Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Lekkere snelle gerechten

Lekkere snelle gerechten

in 10 minuten body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20041012051306.jpg)}--

Celine Dion met "I'm alive"

Dit is een artikel van Luckyjo - Lucy

Hier komen lekkere snelle gerechten
in 10 minuten

Deze gerechten kunnen bereid worden
in 10 minuten of sneller


De voorraadkast

Uw voorraadkast is de ruggegraat van uw keuken
Koop slim in en u kunt ten alle tijden
een lekkere gezonde maaltijd
op tafel zetten
Controleer regelmatig
de houdbaarheidsdata en
sla niet te veel in

Ingeblikt


Sommige producten in blik zijn erg geschikt
voor de snelle keuken
Kikkererwten, cannellinibonen
groene linzen, sperziebonen
rode kidneybonen en limabonen kunnen
goed worden geconserveerd
Spoel ze af met koud water voor gebruik
Artisjokken uit blik hebben een milde
zoete smaak en zijn heerlijk in
roerbakschotels, salades, risotto
en op pizza's
Andere handige etenswaren in blik
zijn gemengde groente, paprika en mais

Granen


Snelkookrijst kan wit en bruin zijn
Wnneer u rijst kookt, kunt u wat extra
bereiden en dat invriezen
Andere snelkokende graanproducten
zijn couscous en polenta

Noten


Koop noten in kleine hoeveelheden en bewaar
ze op en droge plaats of vries ze in
Amandelen, cashewnoten, pinda's, pecannoten
pijnboompitten en walnoten zijn allemaal
handig om in huis te hebben

Olie


Plantaardige olien als pinda- en zonnebloemolie
zijn neutraal van smaak en zullen
subtiele smaken niet overheersen
Ze zijn geschikt om mee te koken en frituren
Gebruik olijfolie niet om te frituren
Het is wel geschikt voor de meeste
andere doeleinden
Olijfolie extraa vierge is duurder en
kunt u het best voor salades gebruiken
Sesamolie en chili-olie zijn smaakmakers
Gebruik ze in kleine hoeveelheden
in roerbakgerechten

Pasta


Verse pasta is het best, zowel van smaak
als de kooktijd
Maar de gedroogde versie is een
waardevolle bewoner van uw voorraadkast
Alle pasta en noedels zijn handig

Sauzen en smaakmakers


Sauzen zijn gemakkelijke smaakmakers en
het gebruik ervan vergt weinig tijd
Ketjap kunt u aan het einde van
de bereidingstijd toevoegen of
gewoon op tafel zetten
Zwartebonensaus is een dikke geurige saus
die veel bij roerbakken wordt gebruikt
Tahini, van gemalen sesamzaad, wordt in
de keuken van het Midden Oosten gebruikt
pesto, van basilicum en pijnboompitten
in de Italiaanse keuken
Vppr kant-en-klare mayonaise
en dressings geld vaak
de duurste zijn de beste

Specerijen en kruiden


Koop specerijen en gedroogde kruiden in
kleine hoeveelheden en bewaar ze
op een koele donkere plek
Een goede voorraad specerijen bevat
komijn, koriander, geelworte
garam massala en chili voor
hete kruidige gerechten
Kaneel, kardemom en kruidnagel maken
gerechten zoet en geurig
Kruiden als tijm, rozemarijn, salie
basilicum en majoraan behouden
hun smaak in gedroogde vorm

Tomatenproducten


Tomaten in blik zijn onmisbaar en er zijn
allerlei soorten verkrijgbaar
heel of in blokjes, puur of gekruid
Ze zijn verkrijgbaar in zakjes (droog)
of in een potje met olie
U kunt de olie als extra smaakmaker gebruiken
Tomatenpuree is een geconcentreerde puree
en wordt verkocht in kleine blikjes of tubes
Passata, een dikke gladde saus van
gezeefde tomaten wordt vooral in de
Italiaanse keuken gebruikt

Menumaker

Wanneer u een dineetje geeft en u wilt van uw
snelle hoofdgerechten een snelle
drie-gangen-maaltijd maken
dan zijn hier enkele ideeen voor een
heerlijk uitgebalanceerd diner
in verschillende stijlen

Menu 1 - wat van ver komt . . .

- -

Thaise soep - Gebakken kip - Abrikozenyoghurt

Menu 2 - een zomerse lunch

- -

Asperges - Zalm net salsa - Aardbeien-ijstaartje

Menu 3 - een winters diner

- -

Parmaham - Kalfsoester - Sinaasappel-yoghurtbrulees

Menu 4 - een vegetarische maaltijd

- -

Kikkererwtenpuree - Paddestoelenstroganoff - Braziliaanse koffiebananen

De recepten komen hieronder te staan

Hieronder komen snelle recepten

Snelle soepen en voorgerechten

Thaise maissoep


Dit is een gemakkelijke soep
te bereiden in enkele minuten
Wanneer u diepvriesgarnalen gebruikt
laat ze dan ontdooien voor gebruik

Voor 4 personen

Ingredienten :

  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 2 lente-uien in dunne ringen
  • 1 teentje geplette knoflook
  • 6 dl kippenbouillon
  • 425 gram gepureerde mais uit blik
  • 225 gram gekookte garnalen
  • 1 theelepel groene chilipasta
  • zout
  • zwarte peper
  • verse korianderblaadjes voor garnering

    Bereiding :

    Verhit de olie in een grote pan met
    dikke bodem en fruit de ui met knoflook
    1 minuut op middelhoog vuur tot
    ze zacht maar niet bruin zijn
    Roer de kippenbouillon, mais, garnalen
    en chilipasta erdoor
    Breng de soep op smaak
    en roer het regelmatig
    Serveer de soep direct en garneer
    met korianderblaadjes

    Limabonensoep met rode bietjes


    Deze soep is een vereenvoudigde versie van
    borsjt en wordt in een fractie van tijd bereid
    De rode bietjes en bonen gan heel goed samen

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 in plakken gesneden ui
  • 1 theelepel karwijzaadjes
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 250 gekookte geraspte rode bietjes
  • 1,2 liter runderbouillon
  • 400 gram uitgeekte limabonen uit blik
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 4 eetlepels zure room
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 eetlepels vers gehakte peterselie

    Bereiding :

    Verhit de olie in een grote pan en bak
    de ui, karwijzaadjes en sinaasappelschil
    tot ze zacht, maar niet verkleurd zijn
    Voeg de rode bietjes en azijn toe
    Laat het geheel 8 minuten afgedekt sudderen
    Breng het op smaak met zout en peper
    Verdeel de soep over 4 kommen
    schep in elke kom een eetlepel zure roomen bestrooi met de peterselie
    Serveer de soep gloeiend heet

    Kippensoep met sterretjesvermicelli


    Als u geen gekookte kipfilet kant-en-klaar
    kunt kopen, gebruik dan restjes gebraden
    kip voor deze snelle soep

    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 9 dl kippenbouillon
  • 1 laurierblad
  • 225 gram champignons in plakjes gesneden
  • 4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 50 gram sterretjesvermicelli
  • 115 gram gekookte kipfilet
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 1 eetlepel ver gehakte peterselie
  • zout

    Bereiding :

    Doe de bouillon en het laurierblad in een
    middelgrote pan en breng het op
    middelhoog vuur aan de kook


    Voeg de champignons en lente-uitjes toe
    en roer het goed door elkaar


    Voeg de vermicelli toe
    Breng het op smaak met zout en peper
    Laat de soep afgedekt 8 minuten
    op laag vuur sudderen


    Verwijder het vel van de kipfilet en
    snijd het in dunne plakjes
    Voeg het vlees, de wijn en peterselie toe
    en warm de soep goed door
    Serveer de soep direct

    Meloen-grapefruit-cocktail


    Dit mooie kleurrijke voorgerecht is zo klaar

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 1 kleine Galia meloen
  • 1 kleine Charentais meloen
  • 2 roze grapefruits
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels rode vermout
  • zaadjes van 1/2 granaatappel
  • verse takjes munt voor garnering

    Bereiding :

    Snijd de meloenen in de lengte doormidden
    en schep de zaadjes eruit
    Snijd het vruchtvlees in partjes
    verwijder de schil en snijd in grove stukken
    Schil de grapefrruits met een klein
    scherp mes en verwijder ook het wit
    Vang het sap op in een kom
    terwijl u de partjes vruchtvlees lossnijdt
    Zet de grapefruitpartjes opzij
    Roer het sinaasappelsap en
    de vermout in een kom met grapefruitsap
    Verdeel het fruit over 4 borden
    Schep de dressing erover en verdeel
    de zaadjes granaatappel erover
    Garneer de cocktail met takjes munt

    Parmaham met mango


    Dit lichte elegante voorgerecht is
    verrassend eenvoudig te maken

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 16 plakjes Parmaham
  • 1 rijpe mango
  • zwarte peper
  • vers takjes peterselie voor garnering

    Bereiding :

    Verdeel de plakjes ham over 4 borden
    Leg de plakjes "slorig" op de borden
    dat geeft een leuk effect
    Snijd de mango langs de pit doorrmidden
    Snijd het vruchtvlees in plakjes
    Schil de plakjes mango


    Leg de plakjes mango tussen de ham
    Bestrooi met wat zwarte peper
    en garneer met takjes peterselie

    Guacamole


    Deze populaire Mexicaanse dip hoort er
    een beetje grof uit te zien
    Serveer guacamole op de tradirionele
    manier : met nacho's

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 tomaten
  • 6 gesnipperde lente-uitjes
  • 2 fijngehakte Spaanse peper
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1 eetlepel vers gehakte koriander
  • zout
  • zwarte peper
  • takjes verse koriander voor garnering
  • nacho's om te serveren

    Bereiding :

    Schil de avocado's en verwijder de pit
    Leg de helften in een kom en prak ze fijn
    Verwijder het vel en zaadjes van de tomaten
    en hak de tomaten fijn
    Voeg de tomaten, lente-ui, pepers
    limoensap en koriander toe
    Roer alles goed door elkaar
    en breng het op smaak met zout en peper
    Leg op 4 borden nacho's
    Schep het mango-mengsel in 4 kommetjes
    Garneer met takjes koriander
    en zet de kommetjes op de borden

    Kikkererwtenpuree


    Wat vroeger een tijdrovend gerecht was
    is nu snel klaar dankzij
    de keukenmachine

    Voor 4 personen :

    Ingredienten :

  • 400 gram uitgelekte kikkererwten uit blik
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 4 eetlepels verse peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • extra olijfolie voor garnering
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • zwarte peper
  • verse peterselie voor garnering

    Bereiding :

    Maal de kikererwten, knoflook en peterselie
    in de keukenmachine tot een glad mengsel
    Schenk terwijl de machine draait langzaam
    olijfolie en citroensap erbij
    zodat een dikke pure ontstaat


    Voeg zout en peper naar smaak toe
    Schep de puree in een kom en
    zet hem afgedekt in de ijskast
    Verdeel de puree over 4 borden
    en garneer met extra olie en peterselie

    Warme tomaten-mozzarella-salade


    Een snel eenvoudig voorgerecht
    met mediterrane smaken

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 450 gram Roma-tomaten in plakken gesneden
  • 225 gram mozzarella in plakken gesneden
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 6 fijngehakte zongedroogde tomaten in olie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 1/2 theelepel Dijonmosterd
  • 4 eetlepels vers gehakte kruiden
    als basilicum, peterselie
    oregano en bieslook
  • zout
  • zwarte peper
  • verse kruiden voor garnering

    Bereiding :

    Leg de plakken tomaat en mozzarella op
    vier aparte ondiepe vuurvaste borden
    Strooi de ui en zongedroogde tomaten erover
    Klop in een kom de olijfolie, azijn, mosterd
    gemengde kruiden, zout en peper door elkaar
    Schenk de dressing over de salade
    Zet de salade 5 minuten onder de hete grill
    tot de mozzarella begint te smelten
    Bestrooi de gerechten met verse kruiden

    Asperges met dragonboter


    Dit snelle en chique voorgerecht is
    eenvoudig te bereiden

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 500 gram verse asperges
  • 115 gram boter
  • 2 eetlepels vers gehakte dragon
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • zwarte peper

    Bereiding :

    Snijd de houtige uiteinden van de asperges
    Verdeel de asperges in gelijke porties
    en knoop er een touwtje om
    Leg de bosjes asperges in een
    grote pan met 2 1/2 cm kokend water
    Dek de pan af en kook de asperges
    8 minuten tot ze zacht en stevig zijn
    Giet ze goed af en verwijder de touwtjes
    Smelt intussen de boter in een pannetje
    Voeg de dragon, peterselie
    citroenschil, citroensap en kruiden toe
    Leg de porties asperges op 4 borden
    Schenk de hete dragonboter erover

    Dit waren de "snelle soepen en voorgerechten" lees hier onder de "snelle flitsende visgerechten"

    Snelle flitsende visgerechten

    Gebakken zeeduivel met tapenade


    Vis is snel klaar
    Als u vis in kleine stukjes snijdt
    bespaart u nog meer tijd

    Voor 4 personen
    Ingredienten :

  • 450 gram verse zeeduivelfilet
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 450 gram tapenade
  • zout
  • zwarte peper

    Voor garnering :

  • vers gehakte peterselie
  • rode Spaanse peper

    Bereiding :


    Snijd de visfilets in plakjes van 2 1/2 cm dik
    Bestrooi ze met zout en peper


    Verhit de olijfolie in een koekenpan met
    dikke bodem en bak de vis
    aan een kant 2 minuten
    Draai de stukjes vis om en bak ze nog 1 minuut
    Neem vier borden
    Schep een flinke lepel tapenade in
    het midden van elk bord en leg
    de stukjes vis rond de tapenade
    Strooi er verse peterselie en
    fijngehakte Spaanse peper over

    Cajun-kabeljauw


    Door het vuur hoog te zetten is
    de vis zo snel gaar dat
    de specerijen niet kunnen verbranden

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 kabeljauwsteaks a 175 gram
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1/2 theelepel cayenne
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • zout
  • halve schijfjes citroen voor garnering<

    Bereiding :


    Dep de vissteaks droog met keukenpapier
    Meng de yoghurt met limoensap
    en strijk het mengsel dunnetjes over de steaks


    Meng de knoflook, specerijen, kruiden en zout
    Wrijf beide kanten van de steaks royaal
    in met het kruidenmengsel


    Verhit olie in een koekenpan
    Leg de steaks in de pan zodra
    de olie zeer heet is
    en bak de steaks op hoog vuur 4 minuten
    tot de onderkant mooi bruin is
    Keer de steaks om en bak ze nog eens
    3 minuten tot ze helemaal gaar zijn
    Garneer de steaks met schijfjes citroen
    Serveer de steaks met nieuwe aardappels
    en gemengde salade

    Zalm met een salsa van tropische vruchten


    Een kleurrijke salsa van verse vruchten maakt
    van een eenvoudige gegrilde zalm
    een exotisch gerecht

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 zalmsteaks a 175 gram
  • geraspte schil van 1 limoen
  • sap van 1 limoen
  • 1 kleine rijpe mango
  • 1 kleine rijpe papaja
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 eetlepels vers gehakte koriander
  • zout
  • zwarte peper
  • takjes koriander voor garnering

    Bereiding :


    Leg de zalm in een grote schaal en sprenkel
    de helft van de limoenschil en het sap erover
    Voeg het zout en peper toe
    Snijd de mango doormidden langs de pit
    en verwijder de pit
    Hak het vruchtvlees fijn


    Snijd de papaja doormidden, lepel het
    vruchtvlees eruit en verwijder de schil
    Hak het vruchtvlees fijn
    Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden
    Verwijder de zaadjes als u
    niet van pittig houdt
    Hak de Spaanse peper fijn
    Schep in een kom de mango, papaja, peper
    en koriander door elkaar enroer
    de rest van de limoenschil en
    het sap erdoor
    Breng het op smaak met zout en peper
    Gril de zalm 5 minuten onder de
    voorverwarmde grill en keer ze een keer
    Serveer de salsa erbij
    en garneer met koriander

    gebakken tong


    Eenvoud past bij deze vissoort
    Meer franje zou pure tijdverspilling zijn

    Voor 2 personen

    Ingredienten :

  • 350 gram tongfilets
  • 1,2 dl melk
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • zout
  • zwarte peper
  • partjes cirtoen voor garnering

    Bereiding :

    Spoel de visfilets af met stromend water en
    dep ze droog met keukenpapier


    Schenk de melk in een ondiepe schaal die
    ongeveer even groot is als de filet
    Doe de bloem in een andere ondiepe
    schaal en voeg zout en peper toe


    Verhit de olie in een grote koekenpan op
    middelhoog vuur en voeg de boter toe
    Haal de visffilets door de melk
    en dan door de bloem
    Schud overtollige bloem eraf


    Leg de visfilets in enkele laagjes in de pan
    Bak de filets zachtjes 4 minuten tot
    ze lichtbruin zijn, draai ze een keer
    Strooi er peterselie over en
    garneer met citroenpartjes

    Boekweitnoedels met gerookte forel


    Deze Oosters aandoende schotel oogt en smaakt
    zo fantastisch dat uw gasten zullen
    denken dat u er twee keer zoveel
    tijd aan hebt besteed danin werkelijkheid het geval is

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 350 gram boekweitnoedels
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 115 gram verse shii-takes in vieren
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • 225 gram paksoi
  • 1 lente-uit in dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel donkere sesamolie
  • 2 eetlepels medium sherry
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 gerookte forel
  • zout
  • zwarte peper

    Voor garnering :

  • 2 eetlepels korianderblaadjes
  • 2 theelepels geroosterd sesamzaad

    Bereiding :

    Kook de noedels 10 minuten in een pan
    kokend water tot ze beetgaar zijn
    Verhit intussen de olie in een
    grote koekenpan
    Voeg de shii-takes toe en bak ze
    3 minuten op middelhoog vuur
    Voeg de knoflook, gember en paksoi toe
    en bak alles nog 2 minuten


    Giet de noedels af en schep ze met de
    lente-ui, sesamolie, sherry en
    ketjap door het shii-take-mengsel
    Breng het op smaak met zout en peper
    Verdeel de gerookte forel in kleine
    "hapklare" stukjes
    Schep de noedels en shii-take-mengsel
    op aparte borden
    Leg de forelstukjes er bovenop


    Garneer de noedels met korianderblaadjes
    en geroosterde sesamzaadjes
    Serveer het gerecht direct

    Gebakken sint-jakobsschelpen


    Met weinig voorbereiding maakt u snel
    dit klassieke Franse gerecht
    na een dag hard werken

    Voor 2 personen

    Ingredienten :

  • 450 gram sint-jakobsschelpen zonder schelp
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels droge witte vermout
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • zout
  • zwarte peper

    Bereiding :

    Spoel de sint-jakobsschelpen af met koud water
    om eventueel zand te verwijderen
    en dep ze met keukenpapier droog
    Bestrooi ze lichtjes met zout en peper
    Verhit de boter tot die bruin wordt
    Leg de sint-jakobsschelpen in een
    enkele laag in de koekenpan
    Bak de schelpen in 5 minuten rondom
    goudbruin en zorg dat ze stevig zijn
    Schep ze op een bord, dek ze af
    en houd ze warm
    roer de resterende boter erdoor
    voeg de peterselie toe en meng het goed
    Schenk de saus over de zeevruchten

    Zeevruchten met knoflook


    Dit mediterrane gerecht is snel klaar dankzij
    de typisch Provencaalse bereiding

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 6 grote sint-jakobsschelpen zonder schelp
  • 8 grote rauwe garnalen
  • bloem om te bestuiven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 1 eetlepel vers gehakte basilicum
  • 3 eetlepels citroensap
  • zout
  • zwarte peper

    Bereiding :

    Spoel de sint-jakobsschelpen af met koud water
    om eventueel zand te verwijderen
    Dep ze droog met keukenpapier
    en snijd ze schuin doormidden
    Kruid de schelpen en garnalen met zout en peper
    bestuif ze lichtjes met bloem
    verwijder het overtollige bloem
    Verhit de olie in een grote koekenpan
    op hoog vuur en voeg de schelpen en garnalen toe
    Zet het vuur op middelhoog en
    bak het geheel 2 minuten
    Schep de zeevruchten om en
    voeg de knoflook en basilicum toe
    Schud de pan om de kruiden te verdelen
    Bak het geheel nog eens 2 minuten
    tot de zeevruchten goudbruin en stevig zijn
    Besprenkel ze met citroensap en
    schep alles door elkaar

    Dit waren de snelle flitsende visgerechten - hieronder komen de snelle vlotte kip- en vleesgerechten

    Snelle kip- en vleesgerechten

    Kip met olijven


    Kip- en kalkoenfilets
    kalfs- en varkensmedaillons
    kunt u platter maken zodat het vlees
    sneller en gelijkmatiger gaart

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 kipfilets a 150 gram
  • 1/4 theelepel cayenne
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • 4 zwarte ontpitte olijven
  • 6 rijpe pruimtomaten grof gehakt
  • handje verses basilicumblaadjes
  • zout

    Bereiding :


    Verwijder voorzichtig het langwerpige dunne
    deel vande kipfilets en bewaar dit
    voor een ander gerecht
    Leg de kipfilets tussen twee stukken
    vetvrij papier en sla erop met de platte kant
    van een vleeshamer of deegroller
    zodat het vlees nog 1 cm dik is
    Bestrooi het met zout en cayenne
    Verhit op middelhoog vuur
    4 eetlepels olijfolie in een
    grote zware koekenpan
    Bak de kipfilets in 5 minuten
    goudbruin en net gaar
    Draai ze een keer om
    Houd de filets warm


    Veeg de koekenpan schoon en zet hem op het vuur
    Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en bak
    de knoflook 1 minuut goudbruin en krokant
    Schep de olijven erdoor en bak ze
    een minuutje mee en schep dan de tomaten erdoor
    Voeg de basilicum toe en
    schep de saus over de kip
    Serveer het gerecht direct

    Kip uit de wok


    De Chinezen zijn eigenlijk de uitvinders
    van fastfood, zij ontwikkelden de
    wok en het roerbakken

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 350 gram noedels
  • 225 gram kipfilet
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel Chinese rijstwijn
  • 1 eetlepel donkere sesamolie
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 50 gram afgehaalde peultjes
  • 115 gram tauge
  • 50 gram ham in dunne reepjes gesneden
  • 4 gehakte lente-uien
  • zout
  • zwarte peper

    Bereiding :


    Kook de noedels in een pan kokend water gaar
    Giet ze af, spoel ze af met koud water
    en laat ze goed uitlekken


    Snijd de kip in dunne reepjes van 5 cm
    Leg ze in een kom en
    voeg 2 theelepels ketjap, rijstwijn
    en de sesamolie toe


    Verhit de helft van de plantaardige olie
    in een wok op hoog vuur
    Voeg de kip toe zodra de olie gaat roken
    Roerbak het vlees 2 minuten
    Schep het op een bord en houd het warm
    Veeg de wok schoon en verhit
    de resterende olie
    Voeg de knoflook, peultjes, tauge em ham
    toe en roerbak het nog een minuutje
    Voeg de noedels toe


    Roerbak het geheel tot de noedels door
    en door warm zijn
    Voeg de rest van de ketjap toe
    en breng op smaak met zout en peper
    Doe de kip weer in de wok
    en schep het geheel goed om
    Serveer het gerecht direct

    Gebakken kip met cashewnoten


    Als u de ingredienten in blokjes van gelijke
    grootte snijdt, is dit kipgerecht
    razendsnel klaar

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 75 gram cashewnoten
  • 1 rode paprika
  • 450 gram kipfilet
  • 3 eetlepels pinda-olie
  • 4 teentjes gehakte knoflook
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 6 lente-uien

    Bereiding :


    Verhit de wok tot hij zeer heet is
    Roerbak de noten op laag vuur 2 minuten
    Neem de noten uit de wok
    Halveer de paprika en verwijden de zaden
    Snijd de paprika en kip in reepjes


    Verhit de olie in de voorverwarmde wok
    Voeg de knoflook toe en
    bak het een paar seconden
    Voeg de paprika en kip toe en
    roerbak het geheel nog eens 2 minuten


    Voeg de rijstwijn en hoisinsaus toe
    Roerbak alles tot de kip zacht is
    en alle ingredienten met
    een laagje vet bedekt zijn


    Gebruik van de lente-ui alleen het groen
    snijd het in stukjes van 2 1/2 cm
    Schep de sesamolie, cashewnoten
    en lente-uien erdoor
    Serveer het gerecht direct
    Varkensvlees met zoetzure saus


    De tijd die u besteedt aan het snijden en plat
    slaan van het vlees bespaart u weer
    doordat het vlees heel snel gaar is

    Voor 2 personen

    Ingredienten :

  • 1 varkensfilet a 350 gram
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 1/2 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel gemengde grof gemalen peperkorrels
  • zout
  • zwarte peper

    Om bij te serceren :

    tuinbonen met gebakken spekjes

    Bereiding :


    Snijd het vlees met een scherp mes in
    dunne schuine plakken
    Leg de plakken tussen twee stukken
    vetvrij papier en sla ze voorzichtig plat


    Doe de bloem in een ondiepe schaal
    Voeg zout en peper toe en
    haal het vlees door de bloem


    Verhit 1 eetlepel olie in een ruime
    zware koekenpan
    Bak het vlees op middelhoog vuur in
    3 minuten per kant krokant en gaar
    Schep het vles uit de pan
    en zet het aan de kant


    Meng de wijn, wijn-azijn en suiker in een kom
    Schenk het mengsel in een pan en
    laat de saus onder constant roeren
    indikken op hoog vuur
    Voeg de peperkorrels toe en
    doe het vlees weer in de pan
    Schep de saus over het vlees tot het vlee
    geheel is doorgewarmd
    Serveer het gerecht met tuinbonen met spekjes

    Kalfsoester met dragon


    Een snel en chique gerecht

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 kalfsoesters a 150 gram
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels cognac
  • 2 1/2 dl runderbouillon
  • 1 eetlepel vers gehakte dragon
  • zout
  • verse takjes dragon voor garnering

    Bereiding :

    Kruid de kalfsoesters naarsmaak
    Sla de kalfsoesters plat tot 5 mm
    Smelt de boter in een grote koekenpan
    op middelhoog vuur
    Braad het vlees in een enkele laag 2 minuten
    keer het een keer om
    Het vlees moet lichtbruin en
    zeker niet gaar zijn
    Leg het vlees op een bord en houd het warm
    Schenk de cognac in de pan
    schenk de bouillon erbij en
    breng het geheel aan de kook
    Voeg de dragon toe en
    laat de bouillon doorkoken
    tot hij tot de helft is ingedikt
    Leg het vlees weer in de pan
    en warm het goed door
    Serveer het gerecht direct
    en garneer met de dragon

    Gevulde naan


    Een heerlijke maaltijd als de kinderen erge
    trek hebben en u weinig tijd heeft om te koken

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 115 gram rundengehakt
  • `115 gram varkensgehakt
  • 1 theelepel gedroogde gemengde kruiden
  • 1 eetlepel currysaus
  • 4 kleine naanbroodjes
  • 4 eetlepels mangochutney
  • zout
  • zwarte peper
  • groene salade om te serveren

    Bereiding :


    Roer in een kom het rundergehakt
    met een vork los


    Voeg het varkensgehakt en de kruiden toe
    voeg lekker veel zout en peper toe
    Roer de currysaus er goed door
    Verwarm de grill voor


    Kneed het gehakt met de handen
    en maak er vier schijven van
    Leg de schijven 8 minuten onder
    een middelhete grill en draai ze een keer om
    Leg tegen het eind van de grilltijd
    de broodjes 3 minuten onder de grill
    Snijd de broodjes open en leg de burgers erin
    Schep er wat chutney bij
    en serveer met de groene salade

    Gegrilde steak met salade


    Door verse en kant-en-klare ingredienten
    te combineren bespaart u tijd, zonder
    dat dat ten koste gaat van de smaak
    het uiterijk en de voedingswaarde

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 biefsukkken a 175 gram
  • 1 krop sla
  • 1 bosje waterkers
  • 4 tomaten in vieren gesneden
  • 4 grote augurken in plakjes gesneden
  • 4 lente-uien in ringen gesneden
  • 175 gram champignons in plakjes gesneden
  • 12 groene olijven
  • 1,2 dl dresssing
  • zout
  • zwarte peper

    Bereiding :


    Bestrooi het vlees met zout en peper
    Gril de steaks medium onder de hete grill
    8 minuten en keer ze een keer om
    Dek ze af en zet ze warm weg


    Was intussen de sla en dep de blaadjes droog
    Schep de sla en de overige ingredienten
    behalve het vlees
    door elkaar en sprenkel de dressing erover


    Verdeel de salade over 4 borden
    Snijd de steaks in plakken
    en leg ze op de salade
    Bestrooi ze met zout en serveer ze

    Kalfskoteletjes


    Basilicum past perfect bij kalfsvlees

    Voor 2 personen

    Ingredienten :

  • olijfolie
  • 2 kalfskoteletten a 225 gram en 2 1/2 cm dik
  • 25 gram zachte boter
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel vers gehakte basilicum
  • zout
  • zwarte peper

    Bereiding :

    Vet een zware koekenpan lichtjes in
    Verhit de pan op hoog vuur
    maar zorg ervoor dat het vet niet gaat roken
    Bestrijk beide kanten van het vlees
    met wat olie en strooi er wat zout over
    Draai het vuur iets lager en
    leg het vlees in de pan
    Braad het vlees 5 minuten
    draai het om en braad het nog eens 4 minuten
    Mediumrare vlees is zacht als u erop drukt
    medium vlees veert terug als u erop drukt
    well-done vlees voelt stevig aan als u erop drukt
    Maak intussen de basilicumboter
    Roer de boter, mosterd en basilicum
    in een kommetje door elkaar
    Voeg de peper naar smaak toe
    Leg de koteletjes op voorverwarmde borden
    en schep er wat basilicumboter op
    Serveer het gerecht direct

    Kalfslever met balsamico-azijn


    Dunne plakken malse kalfslever zijn al bijna
    gaar op het moment dat u ze in de pan legt
    Ook de balsamico-saus is razendsnel klaar

    Voor 2 personen
    ingredienten :

  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 theelepel vers gehakte salie
  • 4 dunne plakken kalfslever
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter
  • 2 kleine rode uien in ringen gesneden
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • snufje suiker
  • zout
  • zwarte peper
  • takjes verse salie voor garnering
  • sperziebonen met gebakken broodkruim om te serveren

    Bereiding :


    Doe de bloem in een ondiepe kom
    Voeg salie, zout en peper toe
    Haal de lever door de bloem
    tot hij rondom met bloem is bedekt
    Verhit 2 eetlepels olie en de helft van
    de boter in een grote koekenpan
    Voeg de uien toe en fruit ze 5 minuten tot ze
    zacht maar niet verkleurd zijn
    Roer het af en toe goed om
    Neem de uien uit de pan


    Verhit de resterende olie en boter in de pan
    voeg de lever toe en bak ze op middelhoog vuur
    3 minuten per kant
    Bak lever nooit te lang
    want dan wordt hij taai
    Het vlees moet iets roze zijn
    Schep de plakken lever op
    voorverwarmde borden en houd ze warm
    Schenk de wijn en azijn in de pan
    Roer het aanbaksel los
    Voeg de uien en suiker toe
    en verwarm het geheel al roerend
    Schep de saus over de lever
    Garneer het gerecht met salie
    en serveer met de sperziebonen

    Dit waren de Snelle kip- en vleesgerechten
    hieronder de Snelle vegetarische gerechten

    Snelle vegetarische gerechten

    Luchtige omelet


    Makkelijk lekker snel en gemaaktMbr>van verse ingredienten
    Wat wilt u nog meer als u veel trek
    en weinig tijd hebt

    Voor 1 persoon

    Ingredienten :

  • 2 gesplitste eieren
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel vers gehakte koriander
  • 1 1/2 theelepel olijfolie
  • 2 eetlepels mancho-chutney
  • 25 gram geraspte kaas
  • zout
  • gemengde sla om te serveren

    Bereiding :


    Klop met een vork het eigeel, water
    en koriander door elkaar
    Voeg zout en peper naar smaak toe


    Klop de eiwitten stijf maar niet te droog
    Spatel losjes het eigeelmengsel erdoor


    Verhit de olie in een koekenpan, schenk
    het eimengsel in de pan
    zet het vuur laag en roer niet
    Bak de omelet tot hij luchtig en aan
    de andere kant goudbruin is
    Til de rand voorzichtig met een paletmes op
    Schep de chutney erop en strooi
    de kaas over de omelet
    Vouw de omelet dubbel en
    laat hem warm op een bord glijden
    Serveer de omelet direct met de salade

    Paddestoelen-stroganoff


    Met zure room of creme fraiche maakt
    u heerlijke sauzen

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 450 gram gemengde paddestoelen in plakjes
  • 3 lente-uien in ringen gesneden
  • 2 teentjes geplette knoflook
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 3 dl zure room of creme fraiche
  • 1 eetlepel vers gehakte majoraan
  • vers gehakte peterselie
  • zout
  • zwarte peper
  • pasta om te serveren

    Bereiding :

    Verhit de olie in een grote koekenpan en
    bak de paddestoelen langzaam tot ze
    zacht en gaar zijn
    Roer ze af en toe om
    Voeg de lente-uien, knoflook en sherry toe
    en bak het geheel nog een minuutje
    Voeg iets zout en peper toe
    Roer de zure room of creme fraiche erdoor
    en breng de saus bijna aan de kook
    Roer de majoraan erdoor en strooi
    de peterselie erover
    Server het gerecht direct met pasta

    Pasta met limabonen en pesto


    Dit is een uitgebalanceerde en
    overheerlijke maaltijd

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 350 gram gedroogde pasta
  • snufje vers geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 400 gram uitgelekte limabonen uit blik
  • 3 eetlepels pesto
  • 1 1/2 dl slagroom
  • zout
  • zwarte peper

    Voor garnering :

  • verse takjes basilicum
  • 3 etlepels pijnboompitten
  • Parmenzaanse kaas

    Bereiding :

    Kook de pasta beetgaar en giet ze af
    Doe de pasta terug in de pan
    met aanhangend vocht
    Voeg nootmuskaat, olie, zout
    en peper toe en roer het door
    Verhit intussen de bonen in een pan
    met de pesto en slagroom
    Roer tot het geheel begint te pruttelen
    Schep de bonen en pesto door de psta
    en meng het goed door elkaar
    Bestrooi de pasta met pijnboompitten
    en geraspte kaas
    Garneer met de basilicum

    Stokbroodpizza's met artisjokken


    Krokant stokbrood is een ideale basis voor
    deze pizza's die snel klaar zijn
    Ideaal na een drukke werkdag

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 fijngehakte groene paprika
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 stokbrood
  • 400 gram uitgelekte artisjokken uit blik
  • 115 gram mozzarelle in plakjes
  • 1 eetlepel maanzaad
  • zout
  • zwarte peper

    Bereiding :

    Verhit de olie in een koekenpan
    Fruit de ui en paprika zach


    Roer de tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor
    Verwarm het geheel 2 minuten
    Neem de pan van het vuur en voeg
    zout en peper naar smaak toe
    Snijd intussen het stokbrood in de lengte door
    Snijd elk stuk in vier kleinere stukken


    Verwarm de grill voor
    Schep wat van het tomaten-paprikamengsel
    op elk stuk stokbrood
    Snijd de artisjokharten in plakken en
    verdeel ze over de stokbroodjes
    Leg de plakjes mozzeralla erop
    en strooi het maanzaad erover
    Leg de broodjes op een rooster
    en gril ze 5 minuten tot de kaas is
    gesmolten en bruin begint te worden
    Serveer de pizza's direct

    Roergebakken groenten met cashewnoten


    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 courgettes
  • 115 gram sperziebonen
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 kerrieblaadjes
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 4 gedroogde Spaanse peper
  • 12 cashewnoten
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • verse blaadjes munt voor garnering

    Bereiding :

    Snijd de wortels, paprika's en courgettes
    in dunne reepjes
    Verhit de olie in de wok met anti-aanbaklaag
    en bak de kerriblaadjes, komijn en
    Spaanse peper een minuutje
    Voeg de groenten en noten toe
    en roer het voorzichtig
    Voeg het zout en citroensap toe
    Roerbak het geheel 3 minuten
    Schep het geheel in een grote
    voorverwarmde schaal en garneer met munt

    Gebakken noedels met tauge


    Met een wok is roerbakken heel eenvoudig

    Voor 2 personen

    Ingredienten :

  • 115 gram gedroogde eiernoedels
  • 4 eetlepels plantaardige olie
    1 kleine gehakte ui
  • 2 1/2 cm vers geraspte gember
  • 2 teentjes geplette knoflook
  • 175 gram asperges
  • 115 gram tauge
  • 4 lente-uien in ringen
  • 3 eetlepels ketjap
  • zout
  • zwarte peper

    Bereiding :

    Kook de noedels 3 minuten in kokend water
    zonder zout beetgaar en giet ze af
    Sprenkel er 2 eetlepels olie over
    Verhit intussen de resterende olie in de wok
    Voeg de ui, gember en knoflook toe en
    roerbak het geheel 3 minuten
    Verwijder de houterige uiteinden
    van de asperges en voeg ze toe
    Roerbak het geheel nog eens 3 minuten
    Voeg de noedels en tauge toe en roerbak
    alles op middelhoog vuur 2 minuten
    Schep de lente-ui en ketjap er door
    Voeg zout en peper naar smaak toe
    Roerbak het geheel nog 1 minuut
    en serveer de noedels

    Snelle turbo-toetjes

    Opgeklopte abrikozenyoghurt


    Dit is beslist een van de snelste toetjes
    die u kunt maken en een van de mooiste
    De Grand Marnier maakt het extra lekker

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 400 gram halve abrikozen op sap uit blik
  • 1 eetlepel Grand Marnier
  • 1 3/4 dl Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

    Bereiding :

    Giet de abrikozen af en doe het fruit met
    de alcohol in de keukenmachine
    Pureer de abrikozen tot een glad mengsel
    Schep de puree en yoghurt om en om
    in vier grote glazen
    Roer voorzichtig zodat
    het toetje er gemarmerd uitziet
    Rooster de amandelen lichtjes goudbruin
    Laat ze iets afkoelen en
    strooi ze over het toetje

    Braziliaanse koffiebananen


    Rijk luxe en zondig . . . dit makkelijk
    te bereiden dessert staat
    binnen twee minuten op tafel

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 4 rijpe bananen
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 1 eetlepel heet water
  • 2 eetlepels donkere moscovade-suiker
  • 2 1/2 dl Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel

    Bereiding :

    Pel een banaan en snijd hem in plakjes
    Pel de overige en prak ze met een vork
    Los de oploskoffie op in heet water
    en roer het door de geprakte bananen
    Lepel wat van de geprakte bananen
    in vier schaaltjes
    en strooi er de suiker over
    Schep er een lepel yoghurt op
    vervolgens weer geprakte banaan
    en weer yoghurt tot alles op is
    Leg op het laatste laagje yoghurt een
    paar plakjes banaan en amandelschaafsel
    Laat de toetjes in de ijskast opstijven

    Aardbeien-ijstaart


    Niemand zal vermoeden dat dit fantastische
    toetje geheel bestaat uit
    kant-en-klare ingredienten

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 3 kant-en-klare taartbodems
  • 675 gram verse aardbeien zonder kroontjes
  • 1,2 liter vanille-ijs
  • poedersuiker voor garnering

    Bereiding :


    Snijd van de kant-en-klare taartbodems
    de opstaande rand weg met een scherp mes


    Halveer de aardbeien en bewaar er
    3 voor garnering
    Verdeel 1/2 van het ijs en de aardbeien
    over een taartbodem


    Leg de tweede taartbodem erop en
    schep daarop weer een laag ijs en aardbeien
    Leg daar de derde taartbodem op
    en schep de rest van het ijs
    en aardbeien er bovenop
    Bestrooi de taart met poedersuiker
    en garneer met de achtergebleven aardbeien

    Sinaasappel-yoghurtbrulees


    Dit is een snelle versie van het klassieke
    maar tijdrovende dessert
    Het is veel eenvoudiger te bereiden

    Voor 4 personen

    Ingredienten :

  • 2 sinaasappels
  • 1 1/2 dl Griekse yoghurt
  • 50 ml creme fraiche
  • 3 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 2 eetlepels lichte moscovade-suiker

    Bereiding :


    Verwarm de grill voor
    Verwijder met een scherp mes de schil
    en het wit van de sinaasappels
    Hak het vruchtvlees fijn
    Verdeel het fruit over 4 ovenschaaltjes
    Meng de yoghurt met de creme fraiche
    en schep het mengsel over de sinaasappels


    Meng de basterdsuiker en moscovade-suiker
    en verdeel het mengsel over de
    vier schaaltjes met yoghurt-mengsel


    Zet de schaaltjes 4 minuten onder een zeer
    hete grill tot de suiker gesmolten is
    en goudbruin begint te worden
    Serveer de toetjes koud of warm

    Koude pudding met ricotta en marsala


    Dit luxueuze dessert is eenvoudig te bereiden
    Het kan 24 uur van tevoren gemaakt worden
    dus zeer geschikt voor dineetjes

    Voor 6 personen

    Ingredienten :

  • 225 gram ricotta
  • 50 gram gesuikerde vruchtjes
  • 4 eetlepels zoete marsala
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 50 gram basterdsuiker
  • extra basterdsuiker
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 350 gram verse frambozen
  • reepjes gesuikerde sinaasappelschil voor garnering

    Bereiding :


    Wrijf de ricotta door een zeef in een kom
    Hak de gesuikerde vruchtjes zeer fijn en
    roer ze met de helft van
    de marsala door de ricotta
    Doe de slagroom, basterdsuiker en
    geraspte sinaasappelschil in een andere kom
    en klop het mengsel tot het stevig luchtig
    en nog steeds zacht is


    Spatel de slagroom door het ricotta-mengsel
    Schep het in aparte gazen en
    verdeel de frambozen erover
    Laat de toetjes in de ijskast opstijven
    Sprenkel vlak voor serveren
    de rest van de masala erover
    en bestrooi ze rijkelijk met
    de extra basterdsuiker
    Garneer met de reepjes sinaasappelschil

  • Home Recepten