Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Vegetarisch Thais kerstmenu

Met dank aan vegatopia. Wonton-pakketjes met waterkastanje

Tom Yam-soep

Rijst met ananas en gefrituurde groenten

Banaan in kokosmelkWaterkastanjes

Een knolgewas dat onder water groeit. Wordt voornamelijk gekweekt in China en Japan. In toko's verkrijgbaar in blik.

Wonton

Wontonvellen worden gemaakt van bloem en eieren. Vaak diepgevroren te koop in toko's en goedgesorteerde supermarkten. Erg geschikt om te vullen en daarna te frituren of stomen.

Kokosmelk

In blik te koop. Dunne kokosmelk is de melk in het bovenste deel van het blik. Dikke kokosmelk is het deel dat op de bodem achterblijft.

Citroengras

In de Indonesische keuken bekend als sereh. Stevige stengel met lichtgroene bladeren. Meestal wordt citroengras gekneusd en daarna in z'n geheel meegekookt.

Basmatirijst

Langkorrelige rijst met verfijnde, aromatische smaak. Is droogkokend.

Pandanrijst

Wordt ook wel jasmijnrijst of Thaise rijst genoemd. Lange korrel. Na het koken is de rijst zacht en wat kleverig.

Goela djawa

Een mengsel van palmsuiker en rietsuiker. Wordt in staven of plakken verkocht. Smaak lijkt op donkere basterdsuiker.

Kousenband

Wordt wel 'yard long bean' genoemd vanwege z'n lengte. Smaakt ongeveer als de sperzieboon.

Thaise banaan

Vingergrote bananen die zachter van structuur zijn dan de bekende grote bananen. Over het algemeen zijn ze ook wat zoeter.

Home Recepten Kookboeken