Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De koolhydraat-arme Snacks

Atkins dieet van "vifke" Ham met monchou

plakjes (rauwe) ham

monchou

-----------------------------

snijd de ham in plakjes en besmeer royaal met monchou.

Rol de ham op!

Kaasballetjes

2 eiwitten

1 kopje geraspte kaas

olijfolie

-----------------------------

Klop de 2 eiwitten zeer stijf en schept er het kopje geraspte kaas doorheen. Je brengt het geheel op smaak met peper en zout. Dan draai je er kleine balletjes van en bakt deze in de olijfolie. (Indien het eiwit te vloeibaar is, nog wat kaas toevoegen.) Ze zijn wel machtig maar smaken prima bij een lekker wijntje.

Chocolade-pindakaas schuitjes!

PAS OP: deze zijn verslavend!!!

150 gram roomboter

3 eetlepels cacao

zoetstof naar smaak

1 eetlepel ongeklopte slagroom

4 eetlepels amandelpasta

-----------------------------

Smelt de boter, amandelpasta en de cacao iets langer dan 1 minuut in de magnetron. Meng de slagroom en zoetstof erdoor. Zorg dat de amandelpasta goed gesmolten is en niet meer klontert. Giet het mengsel in een cakeblik met muffin vormpjes of een gewoon cakeblik. Vries minstens een uur en bewaar deze in de vriezer. Je kunt ze zo uit de vriezer eten!

Zoals Droste Chocolaatjes!

3 eetlepels cocoa

2 eetlepels roomboter

2 eetlepels ongeklopte slagroom

1 eetlepel amandelpasta -- is een optie

zoetstof naar smaak

-----------------------------

Smelt de boter met de cacao in de magnetron, iets meer dan 1 minuut. Roer goed en voeg de slagroom, zoetstof en (eventueel) de amandelpasta toe. Schep met een lepel steeds 1 lepel van het mengsel op een kleine bakplaat of een tupperware deksel. De hoopjes moeten elk ongeveer ter grootte van een droste chocolaatje zijn. Stop in de vriezer en laat minstens een uur vriezen en bewaar deze in de vriezer. Je kunt ze zo uit de vriezer eten.

Deze zijn echt ongelofelijk lekker en makkelijk te maken!

Crunchy chocolade reep

4 eetlepels roomboter

1 eetlepel cocoapoeder

zoetstof naar smaak

2 handjes walnoten, in stukjes gebroken/gesneden

-----------------------------

Smelt de boter langzaam in een pannetje op laag vuur. Voeg de cacao, walnoten en zoetstof toe. Meng goed. Doe het mengsel in een tupperware bakje of een cakeblik.

Stop dit een uur in de vriezer en bewaar deze in de vriezer. Je kunt ze zo uit de vriezer eten. Je kunt het mengsel ook in papieren muffin vormpjes invriezen.

Superlekkere mascarpone bonbons

1 bakje mascarpone (250 gram)

100 gram Ringers pure chocolade

-----------------------------

Hak 20 gram van de chocolade in hele kleine stukjes, smelt de overige chocolade in de magnetron (ongeveer 1 minuut op vol vermogen) of au bain marie.

Roer de mascarpone los en meng de gesmolten chocolade er goed doorheen, voeg tot slot de fijngehakte chocolade erdoorheen. Maak ongeveer 20 balletjes van de massa, gebruik eventueel papieren bonbonbakjes, en laat de bonbons een paar uur opstijven in de koelkast.

Voor gebruik even op kamertemperatuur laten komen

Chorizo-chips

3-4 millimeter plakjes chorizo

------------------------------

Leg plakjes op schaal in de oven. Bak op 200 C minstens 15 minuten en giet af en toe vocht af. Als ze een krokant korstje krijgen uit de oven halen, laten afkoelen tot ze hard zijn.

Vanille-cakejes

125 ml slagroom

3 eieren

60 gr vanille proteine poeder

zoetstof naar smaak

1 tsp bakpoeder

------------------------------

Mix alles, doe mengsel in muffin/cakeblik en bak 30 minuten op 175 C. Laat in de oven afkoelen met deur op een kier.

Pindakaaskoekjes

100 gram ongezoete pindakaas (natuurwinkel)

1 ei

zoetstof gelijk aan 100 gram suiker

------------------------------

Meng ei met zoetstof en daarna pindakaas, goed mixen! Druk kleine balletjes vh deeg plat op een ingevette bakplaat/bakpapier. Bak 18 minuten op 175C.

Home Recepten