Wat is het doel van de horror verhalen over ons eten, en wat gaan we eraan doen ? Ik bevind mij regelmatig op internet en met name de nieuwsmedia word door mij geopend.
Ik lees de meest vreselijke dingen over het voedsel.
De prijzen van vers voedsel schieten omhoog ( rijst,graan en soja), hoe komt dit eigelijk ?

Antibiotica wordt te pas en te onpas voorgeschreven en gebruikt voor o.a legbatterijen, vleesverwerkende industrie, de mest wordt afgevoerd en verwerkt tot het zg Biogas in verwerkingsinstalaties of uitgereden over landerijen.
Nu wordt beweerd dat de groenten op het land vol zitten met antibiotica maar is dat wel zo ?

Ik had vroeger als hoofdvakken biologie en scheikunde en had daar ook vrij hoge cijfers voor. Als ik de media moet geloven is vers voedsel besmet met bacterieen, door opname van mest met antibiotica.

Mensen dit kan helemaal niet en ik zal uitleggen waarom niet.
Iedereen kent de voedselketen grassprietje, worm,vogel,roofdier, mens, faces (mest) en zo komen we bij het grassprietje uit.
Wat is antibiotica eigelijk: het woorden boek zegt:
1) Uitleg: geneesmiddelen die infecties door bacteriën voorkomen of genezen door de bacteriën te doden of af te remmen M…
2) stof met bacteriegroeiremmende of bacteriedodende werking. …
3) Stoffen die de bacteriegroei remmen. (penicilline)…
4) geneesmiddelen tegen bacterien, zie ook antibiticum …
5) door schimmels geproduceerde, tegen het leven van hen bedreigende andere schimmels, bacteriën en andere micro-organisme

Met andere woorden in Jip en Janneke taal een Tegenbacterie die kwaardaardige bacterien vernietigd ( geen virussen).

Het blijkt dus dat een bacterie zich alleen onder bepaalde voorwaarden thuisvoelt in een lichaam, dus als deze voorwaarden niet gehaald worden sterf de “antibacterie”en zal vergaan in stoffen zoals nitraten en fosfaten ( kortere eiwitstrengen cq dna)
een bacterie die resistent is voor antibiotica bestaat uit een celwand,vloeistof, celkern met DNA, net zoals de antibacterie. De ene cel wordt “opgegeten” door de andere eencellige ( antibiotica) Als dit niet meer plaatsvind vanwege het veranderende DNA spreken we van resistent. De antibacterie wordt uitgescheiden in faces of urine en zal vergaan ( wordt ontbonden in nitraten,eiwitten en fosfaten )
De antibacterie kan niet leven onder de vijandige condities en zal doodgaan ( eencellig levenmd wezen) De karaktistieken en eigenschappen en werking stoppen want het bestaat uit hele andere stoffen, die elementair zijn ( scheikunde, water en koolwaterstofverbindingen )

Dus als deze stoffen door planten worden opgenomen, water zonlicht voeding phosfaat geeft groei en zuurstof. De opgenomen stoffen worden onder invloed van zonlicht dus omgezet in plantaardige stoffen.
Dus een diercel kan NOOIT de eigenschappen doorgeven aan een plantencel. ook niet in uigescheide vorm !

vergelijk probeer eens een hond en een wolf te kruisen of een koe met een tijger, ierdereen weet dat dat niet kan en dat komt door DNA strengen de ene heeft er 45 de ander 113. Dus nieuwe rassen kweken kan niet, want ze zijn niet uitwisselbaar.

Ook planten hebben DNA maar soortgelijke rassen met andere eigenschappe zijn wel mogelijk door middel van kruisen tussen dezelfde plant zodat de eigenschappen van sterkte worden overgenomen.
In het plantenrijk kan het volgende wel en dat wordt enten genoemd.
We nemen een appelboom en een perenboom, Het DNA is verschillend maar we gaan van de perenboom een Parasiet maken. Men zaagt door de tak van een appelboom tot over de bast, zo onstaat een inkeping. daar voegen we een tak van een perenboom aan toe en verbinden de “wond”zo onstaat een appelboom die ook Peren geeft, maar is de eigenschap van de appelboom anders geworden ? Nee, de peren zijn toch anders dan een appel en een appeer bestaat niet dus geen vermenging van DNA. Wel wordt gebruik gemaakt van de voedingsstoffen uit de bodem en met water en zonlicht verwerkt tot verschillende vruchten.
Dus een symbiothische verhouding is ontstaan.

Om dus mest bij een plant te gooien wat verteerd uiteenvalt in voedingsstoffen kan dus geen antibiotica worden opgenomen. Dus waarom dan zo'n verhaal in de media gooien ?

Wat is het doel? Bangmakerij ? Omzetverlies ? Want een krop andijvie kost vers 23 cent, verkoopprijs 2,10 per kilo. De tussenhandel wordt er rijk van en de consument vindt dit veel te duur. een pak diepvriesandijvie kost slecht per 500 gr 1 euro dus wat zal men doen ? Juist men koopt de diepvries ! Winst voor de voedingsindustrie

Maar mensen als men even verder kijkt dan de neus lang is, dan gaat het om geld en koogedrag, dit is leuk voor de fabrikanten maar slecht voor consumenten met alle onnodige toevoegingen van dien !

eet Vers, eet verantwoord en U zal gezond blijven maar snackt U regelmatig en snoept U regelmatig en ook nog de kant en klare maaltijden, dan zal U sneller sterven dan een Roker.

Want als ik smulweb neem als informatiepaal en alle restaurant met 1 en 2 sterren zou moeten beoordelen die verse groenten moeten uitzoeken en bereiden, dan zie ik geen diepvries op het menu staan maar seizoensgroenten en scharrelvlees. Maar die groenten zouden ineens antibiotica bevatten ? Flauwe kul dus, Die antibiotica in groenten, We zouden ons meer zorgen moeten maken over de veeteelt en afvalverwerkers ( dioxine in melk) en bij de akkerbouw in Borsele rekening houden met meer bequerel in het voedsel (straling ) Planten zijn daar wel gevoelig voor maar wat horen we ?
De volksgezondheid loopt geen gevaar !


En het doorstraalde voedsel dan ( tomaat, taugee en vele andere groenten en geimporteerde stoffen ? ) Alle bacterieen worden gedood door gammastraling ( rontgen)
ja dan is het geconserveerd en lang houdbaar maar virussen blijven gewoon leven.
Dus niet een waterdichte methode. En de reststraling dan ? Dat weten we niet en kunnen dat niet openbaar terugvinden.
Maar beste smulwebbers en andere consumenten, hoe gaat de topkok hier mee om in zijn product keuze ? Zet dat U aan het denken ? Mooi dan bent U bij deze wakker !

eet smakelijk en geniet met mate !