Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Enkele gourmet recepten

van: "Anne" Omdat ik pas een set gekocht heb, eentje met een steengril

vanboven...en dat ding moet toch getest worden :-)

De aankoop kwam er nadat we bij vrienden waren gaan gourmetten.

Zij hadden een kliekje aardappelen opgebakken, spekblokjes,

champignons, op tafel.

Een sliertje witlof in gerookte ham gedraaid.

Groenten op tafel, stokbrood en kaas.

Dus bakken in de pannetjes bovenop en dan kaas erover en laten

gratineren onder de steengril.

Samen met stokbrood en wat groenten en een goed glas wijn : heerlijk.

Ik zag deze week al kant en klare gourmetschotels, maar voor die

prijzen mogen ze het houden......

Met brie gegratineerde oesterzwammen

Snijd oesterzwammen en bakbacon in reepjes en knip er peterselie

boven. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje en bak wat van

dit oesterzwammengsel. Strooi er peper en zout over, dek af met dunne

plakjes brie en laat deze onder de grill smelten en lichtbruin

kleuren.

Appel-walnootpannenkoekjes

Klop een beslag van 75 gram pannenkoekmeel, mespunt zout, 1 tl tijm,

1 ei en 150 ml melk. Verhit een klontje boter in het gourmetpannetje

en bak wat partjes appel aan een kant bruin. Draai ze om, verbrokkel

er 2 walnoten boven, schep er beslag op en bak het pannenkoekje aan

beide kanten bruin. Druppel er op het laatst wat honing of stroop

over.

Siciliaanse burgertjes

Meng wat gesnipperde sjalot, geroosterde pijnboompitten, fijngesneden

zongedroogde tomaat, geraspte grana padano (pittige kaas) en peper en

zout door tartaar. Vorm er kleine burgers van. Verhit een klontje

boter in het gourmetpannetje en bak de burger in 6-7 minuten gaar en

bruin. Eet de burger op een stukje ciabattabrood.

Eend in sinaasappelsaus

Snijd eendenborstfilet in dunne plakken. Meng ze met partjes

sinaasappel en een scheutje sinaasappellikeur (slijter). Verhit een

klontje boter in het gourmetpannetje en bak wat plakjes eendenborst

in 1 minuut bruin. Schep wat sinaasappel en marinade in de pan en bak

nog 2-3 minuten, tot het vlees rose is. Schep de inhoud van het

pannetje op een pluk salade op het bord en bestrooi met grofgemalen

peper en zout.

Nog een reactie van onze bosheks...

Stukje stokbrood met geraspte kaas vinden ze hier ook lekker, lekker onder de gril.

Gehakt gedraaid in een plak spek (Slavinkjes) zijn ook lekker.

Plakje Kalfslever is ook zo lekker, met een uitje en wat spekblokjes.

Plakje biefstuk met een uitje en champignon.

In je pannetje een scheutje wokolie, en daarin de kip bakken, scheutje woksaus en/of Ketjap

wat gare groente erbij en gekookte rijst ;-)

Pfieuw he, wat kan je veel kanten op met Gourmetten.

Ik breng mezelf weer op ideeen ;-)

en een reactie van Annemieke....

Gourmetten vind ik ontzettend handig als er kinderen bij zijn die

vinden het leuk, vervelen zich minder want ze zijn bezig en ze kunnen

lekker een beetje kledderen

Meestal heb ik een

selectie van biefstuk, varkenshaas, kipfilet gehaktballetjes

lamsbiekstukjes, spek, kaas (ze hebben heel gemakkelijk plakjes

cheddar en gewone kaas) soms ook garnalen en dan lekker veel

groenten champignons, voorgekookte boontjes, worteltjes , prei ringen

paprika en kleine kwarteleitjes

en ik maak een paar sausjes voor het lekker

doe er een salade bij en turks brood en je bent een hele avond onder

de pannen

voor dessert maak ik dan pannekoekenbeslag met vruchten, chocolade en

slagroom of als ik in een hele goede bui ben een chocolade fondue

van de rstjes groenten maak ik de volgende dag een boerenomelet en

vlees blijft er meestal niet over

ik ga het zeker in de kerstvakantie maken als ik vrienden over krijg

Home Recepten