Visfond makelijk of moeilijk

Het maken van visfond De meeste mensen denken dat het maken van visfond of bouillon moeilijk is.
Het is niet zoals bij het bereiden van groente of vlees bouillon dat het lang moet trekken.
Het tegendeel voor visfond/bouillon is de tijd die er voor nodig is, maar 20 minuten en niet langer.
Je heb er voor nodig viskoppen en graten, liefs die van de zeetong dit geeft de lekkerste fond.
De graten en koppen was je zet ze op in een pan met water en breng het aan de kook, voeg er geen zout aan toe.
Zout voeg je pas toe als je de bouillon/fond verder gaat verwerken in een saus of soep.
Ondertussen net als bij het koken van vleesbouillon wel afschuimen.
Eenmaal aan de kook laag zetten en maar 20 minuten laten koken.
Langer koken maakt het bitter.
Af gieten en dan kan je het gebruiken voor de saus of soep die je wilt gaan bereiden.

1 Reactie

  1. koksmaatje_2000

    27 september 1999 at 20:54

    Nog beter graten van de tarbot. Denk om schoonmaken kop, verwijderen ogen!
    Verder hoort er een bouqet garni in van thym, peterselie. Voorts ui en schijfje citroen.
    Zeven door vochtig gemaakte netellapse doek

    Groeten,
    Koksmaatje 2000

Geef een reactie