van Anne die het even in Frankrijk haar hoofderecht ging zoeken…. Op onze vakantie in Frankrijk aten we dus onderstaande…..
We kregen de tip dat indien we Sarlat zouden gaan bezoeken we zeker
hun aardappelspecialiteit moesten geproefd hebben.
Njammie, dat was lekker, wel vet, maar lekker.
De pot vet brachten we reeds mee.
Hierbij gaan we een lekker lamsbout in de oven maken, heerlijk
gekruid met tijm, salie, oregano, rozemarijn, kortom, heel veel
Franse kruiden.
Het voorgerecht wordt uiteraard ook Frans, foie gras en het dessert
wordt waarschijnlijk een creme Brulee.
Het recept haalde ik op Smulweb. Maar ik moet hier ergens ook nog een
leuke postkaart liggen hebben, die we in Sarlat kochten, maar het
komt toch wel op hetzelfde neer hoor.

omschrijving: Gebakken aardappels uit Sarlat.
Sarlat is een prachtige stad met een middeleeuws centrum in de
Dordogne (Perigord, Frankrijk). In de Perigord wordt veel gebakken en
gebraden in eenden- of ganzenvet. Maar je kunt dit natuurlijk
vervangen door olijfolie, hoewel dat wel afdoet aan de authentieke
smaak.
Aantal personen: 4
Keuken: Frans
Techniek: Bakken
Smaak: Pittig
Soort gerecht: Bijgerecht
Hoofdingredient: Aardappelen
In combinatie met: Kruiden/Specerijen
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingredienten: (ruim)kilo aardappelen, voorgekookt
ganzen- of eendenvet
knoflook uit de pers
vers gesnipperde peterselie (veel)
zeezout en peper uit de molen

Hulpmiddelen:
Voorbereiding:
Bereidingswijze: Snijd voorgekookte aardappelen in blokjes en bak ze
in ganzen- of eendenvet. Schep goed om en als de aardappels beginnen
te bruinen pers je 2 tenen knoflook boven de pan.
Voor het opdienen schep je veel vers gesnipperde peterselie door de
aardappelen en maak je ze op smaak met flink wat zeezout en peper uit
de molen.