De drie Zusters

Bonen, mais en pompoen. De Irokeese Indianen hebben met bonen, mais en pompoen een belangrijke bijdrage geleverd tot het creeren van de wereld. Deze planten voeden nog steeds de schepping door lichamelijk maar ook geestelijk voedsel te zijn.
Indianen schijnen te weten, wat voedings deskundigen jaren heeft gekost om daar achter te komen. Wanneer mais en bonen samen gegeten worden krijg je een goed gebalanceerde proteinerijke maaltijd. Mais en bonen vullen elkaar aan. Voeg daar pompoen aan toe en je hebt een fantastische voedzame maaltijd in de stijl van de Indianen. De Indianen weten dat het bij elkaar planten van de “drie zusters” er voor zorgt dat de grond heel gezond blijft. De bonen worden op een soort van wijnstokken gekweekt zodat ze optimaal zonlicht op kunnen vangen. Aan het einde van het seizoen wanneer de bonen geplukt zijn,geven de bonenplanten zichzelf terug aan de aarde waar ze voor stikstof zorgen voor de volgende oogst. Wanneer de snelgroeiende pompoenplanten tussen het mais door groeien, zorgen zij ervoor dat onkruid er vandaan blijft zodat zij geen schaduw veroorzaken.

3 Reacties

 1. Wist ik niet, ik gebruik zelden zoetstof maar ik neem dit artikel mee om mensen te kunnen waarschuwen die dit vaak gebruiken.
  Groetjes,
  Louise

 2. sindsdien let ik er altijd op dat ik geen kauwgum en andere voedingsmiddelen gebruik waaraan aspartaam is toegevoegd.

 3. Hoi,

  Het artikel heb ik met interesse gelezen. Er is nog veel meer informatie over Aspartaam te vinden op internet op de website http://www.aspartaam.nl Deze site is van Ed Gunneweg.

  Groet van Joke

Geef een reactie