Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

vijftien `eet-iquette' tips

Gouden tips voor aan tafel Wacht met eten tot iedereen zit en zijn bord heeft.

Wacht met drinken tot de gastvrouw of gastheer het sein geeft.

Drink bij een diner wijn en/of water.

Buig niet over uw bord maar breng vork of lepel naar uw mond.

Ga niet zitten kieskauwen; uw lievelingseten krijgt u thuis wel weer.

Eten prakken is een belediging voor de kok.

Spoel eten niet weg met een slok wijn of water.

Dring uw gasten nooit iets op.

Leg het servet in tweeen of drieen gevouwen op schoot; knoop het niet om. Dep er uw mond mee voor u een slok wijn of water neemt.

Leg oneetbare dingen [pitten, graten] in een hoekje, op het randje van uw bord.

Eet uw bord leeg als u zelf opschept; in andere gevallen hoeft dat niet.

Wie een dieet volgt, meldt dat van tevoren.

Reik niet over de tafel heen. Uw buurman geeft u het zout graag aan.

Vis als gastvrouw of-heer niet naar complimenten; zeg dus nooit dat een gerecht is mislukt.

En voor de gasten geldt: wees vol lof over het diner en de ontvangst.

Home Recepten Kookboeken