Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Kerststollen

Kerststollen Het maken van kerstbrood heeft 1 belangrijk ingredient in zich. Rust.

Rust is belangrijk voor de ontwikkeling van de smaak. Rust is belangrijk voor de kwaliteit van het brood. In deze tijd is rust een kostbare zaak. Als tijd in geld zou worden omgezet, zou kerstbrood onbetaalbaar worden. Maar: wat uit eigen oven komt, wordt met liefde bereid....iets wat je in de fabrieksbroden zo goed als niet meer terugvindt.....

Reden genoeg om zelf eens te proberen kerstbrood te bakken....en te genieten van de complimenten....van de genomen rust...Tja...en dan staat er in een recept: tot stol vormen....Hoe doe je dat?

1. Rol het deeg uit tot een rol ontstaat van ongeveer 30 cm lang.

2. met de deegroller rol je in het midden een soort "verdieping", aan de zijkanten blijft het wat dikker.

3. Klap het deeg in de lengte dubbel, druk het bij de randen licht aan. Hierdoor ontstaat de bekende stolvorm.

TIP: Voor het dichtklappen zou er een rol amandelspijs tussen aangebracht kunnen worden, daarna dichtklappen zoals bij punt 3 staat beschreven.

Home Recepten Kookboeken