Eetbare bloemen

Je kan ze gebruiken in salades, op de boterham, in drankjes, als versiering en versuikerd.
Maar hoe versuiker je ze ? Zorg ervoor dat de bloemen of bloemblaadjes schoon en onbespoten zijn.
Leg voor het versuikeren droge bloemen op een bakplaat
bekleed met aluminiumfolie en bestrijk ze met een laagje geklopt eiwit.
Bestrooi ze met poedersuiker.
Schuif het bakblik onder in een oven van 100 graden C.
en droog ze met de ovendeur op een kier tot de blaadjes als van papier zijn.

Aanvulling van riasara.

zo kan het ook:

Muntblaadjes van de steeltjes plukken.
Wassen en drogen.
Stuk voor stuk aan beide zijden met een losgekopt eiwit bestrijken.
Door de fijne suiker halen,en op een rek laten drogen.

4 Reacties

  1. Deze tip heb ik meegenomen naar mijn page.
    Groetjes van Erna.

  2. Ook ik heb het meegenomen naar mijn kruidenpagina.
    bedankt he

  3. Heb hem meegenomen naar mijn pagina
    bedankt!!

  4. Hoi Lia
    Ik was heel internet al aan het afzoeken naar dit onderwerp i.v.m. een te plaatsen recept, heel mooi, ik neem het mee voor mijn kruidenpagina, hartstikke bedankt!
    Groetjes Annemarie

Geef een reactie