Granaatappel

een handige tip voor het gebruik van de granaatappel. de granaatappel is een vrucht met een dikke schil en de inhoud zijn heerlijke rose-rode pitjes.
het is best moeilijk om die pitjes er uit te halen.
maar het kan ook op een iets makkelijker manier.
als je de granaatappel 30 sec. in de magnetron legt en ze dan een paar sec.op het aanrecht laat rusten en dan met de hand er zachtjes overheen rollen,dan hoor je al de pitjes knapperen een teken dat ze in de schil al loslaten.
dan de vrucht doormidden snijden.
op een bord of boven een schaaltje de gehalveerde granaatappel met een houten lepel op de schil tikken en dan komen er de pitjes vrij makkelijk er uit.
en ze zitten vol met vitamine C en zijn voor veel doeleinde te gebruiken.
in hoofdzaak in nagerechten

1 Reactie

  1. …want vlekken van de granaatappel gaan er maar op 1 manier uit:

    MET DE SCHAAR!!!

Geef een reactie