Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Vis culinaire onzin

We kunnen bij meneer Iglo een “design” snijplank winnen. Het design bestaat uit een handvat en een paar vouwlijntjes op een kunststof plankje, waarmee je het geheel kan omtoveren tot een soort stoffer en blik zonder stoffer, zodat je de gesneden ingrediënten zonder knoeien in de pan kunt gieten. Het ding oogt niet, is best wel lelijk en even onnuttig als een pizzaplank met voorgesneden groefjes. Dat is “design” van iglo (en ook vele anderen).

Je kunt dit onhebbedingetje winnen als je eerst “vis culinair” aanschaft en wellicht zelfs opeet. Bij de term “vis culinair” verwacht je, dat eerst de naam van de vis genoemd wordt en daarna de uitzonderlijke bereidingswijze. Bij Iglo doet men dat anders. Vis is vis, dus dat noemen ze “vis”. De bereidingswijze heeft verder niets te maken met de vis, die hoef je slechts te verwarmen, beetje rijst en groente erbij en voilà, vis culinair.

Nu vermoed ik, dat een vis die slechts vis genoemd wordt, en geen kabeljauw of andere naam mag dragen, niet heel erg echt een vis is (was). Ik verwacht hier zeg maar geen zwemkampioen.

De smaak, hoewel culinair, ga ik niet testen. De teksten van de aanbieder zeggen mij genoeg. Hieronder heb ik er een paar letterlijk gekopieerd, waaruit toch blijkt dat de smaak niet echt van de vis afhankelijk is.

Ook nog een paar Iglo-beloftes gekopieerd en kleine notities toegevoegd.

Visfilets, licht gepaneerd en op smaak gebracht met peterselie. Heerlijk!

Vertrouw op de 5 beloften van Iglo:

• BELOFTE 1: Iglo is puur natuur

(Ja, dat is benzine ook, dus dat zegt niet zoveel.)

• BELOFTE 2: Iglo is verser dan vers

(Dat is natuurlijk flauwekul. Verser dan vers? Is dat verser dan een verse vis? Ongeboren of zo?)

• BELOFTE 3: Iglo kiest voor gezonde voeding

(Ja, dat zal, maar leveren ze dat ook?)

• BELOFTE 4: Iglo garandeert volledige transparantie

(Vandaar de algemene term “vis” zonder soortnaam?)

• BELOFTE 5: Iglo houdt rekening met de natuur

(Dat betekent letterlijk, dat ze er rekening mee houden, maar niet dat hun andere rekeningen daar last van mogen hebben. De 5de flauwekul belofte dus.)

Home Recepten