Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Kerst-noten

Kerst-noten 1.De kokosnoot.

groeit in de kustgebieden van tropische landen. de bast moet opengeslagen worden om bij het vruchtvlees te kunnen. Het vruchtvlees smaakt nootachtig.

2.De paranoot is de vrucht van een braziliaanse oerwoudreus. Ze is rijk aan mineralen, vitaminen en heeft een hoge voedingswaarde.

3. Cashewnoten. Bevatten veel olie, zijn rijk aan vitamine E en mineralen. Ze smaken zoetig en hebben een amandelachtig aroma, en kunnen zowel bij koken en bakken worden gebruikt, maar ook gewoon opgeknabbeld worden.

4. Amandelen groeien in het gebied rond de Middellandse Zee en in Californi&#235. Rond Kerst kun je ze vaak als hele noot kopen.Het hele jaar door kun je ze kopen als blaadjes of gemalen, of als halve amandelen.

5.Pijnboompitten zijn zaden van de pijnboom. Deze smaken zoet-amandelachtig. Voornamelijk worden ze gebruikt in gebieden rond de Meddellandse Zee en de Ori&#235nt. Ze zijn vrij duur.

6. Zonnebloempitten - gewonnen uit zonnebloemen, worden gepeld, ongepeld en geroosterd verkocht. Ze worden met name verwerkt in brood en gebak.

Home Recepten Kookboeken