Borrelhapjes en Buffetgerechten voor de feestdagen
De feestdagen komen eraan !!!
De leden van Kookclub2006 willen er dit jaar vroeg bij zijn zodat de Smulwebbers nu al plannen kunt maken voor de maand december.
We starten met
Lekkere borrelhapjes en Buffetgerechten
Alle hapjes en buffetgerechten kun je ruim tevoren klaarmaken. Dus voor de Smulweb-leden deze keer geen stress, gewoon genieten !
Voor het vervolg van onze feestgerechten raden we aan: Let op je gastenboek de komende weken.
De Kookclubleden alidada, deonart, fressnapf, ginanl, planco, rmdelvoie , wilmiewillemse, pwiggers, marianneoud en foekje1 hebben weer hun best gedaan en hun lekkerste recepten ingestuurd. Bedankt voor jullie inzending !
November 2013,
Deon en Petra.
Hapjes met kip of vlees
Knapperige kipstokjes voor bij een feestje
Soort amuse van: Mini spiesjes van kipfilet met tonijns
Heerlijk pittig-zoete Indonesisch gemarineerde kipkluifjes
met deze lekkere
Ham-kaasrolletjes met boursin (plm. 40 stuks)
Amuse van rolletjes van ham mozzarella en tomaat
3 verschillende pittig gegrilde vleeshapjes
Griekse gevulde gehaktballetjes van ed
Smullen! Pittige mini party balletjes
Bladerdeeghapjes met serranoham
Leuke, romige baby quiche Lorrianes
Bladerdeeg hapjes met ham vulling
Drie variaties van exotische saucijzenbroodjes !
Hapjes met vis
Exclusieve gevulde Gamba?s op amuselepel met zwarte olijven
Zalmrolletjes met ricotta en basilicum
Amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en boursin
Hapjes met zalm, paling en garnalen – tapas
Pannenkoek wraps met roomkaas en forel
Borrelhapjes met grote garnalen
Scampi`s met kerrie (lepelgerecht)
Pikante Scampi`s in knoflookboter
Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
Hapjes zonder vlees of vis
Gedroogde tomatenchips met mozzarella en basilicum
Spiesjes met druiven en mozzarella
Leuk als een amuse te serveren: Tomatennestjes met kwartelei
Blauwe kaas met olijvensalsa borrelhap
Gemarineerde champignons met groene pesto
Komkommer hapjes met roomkaas en verse kruiden
Krokant gebakken verse Italiaanse kaasstengels
Thaise loempia`s van de kookles in Thailand
BUFFETGERECHTEN
En dan de lekkerste recepten van onze Kookclubleden voor een buffet.
Begin met de bordjes. Zet bestek, servetten en eventueel brood aan het einde van het buffet. Zo heb je meer handen vrij om op te scheppen.
Zet aan het begin de koude gerechten en daarna de warme gerechten, zodat – wanneer je wat langer moet wachten – je warme hapje nog warm is gebleven.
Je kunt ervoor kiezen om het dessert ook al op tafel te zetten (natuurlijk als laatste) maar je kunt het dessert ook op tafel zetten als je merkt dat er genoeg gegeten is.
Aan jou de keus.
Koude buffetgerechten
Voorgerecht als Krabsnippers en grapefruit, een plaatje!
Filo quiches met ei en zongedroogde tomaatjes
Waanzinnig leuke meloenspiesje. Leuk bij als een speciaal h
Meze/Tapas: Auberginerolletjes van de grill met feta
Dolmadakia, Dolmades (Grieks gevulde wijnbladeren)
Mmmm...gerookte zalmrol met spinazie en kaas
lekker met de
heerlijk met
Krieltjes salade met kruiden en spekjes
Een heerlijke salade met meloen en gerookte kip
Selderijsalade met spekreepjes, kaas en walnoten
Noorse aardappelsalade met zalm
Kleurrijke pastasalade met gerookte kip
Frisse fruitige witte kool salade
Avocadosalade met feta, walnoten en frambozendressing
Warme buffetgerechten
Hartige cupcakes met gehakt, aardappelpuree en spekjes
Schattige, romige mini herfst taartjes als muffins
Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Thaise viskoekjes van de kookles in Thailand
Reuzen champignon gevuld met katenspek en Camembert
Portobello met "Caprese" vulling
Roerei met courgette (Kolokithakia me Agva)
Gehaktballetjes in heerlijke saus
Hartige taart met paddestoelen, roomkaas en kruiden
Zouttaart met corned beef en weense worsten
Beenham met appel en witte wijn
Coq au vin blanc, een tikkeltje anders
Varkenshaas met een paddenstoelroomsaus
Het buffet-dessert
Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit
Bitterkoekjes tiramisu met perziken
Carpaccio van Ananas en Aardbeien
Stoofpeertjes in zoete witte wijn
Cappuccino Pavlova van Nigella Lawson
Gedroogde dadels gevuld met chocolademousse, leuk voor kerst