jart’s dagboek

januari 2006 Het jaar is alweer(bijna)een week oud en ik was nog niet eens aan mijn dagboek toegekomen. De pc was nog steeds niet zoals het moest(en dat terwijl we wel een rekening van bijna 80 euro hadden)maar vanmiddag heeft een kennis het weer in orde gemaakt(hoop ik)

Dus ik ben net achtergrondjes aan het zoeken geweest en manlief heeft een nieuwe foto van me gemaakt. Een nieuw jaar, dus een nieuw begin ;-))

Eigenlijk is hier weinig nieuws onder de zon. Moeder is vorige week zondag weer naar huis gegaan en dat was wel een opluchting. Het ging niet echt lekker tussen ons en ook manlief ergerde zich erg aan haar(en dat gebeurt niet zo snel)

Oudste zoon heeft logees gehad en jongste heeft de hele week al zijn vriendin te logeren. Manlief en ik zullen blij zijn als het huis eindelijk weer van ons is ;-)) Nee hoor, we vinden het wel gezellig :-))

Ik heb het boek ‘het wasborddieet’ van de bieb meegenomen. Ik had er al een keer iets over gelezen in een tijdschrift, dus nu ik het boek zag liggen kon ik het niet laten het mee te nemen. Hun dieettheorie sprak me wel aan; door 6x per dag te eten krijg je geen honger en ga je niet snaaien.

Hun kijk op vetverbranding was nieuw voor me. Ze zeggen dat je ipv cardiofitness beter alleen krachttraining kunt doen. Door spiermassa te kweken, verbrand je vet, terwijl je bij cardio alle reserves in je lichaam aanspreekt dus ook je spierweefsel.

Als ik nu een uur ga sporten ga ik eerst een half uur op de crosstrainer, dan een kwartier op de loopband of hometrainer en dan nog een kwartiertje wat apparaten om spieren te kweken. Ik zou het eens een tijdje andersom kunnen proberen; kwartiertje cardio en 3 kwartier krachttraining.

Ik ben trouwens helemaal niet(veel)aangekomen tijdens de feestdagen. Wel een paar onsjes, maar dat mag met zulke dagen, toch?Alweer een week niet geschreven, het begint meer op een weekboek te lijken ;-((

De pc is nog steeds niet goed. Nu kwamen we erachter dat we nog 2 jaar garantie hebben, dus nu komt er een monteur van het bedrijf waar de pc vandaan komt. Hopelijk zijn we dan van de problemen af.

Ik ben de hele week aan het werk geweest, moet morgen nog en dan ben ik(bijna)een hele week vrij. Ik heb alleen op woensdag een halve dag een workshop.

Het is weer(bijna)de tijd van de maand en ik voel me opgeblazen en gedeprimeerd. Dat laatste uitte zich vooral op het werk waar ik een collega helemaal verkeerd begreep en bijna grote ruzie had.

Het is ws ook de schuld van de hormonen dat het niet lukt om wat meer op mijn eetpatroon te letten(heerlijk dat ik iets de schuld kan geven)
Ook ben ik maar 1x wezen sporten omdat ik na werktijd echt geen zin meer had om nog naar de sportschool te gaan.

Maar komende week kan ik alle maaltijden thuis eten en dat scheelt een stuk(hoop ik)

Hebben jullie trouwens dinsdagavond dat programma gezien over die dikke mensen? Wat was dat afschuwelijk! Er was een man die meer dan 400 kg woog en alleen nog maar op zijn buik kon liggen, want hij kon zichzelf niet meer omrollen en hij zou stikken als hij op zijn rug zou liggen omdat zijn longen dan ingedrukt werden en hij geen lucht meer kreeg.

Hoe kan iemand het zover laten komen zou je zeggen en toch was het heel logisch. Die mensen waren eetverslaafd. En net als bij iedere verslaving weet je dat het slecht voor je is en toch kun je er niet mee stoppen.

Er was een vrouw(die het toch gelukt was af te vallen)die het duidelijk verwoorde: Je kan tegen een alcoholist zeggen dat hij iedere dag 1 borrel mag of tegen een roker dat hij 1 sigaret mag en je weet bij voorbaat dat hem dat niet gaat lukken. Maar tegen een eetverslaafde zeg je wel dat hij iedere dag maar een klein beetje mag eten en dan vinden mensen het gek dat dat niet lukt.
Het was echt weer een eyeopener, dat programma.

We hebben onze zomervakantie ook al geboekt! Manlief heeft gelukkig toch vakantie kunnen krijgen in juni. We gaan naar Kefalonia, een grieks eiland. Het was een libelle-aanbieding en binnen een week was het volgeboekt, dus we hebben nog geluk gehad!

Tot zover! Een fijn weekend nog!Ik denk dat ons dagboekclubje een stille dood sterft. Behalve Ilonka schrijft er niemand meer. Ik heb deze week de eerste dagen van de afgelopen jaren van mijn dagboek gelezen. Leuk was dat! Wat ben ik veranderd als ik het zo terug lees. En wat een reacties iedere keer! Ik mis iedereen echt hoor.

Het was een leuke week. Ik heb er weer een certificaat bij(van de workshop)en jongste zoon is weer een jaartje ouder geworden. Alweer 18 jaar. We zijn natuurlijk weer aan het bowlen geweest, dit keer ging zijn meisje ook mee. Raar om dit voor het eerst met z’n vijven te doen. Hoe zal het volgend jaar zijn denk ik dan ;-))

Ik ben 3x wezen sporten deze week en ik vind het nog steeds leuk. Er komt eigenlijk niets van om thuis pilatus of rugoefeningen te doen(foei)

De hond is naar de dierenarts geweest deze week. Ze moest de jaarlijkse inenting en we wilden ook dat ze eens goed onderzocht werd omdat ze altijd erg stijf is na een tijdje liggen en ze loopt al tijden mank. Er is weinig aan te doen. Ze heeft artrose(gewrichtsslijtage)Ze heeft wel medicijnen nu en ze moet afvallen. Ze weegt meer dan 40 kg(!)

We willen dus eigenlijk weer 2x per dag gaan lopen. Het half uur op de hei is eigenlijk de enige beweging die ze dagelijks krijgt. Echt heel veel eten doet ze niet. ‘s Morgens krijgt ze brokken en ‘s avonds een half blikje. Tussendoor krijgt ze alleen oud droog brood, daar is ze gek op. Dus eigenlijk kan ze niet minder eten want het is een grote hond. Extra beweging lijkt ons daarom beter(ook ivm de stijfheid) We wachten nog wel even tot het wat langer licht is, maar vandaag ben ik vanmorgen geweest en manlief vanmiddag, dus dat is al heel goed.

Iedereen nog een fijn weekend!

3 Reacties

 1. ik denk ook dat het clubje niet meer terug komt… maar we zullen zien ;-)
  Ik kom nog wel lezen hoor!

  Gefeliciteerd met je zoon en je certificaat :-)

  xxx
  Beppie

 2. Ach, ik denk dat je het te somber inziet wat de dagboekers betreft.
  We hebben allemaal wel eens een periode waarin we of geen tijd, zin, nieuws od te vertellen hebben:-)

  Nu, ik en chatten??!
  Dacht ‘t niet:-))
  Ben bijna nooit op de msn aangemeld hoor.
  Op dit moment schrijf ik ook een stuk minder en dat is heel gewoon omdat ik minder tijd heb.
  Heb je al Van ses gelezen waarom ze minder schrijft?

  Ja, in de loop van een paar jaar kan er heel wat aan een mens veranderen.
  Nog proficiat met je certificaat en je jongste!

  Vind het knap dat je nog steeds de moed op kunt brengen om naar de sportschool te gaan. Daar heb ik dus absoluut geen moed voor:-(

  Heel fijn weekend!

  Ilonka

 3. Ja, loges zijn leuk maar het is na een tijdje wel prettiger als je het huis weer voor jezelf hebt.

  Je lijkt ineens zo anders als op de andere foto’s.
  Leuk, telkens een nieuwe foto!

  Het gaat goed met het gewicht zag ik al, proficiat!

  Groetjes,

Geef een reactie