Het begint nu echt op nostalgie te lijken. Het smulwebdiner is op hold gezet. Dit terwijl komen en haute cuisine nog steeds aandacht geniet. We kunnen de tv niet aanzetten of het zoveelste kookprogramma is bezig.  Er lijkt mij animo genoeg te zijn voor een 10e smulwebdiner !

Het 9e smulwebdiner is de laatste in de reeks geweest, “Eten bij de ( biologische) boer”. Het heeft de redactie uiteraard een hoop voorbereiding gekost, een idee moet wel uitgewerkt worden. Maar er zijn toch wel meer mensen die ideeën hebben ?

Een gezellig uitje, culinair, en ook nog leuke mensen die verstand hebben van eten en drinken ? Op smulweb zien we me de mooiste recepten voorbij komen, er is beeld, geluid maar geen geur. Toch loopt het water mij bij de meeste receptjes, hoe simpel dan ook, in de mond.  Zover ik weet hebben we de kookstudio van Pim Haaksman in Amersfoort als uitvallocatie. Maar er zijn meer mogelijkheden, dat zagen we de laatste keer. Een picknick ! Andere mogelijkheden zouden kunnen zijn, dat een gast kok, een gewone man of vrouw die voor een groep zou willen koken. Al dan niet in de eigen woning !

Er zijn ook nog mogelijkheden om te eten wat de pot schaft, zoals een voedselbank pakket van de voedselbank en dan de opbrengst aan die betreffende bank te doneren na aftrek van de kosten. Wie o wie gaat er dan de keuken in ? Pierre Wind ? De Hobbykok ?

Persoonlijk zie ik zoiets wel zitten,

  • Kleine groepen
  • Kwaliteit
  • verschillende locaties
  • Creativiteit
  • recepten van Smulweb

Kortom voor en door leden. Simpel en lekker, zou een mooi thema zijn. Of creatief en verrassend. maar als het thema “De Crisis” zou zijn, ook dat zou mogelijkheden scheppen op improvisatie en creativiteit.

Zullen we het dan toch maar doen ? Het 10e smulwebdiner, een mijlpaal en tevens Jubileum, gaan we er voor ?

Hier kunt u de het vorige smulwebdiner nog even terugkijken.