Herman het vriendschapsbrood

Het brood waar iedereen naar op zoek is.. De eerste dag krijg je Herman van mij.
De tweede en derde dag wil Herman geroerd worden.
De vierde dag heeft Herman honger.
Geef hem 150 gr suiker, 125 gr bloem en 250 ml water. Goed roeren maar geen mixer gebruiken.
Tot en met dag acht wil Herman geroerd worden.
De negende dag heeft Herman weer honger.
Geef hem 250 ml melk, 125 gr suiker en 200 gr bloem.
Verdeel Herman dan over vier bakjes. Drie ervan geef je samen met dit recept weg. En de vierde bewaar je zelf nog een dag. Die dag moet Herman nog wel geroerd worden.
De tiende dag heeft Herman weer honger. Geef hem 3 eieren, 100 ml olie, 250 gr bloem, 175 gr suiker, 1 tl kaneel en evt. 100 gr noten en 100 gr rozijnen. Goed roeren maar niet mixen.
Stop Herman in een ingevet bakblik en bak hem in de oven op 175 *C Voor een gewone oven is 1 uur genoeg en bij een heteluchtoven mag hij er al na drie kwartier uit.

In de volgende paragraaf staat een handig schema.1e dag: roeren
2e dag: roeren
3e dag: roeren
4e dag: voeren ->
150 gr suiker, 125 gr bloem en 250 ml water
5e dag: roeren
6e dag: roeren
7e dag: roeren
8e dag: roeren
9e dag: voeren ->
250 ml melk, 125 gr suiker en 200 gr bloem
Verdelen over 4 bakjes. 1 houden, 3 weggeven
10e dag: voeren ->
3 eieren, 100 ml olie, 250 gr bloem, 175 gr suiker
en 1 tl kaneel. Evt 100 gr noten en 100 gr rozijnen. Goed roeren, niet mixen!
In de oven op 175 *C.
Gewone oven 1 uur.
Hetelucht oven 3 kwartier.

Wil je zelf Herman beginnen neem dan de ingredienten van dag 4.

8 Reacties

  1. ik ben op zoek naar de herkomst van het herman brood, weet iemand dat misschien? of waar te vinden?
    het word ook wel amish friendship bread genoemd, maar vervolgens lees ik dat het dan weer eigenlijk niet van de amish afkomt… hmm??

  2. Ik heb Herman weer terug gevonden, hoera!
    Ontzettend bedankt voor het plaatsen van het recept!

  3. Ik heb je artikel over Herman overgezet in receptvorm (zie mijn pagina). Ik had wat problemen met het goed uitprinten van je artikel en dat is nu opgelost. Ik heb in het recept keurig verwezen naar je artikel. Ik heb trouwens wel nog een theelepel zout aan het recept toegevoegd.

  4. Inderdaad ik zie dat je er meer mensen blij mee hebt gemaakt net als ik.Nogmaals bedankt Lies

  5. christien_v_wel

    28 oktober 2001 at 12:18

    een enkel bakje herman in de vriezer. op den duur kun je herman tenslotte echt niet meer slijten! heel erg bedankt voor het recept.

  6. hoi Liejanne,

    Ik heb Herman jarengeleden van iemand gekregen en toen waren we er dol op. We kregen hem toen steeds weer terug. Maar dat is al een aantal jaar geleden en ik wist ook niet hoe jezelf kan beginnen. Erg bedankt en hij zal weer een hele ronde langs gaan.

    Groetjes jeannette

  7. van mij kan je niet meer stuk, wat ben ik blij herman teruggevonden te hebben,

    Jareng eledne met veel plezier gemaakt, kwijt geraakt en nu kan ik weer beginnen.

    heel heel erg bedankt hiervoor.
    groetjes
    marja

  8. hoi,

    onzettend bedankt voor dit recept,de vorige keer toen ik hem kreeg was hij echt lekker en nu ga ik hem zelf maken, groetjes bianca.

Geef een reactie