Bieten koken

In deze les leer je bieten koken. Dit is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.

Een video instructie vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/les_bieten_koken.php

Meer lessen over het werken met groenten vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/cursus_groenten.php 1. Snijd het loof van de knollen af. Het loof kun je gebruiken in andere gerechten als vervanger van snijbiet.
2. Borstel de knollen met een afwasborstel schoon onder de kraan.
3. Doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook.
4. Als het water kookt temper je het vuur en laat de knollen gedurende ongeveer 35 minuten garen (het water moet zachtjes borrelen).
5. Test na 35 minuten de gaarheid door ze met een vork in te prikken. Ze moeten ingeprikt kunnen worden maar mogen nog niet door en door gaar zijn.
6. Doe vervolgens het vuur uit, en laat de bieten met gesloten deksel nagaren in het warme water.
7. Als de bieten afgekoeld zijn, pel de schil eraf. Als dit moeilijk gaat kan je ze ook met een schilmes schillen.
8. Daarna kan je de ontvelde bieten in plakken snijden, in blokjes, in staafjes, of grof raspen.

1 Reactie

  1. Ik moet hier echt even op reageren! Bieten koken ? Ik hoop niet dat er iemand is die voorgekookte bieten koopt of uit een pot ! Ik ga altijd speciaal naar een groenteboer omdat ik juist bieten met loof wil en die zijn bijna niet te krijgen in een supermarkt ! Ik dacht dat toch iedereen wel.weet hoe je bieten moet koken !
    Het is wat meer werk maar het verschil met de kant en klaar variant is 100% .
    Wilde ik.toch even.kwijt.

Geef een reactie