Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Ingredient van de eeuw

Bron: Nieuwsbrief Receptenweb Er zijn deze eeuw talloze nieuwe ingredienten uitgevonden en ontdekt. Maar de belangrijkste culinaire ontdekking van deze eeuw is toch wel de aardappel. Lange tijd dacht men dat deze onderaardse knollen giftig waren, tot men het 'afval' ging verbranden en er een heerlijke geur uit de brandstapel omhoog steeg. De afgelopen jaren heeft de aardappel flinke concurrentie gekregen van onder andere pasta en rijst. Maar dankzij nieuwe soorten en bereidingswijzen, is het de aardappel gelukt om overeind te blijven. Inmiddels bestaan er tientallen verschillende soorten aardappels, elk met hun unieke smaakeigenschappen. Sommige rassen zoals de Opperdoezer, de Roseval of de Truffelaardappel, worden zelfs als een echte delicatesse beschouwd. Bovendien zijn aardappels op talloze verschillende manieren te bereiden waardoor er de meest uiteenlopende gerechten mee kunnen worden bereid. Van klassieke gekookte aardappelen tot een 'mandje' gemaakt van gefrituurde geraspte aardappel. Het kan allemaal met deze toch typisch Hollandse knol.

Home Recepten Kookboeken