Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Een Hoofdgerecht

van Anne die het even in Frankrijk haar hoofderecht ging zoeken.... Op onze vakantie in Frankrijk aten we dus onderstaande.....

We kregen de tip dat indien we Sarlat zouden gaan bezoeken we zeker

hun aardappelspecialiteit moesten geproefd hebben.

Njammie, dat was lekker, wel vet, maar lekker.

De pot vet brachten we reeds mee.

Hierbij gaan we een lekker lamsbout in de oven maken, heerlijk

gekruid met tijm, salie, oregano, rozemarijn, kortom, heel veel

Franse kruiden.

Het voorgerecht wordt uiteraard ook Frans, foie gras en het dessert

wordt waarschijnlijk een creme Brulee.

Het recept haalde ik op Smulweb. Maar ik moet hier ergens ook nog een

leuke postkaart liggen hebben, die we in Sarlat kochten, maar het

komt toch wel op hetzelfde neer hoor.

omschrijving: Gebakken aardappels uit Sarlat.

Sarlat is een prachtige stad met een middeleeuws centrum in de

Dordogne (Perigord, Frankrijk). In de Perigord wordt veel gebakken en

gebraden in eenden- of ganzenvet. Maar je kunt dit natuurlijk

vervangen door olijfolie, hoewel dat wel afdoet aan de authentieke

smaak.

Aantal personen: 4

Keuken: Frans

Techniek: Bakken

Smaak: Pittig

Soort gerecht: Bijgerecht

Hoofdingredient: Aardappelen

In combinatie met: Kruiden/Specerijen

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingredienten: (ruim)kilo aardappelen, voorgekookt

ganzen- of eendenvet

knoflook uit de pers

vers gesnipperde peterselie (veel)

zeezout en peper uit de molen

Hulpmiddelen:

Voorbereiding:

Bereidingswijze: Snijd voorgekookte aardappelen in blokjes en bak ze

in ganzen- of eendenvet. Schep goed om en als de aardappels beginnen

te bruinen pers je 2 tenen knoflook boven de pan.

Voor het opdienen schep je veel vers gesnipperde peterselie door de

aardappelen en maak je ze op smaak met flink wat zeezout en peper uit

de molen.

Home Recepten