jart’s dagboek

augustus 2006 Het gaat niet echt goed met mij. Veel stress en dat uit zich in erge rugpijn. Ik heb daardoor al 2 weken niet kunnen sporten.

Thuis gaat het gelukkig allemaal goed hoor, het is de werksituatie die momenteel zoveel stress oproept.

Per 1 september mis ik ineens 2 fulltimers. Gelukkig hebben we al nieuwe mensen aangenomen, maar die beginnen pas per 1 oktober. Behalve dat er dus 2 mensen weg zijn, ga ik 8 september op vakantie. Er blijven dus 4 mensen met kleine percentages over die de diensten moeten gaan oplossen en dat kan natuurlijk niet.

Ik had de nieuwe dienstlijst voor het laatste kwartaal deze week moeten maken, maar dat heb ik door alle veranderingen maar even uitgesteld.

Helaas is dat ook niet zo handig, want ik moet nog een bespreking voorbereiden, de begrotingen moeten ingevuld en maandag hebben we een plaatsingsgesprek en als dat doorgaat moet ik een overplaatsing gaan voorbereiden.

Daarnaast wordt 1 van de begeleiders nu zorgco?rdinator en zij moet dus ingewerkt worden op alle zocotaken. Omdat zij minder werkt dan mij, krijg ik er per 1 september dus een bewoner bij. Pff, het is niet gek h?, dat ik allemaal beren op de weg zie.

Met mijn gewicht gaat het wel weer de goede kant op. Ik heb het zo druk, dat ik geen tijd heb om te eten. Wat dat betreft merk ik wel aan mezelf dat ik dikker ben als het goed met me gaat.

In tijden van stress zorg ik slecht voor mezelf en eten interesseert me dan niet. In tijden dat het goed gaat, staat eten voor geluk en gezelligheid, dus eet en snoep ik meer.

Ik weet trouwens niet of dat altijd zo geweest is. Ik weet wel dat toen mijn broer net overleden was, ik zo vol was van verdriet, dat er geen eten meer bij kon. Dit is toch anders.

Eigenlijk is het ook zo tegenstrijdig; ik voel me juist gelukkig als ik slanker ben,maar doordat ik gelukkig ben wil ik juist eten ;-((

Fijn weekend iedereen!Met mijn rug wil het nog niet echt, maar verder ben ik weer aardig uit de put geklommen ;-))

Van de 24 diensten die we missen in september, zijn er nu 19 opgelost. De overige 5 zullen gedraaid moeten worden door collega’s van andere huizen. Maar in dit geval is dat te overzien.

Met mijn administratie ben ik ook al een heel eind op orde. Morgen heb ik een dagdienst en als dan ‘s middags de bewoners weg zijn kan ik met het rooster beginnen, jippy!

Afgelopen maandag hebben we een overplaatsingsgesprek gehad voor 1 van onze bewoners. Hij is ernstig ziek(hartafwijking)en kan niet meer goed door ons verzorgd worden.
Dit komt omdat wij de ruimte en de middelen niet hebben. Hij staat al vanaf november op de plaatsingslijst en nu pas is er een geschikte plaats. Wij blijven maar wat aanmodderen met hem en mijn rugklachten hebben ook daarmee te maken natuurlijk.

We hebben de woning gezien en zijn zelfs erg enthousiast. Er is zelfs een aangepast bad met jaccuzi! Helaas blijkt dat er nu nog iemand anders urgent overgeplaatst moet worden, dus nu is het helemaal niet zeker, dat onze bewoner er heen gaat. Ik heb wel gezegd dat ik vind dat hij voorrang heeft omdat hij al zolang op de lijst staat. Ik hoop dat het doorgaat.

Wat een rotweer steeds he? Na die mooie julimaand heb ik hier wel de balen van. Doordat ik niet kan sporten, maar wel veel moet bewegen, probeer ik veel te fietsen en te wandelen, maar dar valt niet mee, als de regen met bakken uit de hemel valt.

Verder geen nieuws
Iedereen al vast een fijn weekend!Met mijn rug gaat het gelukkig een stuk beter, maar ik slik wel pijnstillers, dus dat zal ook schelen.

Alle diensten voor september zijn nu opgelost en het rooster voor oktober t/m december is klaar!
Er is een enorme last van me afgevallen.

De bewoner gaat verhuizen! Tenminste als zijn curator accoord gaat. Die is nu met vakantie en wil eigenlijk niet dat zijn broer teruggaat naar de hoofdlocatie.

Maar hij weet ook hoe betrokken ik ben en dat ik niet met elke plaats tevreden ben. Ik hoop dat ik mijn enthousiasme op hem over kan brengen en dat hij het met onze beslissing eens kan zijn. Dat moet gewoon.

Eigenlijk wil de curator gewoon niet dat zijn broer bij ons weggaat, maar dat kan niet anders. En ook in een andere woning buiten de instelling is niet de ruimte die de bewoner nodig heeft(voor tilapparatuur e.d.)Dus ik hoop dat ik dat allemaal goed uit kan leggen. Ik zie er wel tegenop om hem te moeten bellen. Dus weer nieuwe stress ;-((

Als dat geregeld is, wil ik alles nog rond hebben voor mijn vakantie. Dus ik heb al doorgegeven aan de nieuwe groep dat hij per 1 september komt. Hopelijk gaat dat allemaal lukken. Toch ook wel een uitdaging!

Vandaag doe ik het lekker rustig aan(kwam vanmorgen uit de slaapwacht) en morgen ben ik vrij, dus misschien lukt het dan om te gaan sporten.

Ik heb trouwens dat dieetboek van Sonja Bakker gekocht. Natuurlijk heb ik al heel veel dieetboeken en weet ik precies wat je wel en niet moet eten, maar toch…
Een collega is nl al 7 kg afgevallen in 5 weken tijd, zonder meer te zijn gaan bewegen.
Dat wil ik ook!

Het boek staat nu nog ongelezen in de kast, maar na de vakantie ga ik er tegenaan!

Fijn weekend alvast!Ik heb weer een gezellig weekend ;-(
Ik had gisteren een vroege, manlief een late dienst. Vandaag heeft hij de vroege en ik de late dienst. Scheelt dat hij tenminste nog thuis komt na een late dienst, vandaag zien we elkaar dus helemaal niet, omdat ik de slaapwacht heb na een late dienst.

Nou ja, over 12 dagen kunnen we 2 weken tegen elkaar aankijken ;-))

Ik functioneer weer helemaal, slik geen pijnstillers meer, maar toch is mijn rug nog niet helemaal in orde.’s Morgens ben ik nog erg stijf en ook als ik lang in 1 houding zit of sta.

De bewoner gaat dus inderdaad komende vrijdag verhuizen. Zijn broer heeft het er wel moeilijk mee, maar begrijpt wel dat het zo ook niet langer kan. Wij hebben geen tilapparatuur of i.d. en werken alleen, dat betekent dus dat de bewoner erg moeilijk te verzorgen is, omdat hij zelf niets meer kan. Hij kan gelukkig nog wel staan, maar niet meer zelf gaan staan of gaan zitten. Mijn rugklachten zullen ook zeker met hem te maken hebben.

Ik moet natuurlijk nog wel veel regelen voor vrijdag, maar ik werk de hele week, dus dat komt wel goed.

Afgelopen vrijdag naar de tandarts geweest. Een ieder half jaarlijks terugkerend kwaad. De tandarts complimenteerde mij met mijn goed verzorgde gebit. Het gaat al jaren goed en dat blijft ook zo als ik het zo blijf verzorgen, volgens hem. Sinds een half jaar heb ik een sonicare tandenborstel en volgens hem is dat een hele goede investering. Ik was helemaal blij :-))

We hebben de tickets voor onze vakantie binnen en het aftellen kan beginnen. Manlief heeft nog 6 diensten en ik nog 7, waarvan 3 slaapwachten. Ik hoop zo dat het een fijne vakantie wordt. Het is trouwens altijd goed weer als wij op vakantie zijn, ook hier in Nederland!

Nou, dat was het wel weer voorlopig. Helaas ben ik weer aangekomen. Het gaat weer beter met me, minder stress, dus ik eet(lees: snoep)weer meer. Na de vakantie ga ik echt weer mijn best doen onder de 70 te komen, echt waar!

6 Reacties

 1. Zelf ben ik er niet (meer) enthousiast over: er staat niets nieuws in wat we natuurlijk allemaal al wel wisten.
  Het is dat we een stok achter de deur nodig hebben maar anders…
  In de eerste week heeeeeel erg flauw en duizelig geweest, ben toen echt veeeeeel meer gaan eten dan toegestaan werd. Viel ik toch nog 2 kilo af in ene week!
  Maar goed…

  Goed dat je alles zover rond hebt.
  Nog even en dan…tralalalala vakantie!!!!!!!

  Bereid je maar vast voor:-)))

  Liefs,

 2. Wat fijn dat het met je rug al beter gaat, en dat er een eventuele oplossing voor de deur staat te wachten wat betreft op je werkplaats. Ja beloofd wel veel goeds zo.
  En trek wat tijd voor jezelf uit om tot ontspanning te komen, en dat boekje is nog niet zo slecht van Sonja Bakker toch om mee te ontspannen ;-) ?

  Groetjes en geniet van de dag,

  Dolores.

 3. Ben blij dat jullie de planning zo goed als rond hebben, valt er een zorg van je af!

  Tja, het weer in Nederland is bijzonder vreemd en daardoor tegelijkertijd charmant juist omdat we van alles in korte tijd tegelijk hebben.

  Nog efkes en dan weer vakantie. Mooi vooruitzicht toch?!

  Fijn weekend,

 4. Tjonge… en dan dacht ik dat ik recht had op stress op mijn werk omdat de administratie een regelrechte ramp is omdat het een rommeltje is! Pfff, hoop dat er een oplossing voor komt, want dit is niet fijn zo voor je. Groetjes, Dolores.

 5. Kunnen jullie dan niet een bureau iemand tijdelijk inhuren?
  Lastig inderdaad als je te druk bent en je teveel aan je hoofd hebt!

  Probeer het toch maar wel rustig aan te doen want als jij ook nog eens ziek zult worden….

  Slanke lijn gaat in ieder geval prima!

  Liefs,

 6. Dat is inderdaad nogal wat wat er op je afkomt!
  Probeer wel goed voor jezelf te blijven zorgen hoor, want als jij ook nog uitvalt dan is dat een hele grote grizzlybeer op de weg!
  Gelukkig heb je ook nog je vakantie om naar uit te kijken.

  xx
  Beppie

Geef een reactie