Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Tips voor valentijnsdag

Tips voor valentijnsdag Op 14 februari wordt de stille liefde in het zonnetje gezet. Maar ook andere mensen die je lief vindt mogen best een beetje verwend worden. Hier volgen een paar tips.Je neemt per persoon 2 boterhammen, en steekt daar met een vorm een hart uit. Besmeer hem dun met boter, en beleg de boterhammen met een hartvormige plak ham, of kaas, of besmeer met rode jam.

Serveer een glas sinaasappelsap bij, en leg voor je vader een krant ernaast en voor je moeder een paar bonbons.Koop een pak pannenkoeken en neem er per persoon 1 uit. De rest kan later worden opgegeten of ingevroren worden. Snijd de pannenkoek in vier parten. Steek uit 2 parten met een hartjesvorm een hart uit. Besmeer de andere parten met rode jam. Leg het part waar het hart is uitgestoken op de met jam besmeerde part. Schik het netjes op een bord en leg de hartjes er onder of ernaast of erboven, waar ruimte is...Iedereen kent het recept voor zandkoekjes.

Die staat vast en zeker op Smulweb, dus dat schrijf ik nu niet op... Je kunt er een speciaal koekje van maken door er een pakje jellypuddingpoeder aardbeiensmaak en 0.2 l slagroom door het beslag te roeren. Uitrollen, hartjes eruitsteken, op een met bakpapier belegde bakplaat leggen en 10-12 minuten in de oven bakken. (zie recept van de zandkoekjes voor de exacte baktijd)

Home Recepten Kookboeken