Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Toepassingsmogelijkheden van Pesto

Pesto is niet alleen heerlijk met "al dente" gekookte pasta, maar leent zich uitstekend voor nog veel meer toepassingsmogelijkheden Breng de bouillon op smaak met Pesto alla Genovese, of breng een verse tomatensoep extra op smaak met Pesto Rosso of Pesto di Verdure

Meng 2 a 3 theelepels van een van de vier geurige Pesto's door brooddeeg uit een pak, vorm er broodjes van en bak ze knapperig in de oven. Meng 1 a 2 eetlepels Pesto alla Genovese, Pesto Rosso of Pesto di verdure door de kaasfondue Klop 1 eetlepel Pesto alla Genovese, Pesto Rosso, Pesto di Verdure of Pesto di Olive door 4 eieren en 2 eetlepels melk of room Beleg een ciabatta broodje met rucola en rosbief en strijk hierover een halve lepel Pesto alla Genovese of pesto di Olive Bestrijk goudkleurig gebakken of groosterde plakjes brood met Pesto alla Genovese, Pesto Rosso, Pesto di Verdure of pesto di Olive Grill 4 kipfilets en bestrijk deze met een mengsel van 2 a 3 eetlepels Pesto alla genovese, Pesto Rosso, Pesto di Verdure of Pesto di Olive De meeste Pesto's bevatten geen conserveringsmiddelen en zijn na opening beperkt houdbaar. Giet na gebruik een flinterdun laagje olie op de overgebleven Pesto, dan kan deze nog 1 week in de koelkast bewaard blijven voor het volgende Italiaanse avontuur

Home Recepten Kookboeken