tot onder romig zacht
Hoe langer de Brie rijpt, hoe fruitiger en
nootachtiger zijn smaak zich zal ontwikkelen
Een wiel Brie weegt 3 kilo en wordt
versneden in driehoekige puntjes
van gemiddeld 200 tot 250 gram
Herkomst :
President Brie wordt van oudsher gemaakt in
de Vogezen in Frankrijk
Vetgehalte :
Brie van President heeft een vetgehalte van
gemiddeld 29 % op het totaal product
President Light is de “lichte” variant op
de standaard Brie met een vetgehalte van
slechts 11 % op het totaal product en bevat
de helft aan calorieen, 19=84 kcal
Melksoort :
President Brie wordt gemaakt van
gepasteuriseerde koemelk
Serveertip :
Serveer Brie op een kaasplateau als aperatief
of bij het dessert
President Brie is ook een aanrader in combinatie
met brood, op toastjes of verwerkt in salades
Je kunt ook lekker koken met Brie

http://tinypic.com/e5jiur_th.jpg)">


Camembert

Marie Harel, een Normandische boerenvrouw
verschafte rond 1790 onderdak aan een priester
uit het plaatsje Brie, hij was op de vlucht
voor de revolutionairen
De priester toonde tijdens zijn korte
verblijf hoe in Brie kaas werd gemaakt
Ze ging hiermee vervolgens zelf aan de slag
en vernoemde het resultaat naar haar
geboortedorp Camembert
Soort kaas :
Camembert is de bekendste witte korstkaas
uit Frankrijk
Jonge Camembert is te herkennen aan een
krijtachtig hart
Rijpe Camembert heeft een zachte kern en
zal mooi romig uitlopen
President Camembert werd onlangs bekroond
met de “Medaille d’Or 2005″, een onderscheiding
die wordt toegekend op basis van
smaak en prijs-kwaliteit-verhouding
Herkomst :
President Camembert wordt van oudsher gemaakt
in Normandie in Frankrijk
Vetgehalte :
President Camembert heeft een vetgehalte van
gemiddeld 22 % op het totaal product
President Allege is het vetarme broertje
van de President Camembert en heeft slechts
een vetgehalte van 11 % op het totaal product
Melksoort :
President Camembert wordt gemaakt van koemelk
Serveertip :
President Camembert is onmisbaar op een
kaasplateau bij de borrel of als dessert
Ook is Camembert heerlijk op brood en
uitstekend te verwerken in salades
Gegrild of gegratineerd is Camembert uitstekend
te gebruiken in bereidingen met vis en vlees

http://tinypic.com/e5jiur_th.jpg)">


Geitenkaas

De geit werd vroeger gezien als de koe van
de “armen”, omdat een geit met zeer weinig voedsel
toch een goede melkopbrengst had
Geitenmelk was vroeger wel scherper en geuriger
dan vandaag de dag
Nu krijgen geiten speciaal uitgebalanceerde
voeding waardoor geitenkaas niet meer
zo scherp van smaak is
Soort kaas :
Geitenkaas van President wordt gemaakt
van 100 % geitenmelk
Volgens de Franse wetgeving mogen ze daarom de
naam “Pur Chevre” of “Fromage de Chevre” dragen
Voor de productie van verse geitenkaas wordt
een beetje stremsel bij de melk gedaan
Vervolgens kunnen er kruiden worden toegevoegd
of de buitenzijde van de kaas kan
worden ingewreven met as
Om een gerijpte geitenkaas te krijgen laat men
de wrongel goed uitlekken en dan wordt de kaas
gezouten en bestoven met Penicillium Candidum
Gerijpte Geitenkaas van President is te herkennen
aan zijn geribbelde ivoorkleurige korst en
zijn textuur is iets droger en daarom vaak wat brokkeliger
Herkomst :
De geitenkazen van President komen uit
Poitou-Charentes, de bakermat
van de Franse Geitenkaas
Vetgehalte :
Verse en gerijpte Geitenkaas van President
bevatten respectievelijk een vetgehalte
van 45 % en 50 % vet op droge stof, wat
overeenkomt met respectievelijk
20 en 25 % vet op het totaal product
President Rondele Chevre is de romigste
Geitenkaas van het gamme en
is hierdoor uitstekend smeerbaar
Melksoort :
Geitenkaas wordt gemaakt van
gepasteuriseerde geitenmelk
Serveertip :
Verse Geitenkaasjes mogen niet ontbreken
op het kaasplateau, zijn heerlijk als aperatiefje
en perfect smeerbaar op brood of toast
Verwerk Geitenkaas onbehandeld of gegrild
in salades of gebruik ze als vulling
voor diverse lekkere hapjes

http://tinypic.com/e5jiur_th.jpg)">


President specialiteiten
De kaasspecialiteiten van President zijn
kaasproducten die zijn afgestemd op het
gebruiksgemak van de hedendaagse kaasconsument
De meeste producten zijn zo te gebruiken,
je hoeft ze enkel nog uit de verpakking
te halen om ervan te kunnen genieten
President Peche Mignin 180 gram

Deze kaas is bekend als het kaasstaafje met
witte korst, de perfecte snack onder de Franse kazen
Qua gewicht en vorm uitermate geschikt om
in porties te snijden en uit het vuistje te eten
Peche Mignon heeft een smeuig en romig karakter
en is geschikt als snack, aperatiefje
of voor op de boterham
Vetgehalte is 55 %/ 28 % op het totaal product
President Gourmetplakjes 125 gram

Het zijn als het ware voorgesneden plakjes Brie
Deze zachte plakjes Franse kaas zijn heerlijk
romig en zacht van smaak en lekker op de boterham,
als tussendoortje of op het kaasplateau
In stukjes gesneden komen de Gourmetplakjes
qua smaak goed tot hun recht in salades, op pizza’s,
tosti’s of panini’s
Ook kunt u de plakjes smelten om als saus
te gebruiken bij gevogelte, vlees, vis of groente
De verpakking bestaat uit 2 compartinenten
met elk 3 identieke plakjes
Elk plakje wordt door een dunne film gescheiden
zodat ze niet aan elkaar blijven kleven
Vetgehalte is 50 %/ 26 % op totaal product

http://tinypic.com/e5jiur_th.jpg)">


Le “Switch”
een heerlijk broodje met President Gourmetplakjes

Lunchgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 15 minuten
Ingredienten :

  • 125 gram President Gourmetplakjes
  • 2 bruine meergranenbroodjes
  • veldsla
  • 1 verse tomaat
  • Provencaalse kruiden
  • zout en peper
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 eetlepel honing
    Bereiding :
    Verwarm in de oven de broodjes.
    Snijd de warme broodjes open en beleg ze
    met wat veldsla, enkele plakjes ei
    en 3 plakjes tomaat.
    Leg er per broodje 3 Gourmetplakjes op.
    Besprenkel de broodjes met een beetje honing.
    Voeg tenslotte de kruiden, zout en peper toe.
    “Presidential” burgers

    Lunchgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 55 minuten
    Ingredienten :

  • 2 eetlepels balsamico
  • zout en peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 3 Portobello champignons
  • 1 rode ui
  • 4 hamburgers
  • 125 gram President Gourmetplakjes
  • 4 dikke sneden bruin brood
  • veldsla
  • 2 tomaten
    Bereiding :
    Verwarm de grill of barbeque.
    Snijd de champignons en tomaten in schijfjes.
    Snijd de ui in fijne ringen.
    Meng in een kom de balsamico met zout en peper.
    Voeg 2 eetlepels olijfolie en de oregano toe.
    Marineer de champignons 30 minuten erin.
    Grill de champignons en ui gedurende
    3 minuten en laat ze uitlekken.
    Grill de hamburgers 2 minuten aan elke kant.
    Leg er de Gourmetplakjes bovenop
    en grill ze nog 1 minuut.
    Strijk de sneden brood in met de rest olijfolie.
    Grill de boterhammen 1 minuut aan elke kant.
    Versier de boterhammen elk met wat sla,
    tomaten, ui en champignons.
    Leg er tenslotte de hamburgers
    met de Gourmetplakjes bovenop.
    Gegrilde paprika’s met geitenkaas

    Bijgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 2 1/2 uur
    Ingredienten :

  • 4 paprika’s
  • 80 gram President Rondele Chevre
  • zout en peper
  • kruiden naar keuze
  • 1 eetlepel sesamzaad
    Bereiding :
    Snijd de paprika’s doormidden en verwijder
    de zaadjes.
    Leg de paprika’s onder de grill van de oven
    en bak ze 10 minuten tot de huid donker wordt.
    Laat ze afkoelen en verwijder het vel.
    Leg de beide helften van de paprika uit en
    besmeer elke helft met de kaas.
    Bestrooi ze met kruiden, zout en peper.
    Rol nu de beide helften vanaf de zijkant
    zo strak mogelijk op.
    Neem een stuk plastic-folie en
    wikkel hier de paprika’s strak in.
    Zet de rolletjes minstens 2 uur
    in de ijskast om te rusten.
    Snijd de paprikarolletjes voorzichtig
    in dunne plakjes van 1 cm.
    Bestrooi de plakjes met sesamzaadjes.
    Bruschetta van ontbijtkoek met President gourmetplakjes

    Bijgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 17 minuten
    Ingredienten :

  • 8 gedroogde abrikozen
  • 4 gedroogde vijgen
  • 4 stukken gember op siroop
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 125 gram President Gourmetplakjes
  • 4 plakken Parmaham
  • zout en peper
    Bereiding :
    Verwarm de oven op 220 graden.
    Hak de abrikozen, vijgen en gember fijn.
    Meng voor de chutney in een kom de abrikozen,
    vijgen en gember.
    Schenk de balsamico erover.
    Breng het op smaak met zout en peper.
    Voeg er de gembersiroop aan toe.
    Meng alles goed door elkaar.
    Zet het mengsel op een koele plaats.
    Bestrijk de sneetjes ontbijtkoek met olijfolie.
    Rooster de sneetjes ontbijtkoek 2 minuten.
    Leg een Gourmetplakje op elke plak ontbijtkoek
    en decoreer met de Parmaham en1 eetlepel chutney.
    Verdeel de plakjes over 4 bordjes en serveer
    met de rest van de chutney.
    Gevulde champignons met geitenkaas

    Borrelhapjes voor 4 personen
    Bereidingstijd 30 minuten
    Ingredieten :

  • 4 grote champignons
  • 113 gram President Chevre Frais
  • 4 witte boterhammen
  • 1 takje verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse bieslook
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zwarte peper
    Bereiding :
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Hol de champignons met een scherp mes uit.
    Vul elke champignon tot de rand met de Geitenkaas.
    Hak het brood met de kruiden, knoflook
    entomaatjes in kleine stukjes.
    Meng de kruiden en broodkruimels in een kom
    met een scheut olijfolie door elkaar.
    Bestrijk alle champignons met het mengsel.
    Zet de champignons in een ovenschaal
    en verwarm ze 20 minuten in de oven tot
    de korst goudbruin is geworden.
    Breng ze op smaak met peper en
    serveer de hapjes als ze nog warm zijn.
    Camembert uit de oven met verse seizoensgroenten

    Bijgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 17 minuten
    Ingredienten :

  • 250 gram President Camembert
  • 1 teentje knoflook
  • enkele druppels droge witte wijn
  • verse groenten als worteltjes, radijsjes,
    komkommer, groene asperges,
    courgette, aardappel, bleekselderij
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snijd de groenten in reepjes.
    Pel de knoflook en snijd hem in 2 stukken.
    Verwijder het papier van de Camembert en leg hem
    terug in zijn hoyten doosje.
    Wrijf de bovenkant van de kaas in met
    een teentje knoflook om hem te parfumeren.
    Prik vervolgens met een vork een aantal gaatjes
    in de bovenzijde van de Camembert.
    Druppel de wijn over de gaatjes, zodat de
    kaas deze goed opneemt.
    Bak de kaas 15 minuten in de oven tot er zich
    belletjes vormen op het oppervlak.
    Stoom intussen de groenten naar keuze
    in 6 minuten beetgaar, aardappels 8 minuten.
    Probeer alle groenten warm te houden.
    Serveer de gesmolten kaas in zijn doosje
    met het garnituur van groenten eromheen.
    Snijd de Camembert ter plekke kruislings
    open zodat u de bovenzijde
    in 4 lapjes kunt open vouwen.
    Risotto met groene asperges en Brie

    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 47 minuten
    Ingredienten :

  • 500 gram groene asperges
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1/4 liter witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 300 gram risottorijst
  • 50 gram boter
  • 50 gram room
  • 200 gram President Brie
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • beetje geraspte citroenschil
  • zout en peper
    Bereiding :
    Snijd de ui in ringen.
    Hak de knoflook en tijm fijn.
    Verwijder de harde delen van de asperges.
    Snijd ook de punten weg en leg ze opzij.
    Snijd de overblijvende stengels in schijfjes.
    Breng de groentebouillon met de wijn
    rustig in een pan aan de kook.
    Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan.
    Bak de aspergeschijfjes in 2 minuten beetgaar.
    Zet deze ook opzij.
    Bak vervolgens de aspergepunten 2 minuten
    en zet ze ook opzij.
    Verwarm de resterende olijfolie, ui, knoflook
    en tijm in een schotel geschikt voor de magnetron
    gedurende 2 minuten op 750 W
    Voeg de rijst er aan toe en meng het stevig.
    Schenk de kokende bouillon al roerend
    over de rijst.
    Breng het op smaak met zout en peper.
    Dek de schotel af met magnetronfolie en
    laat het 20 minuten garen op 750 W in de magnetron.
    Schep er na 20 minuten de boter, room, Brie
    en geraspte kaas doorheen.
    Doe er de aspergeschijfjes en citroenrasp bij.
    Schep het geheel nog een keer goed om.
    Verwarm de schotel nog even 6 minuten
    op 750 W in de magnetron.
    Verdeel de risotto over 4 borden en
    garneer met de aspergekopjes
    Lekker met een gemengde salade
    Crumble van verse geitenkaas

    Bijgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 65 minuten
    Ingredienten :

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 1 ui
  • 900 gram gepelde tomaten zonder pit
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 90 gram bloem
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels gehakte tijm
  • 75 gram zeer koude boter
  • 4 eetlepels havermout
  • 113 gram President Chevre Frais
    Bereiding :
    Snijd de aubergine en courgette in schijfjes
    van 3 cm dikte.
    Ontpit de paprika’s en snijd ze in schijfjes.
    Snijd de ui in ringen.
    Snijd de tomaten in kwartjes.
    Snijd de boter en kaas in stukjes.
    Verwarm de oven op 200 graden.
    Schenk de groenten in een slakom en voeg er
    vervolgens de tijm, rozemarijn en 2 eetlepels
    olijfolie aan toe.
    Breng het op smaak met zout en peper.
    Verdeel de groenten over een ovenschaal.
    Bak de groenten 30 minuten in de oven
    en houd ze daarna goed warm.
    Doe de bloem, geraspte kaas, tijm, zout en peper
    in een kom en voeg al mixend beetje bij
    beetje de boter eraan toe.
    Mix het mengsel tot het goed stevig is.
    Voeg nu de havermout toe en mix het
    nog 1 minuut tot er een kruimelige “crumble” ontstaan is.
    Bestrooi de groenten met de crumble en
    verdeel er de stukjes Geitenkaas over.
    Gratineer het geheel in de ovenschaal
    nog eens 15 minuten in de oven.
    Rauwkost tartaartje met Brie

    Bijgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 50 minuten
    Ingredienten :
    Voor de vinaigrette :

  • 3 etlepels sherry-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
    Voor de tartaar :

  • 200 gram President Brie
  • 1/4 rode ui
  • 2 artisjokharten
  • 6 radijsjes
  • 1/3 komkommer
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 groene paprika
  • 1/4 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 6 blaadjes basilicum
    Voor de garnatuur :

  • enkele blaadjes extra basilicum
  • zwarte olijven
    Bereiding :
    Schil de ui en hak hem fijn.
    Snijd de artisjokharten, radijs en
    komkommer in blokjes.
    Ontpit de paprika’s en tomaten
    en snijd ze in blokjes.
    Hak de basilicum fijn.
    Voor de vinaigrette :
    Meng in een kom de azijn met zout en peper.
    Voeg er geleidelijk olijfolie aan toe.
    Houd de vinaigrette apart.
    Ontdoe de Brie van zijn korst en snijd
    hem in kleine blokjes.
    Meng in een kom de rode ui, artisjokharten, radijs,
    komkommer, paprika’s en tomaten.
    Kruid het mengsel met zout en peper.
    Voeg er de Brie aan toe, vervolgens de fijn
    gehakte basilicum en tot slot 1 eetlepel vinaigrette.
    Zet de kom 10 minuten in de ijskast.
    Neem nu een soepkom en vul deze met
    het rauwkost-mengsel.
    Druk het geheel goed samen.
    Besprenkel het mengsel nu met de vinaigrette
    en garneer met blaadjes basilicum en olijven.
    Kabeljauwfilet met Camembert

    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 30 minuten
    Ingredienten :

  • 650 gram kabeljauwfilet
  • 5 cl droge witte wijn
  • 250 gram champignons
  • 250 gram President Camembert
  • zout en peper
  • 4 eetlepels room
  • 8 gedroogde tomaten
  • verse spinazie
    Bereiding :
    Snijd de champignons in vieren.
    Hak de tomaten grof.
    Verwarm de oven voor op 220 graden.
    Leg de vis op een licht ingevette
    ovenschotel met de champignons.
    Schenk er de witte wijn over.
    Verwijder de korst van de Camembert
    en snijd de kaas in schijfjes.
    Leg de schijfjes Camembert op de vis.
    Kruid het met zout en peper.
    Schenk de room erover.
    Zet de schotel 15 minuten in de oven.
    De saus gaat zich binden en
    de kaas wordt lichtjes bruin.
    Als de saus te sterk is ingekookt,
    voeg dan nog wat room toe.
    Verdeel de vis en champignons over 4 borden
    en schenk de saus erover.
    Garneer het met tomaten en blaadjes spinazie.
    Clajoutis van cherrytomaten en Peche Mignon

    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 50 minuten
    Ingredienten :

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 uien
  • zout en peper
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels bloem
  • 2 1/2 dl melk
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 teen knoflook
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter voor beboteren
  • 250 gram cherytomaten
  • 180 gram President Peche Mignon
  • 1 takje peterselie
    Bereiding :
    Snijd de uien in reepjes.
    Snijd de kaas in dunne schijfjes.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Verhit de olijfolie in een braadpan en bak daarin
    de reepjes ui in 2 minuten mooi glazig.
    Kruid de uien met zout en peper en houd ze apart.
    Klop de eieren lichtjes op en voeg ze beetje
    bij beetje bij de bloem.
    Schenk er geleidelijk de melk bij.
    Blijf het intussen goed roeren.
    Kruid het met zout en peper.
    Voeg de tijm, lnoflook en nootmuskaat toe.
    Beboter de quichevorm van 26 cm doorsnede.
    Beleg de boden met de uien.
    Schenk het vloeibare deg erover.
    Verdeel nu de cherrytomaten en schijfjes
    kaas willekeurig over de vorm.
    Bak de hartige taart in 35 minuten goudbruin.
    Serveer de qucihe warm of lauw.
    Bestrooi voor het serveren met peterselie.
    Rucolasalade met gegrilde Geitenkaas

    Salade voor 4 personen
    Bereidingstijd 10 minuten
    Ingredienten :

  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • zout en peper
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 50 gram eikenbladsla
  • 1 bosje waterkers
  • 12 blaadjes munt
  • 12 blaadjes gehakte peterselie
  • 200 gram President Petits Chevres Doux
    Voor de garnering :

  • enkele blaadjes gehakte munt
  • fijn gehakte cashewnoten
    Bereiding :
    Snijd de ui in dunne ringen.
    Verwarm de grill van de oven.
    Schenk in een kom de rode wijnazijn, mosterd,
    honing, zout en peper.
    Meng er de olijfolie doorheen.
    Meng in een saladekom de ui, eikenbladsla,
    waterkers, munt en peterselie.
    Zet de salade even opzij.
    Snijd de Geitenkaas in partjes
    en leg ze in een ovenschotel.
    Grill ze 5 minuten tot ze goudbruin kleuren.
    Meng intussen de vinaigrette
    door de salade.
    Verdeel de slade over 4 borden en plaats
    op elke salade 2 stukjes Geitenkaas.
    Garneer met de muntblaadjes en noten.
    Geroosterde appel gevuld met Geitenkaas

    Bijgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 45 minuten
    Ingredienten :

  • 4 grote appels
  • 2 x 80 gram President Rondele Chevre
  • 3 eetlepels stroperige honing
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 fijn geraspte citroenschil
  • 1 1/2 dl Cider
    Bereiding :
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snijd het hoedje van de appels en
    hol de appel ruimschoots uit.
    Meng de Geitenkaas met de honing, tijm
    en stukjes citroenschil.
    Vul de appels met het mengsel
    tot aan de rand af.
    Leg de appels in een ovenschaal en
    laat ze 25 minuten bakken.
    Verdeel de appels over 4 bordjes en
    schenk wat Cider over de appel heen.
    Garneer de appels elk met een takje tijm.

  • http://tinypic.com/e5jiur_th.jpg)">


    De President producten die gebruikt worden :
    Camembert :

    President Camembert – 125 gram

    President Creme de Camembert – 125 gram

    President Camembert – 250 gram
    Brie :

    President Brie – 200 gram

    President Light – 200 gram

    President Brie – 3 kilo
    Chevre :

    President Rondele Chevre – 80 gram

    President Palet de Chevre – 120 gram

    President Petits Chevres Doux
    Specoalites :

    President Gourmetplakjes – 125 gram

    President Peche Mignon – 180 gram

    2 Reacties

    1. Lekker kaas. Ik probeer steeds weer andere kaasjes uit. Groetjes Dora

    2. En er is natuurlijk niets verfijnds aan voor de echte kaasliefhebber. Als noodvoorraad kan het hooguit nut hebben maar dan nog.

    Geef een reactie