Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

mini-sandwiches (vanaf 10 maanden)

Als het kind eenmaal gewend is aan brood met tevredenheid of met boter, kunnen de boterhammen worden belegd.
Pureer mbv een foodprocessor of een staafmixer een stukje gare kipfilet. Roer er een dessertlepel kwark en een dessertlepel smeerkaas door, zodat een smeuige pasta ontstaat. Besmeer een (bruine) boterham (zonder korstjes) dun met de kippasta. Snijd de boterham doormidden en leg de helften op elkaar. Snijd de sandwich in 8 kleine driehoekjes.Prak een hardgekookte eierdooier fijn er roer er een dessertlepel smeerkaas doorheen. Besmeer een (bruine) boterham (zonder korstjes) dun met het eimengseltje. Snijd de boterham doormidden en leg de helften op elkaar. Snijd de sandwich in 8 kleine driehoekjes.Prak een schoongemaakte aardbei zeer fijn en roer er een dessertlepel kwark doorheen. Besmeer een (bruine) boterham (zonder korstjes) dun met de aardbeienspread. Snijd de boterham doormidden en leg de helften op elkaar. Snijd de sandwich in 8 kleine driehoekjes.Rasp een stukje komkommer zonder schil op een fijne rasp. Meng de komkommer met een dessertlepel smeerkaas. Besmeer een (bruine) boterham (zonder korstjes) dun met de komkommerkaas. Snijd de boterham doormidden en leg de helften op elkaar. Snijd de sandwich in 8 kleine driehoekjes.Meng een dessertlepel Mon Chou met een dessertlepel (vers) tomatensap. Besmeer een (bruine) boterham (zonder korstjes) dun met de tomaat-kaasspread. Snijd de boterham doormidden en leg de helften op elkaar. Snijd de sandwich in 8 kleine driehoekjes.

Home Recepten Kookboeken