dagboek v/e lijner dag 59

het is gelukt! Het is gelukt, ik heb vanmiddag een hele gave rok gekocht met een leuk truitje erop en ik zag er echt geweldig in uit. Het leuke was nog dat ik met maat 44 de paskamer in ging, want ik had tegen mezelf gezegd dat de maat er niet toe doet, als het maar mooi en lekker zit, maar 44 was te groot! Ik voel me gewoon super! Ik ben klaar voor de komende feestmaand. We hebben namelijk(even tellen)8 verjaardagen in maart, waarvan 3 in eigen gezin, dus wil goed voor de dag komen. We hebben trouwens besloten om op 18 maart alleen de opa’s en oma’s uit te nodigen en mijn verjaardag op 30 maart te vieren(ik word maar 1x 40)dus wie weet kan ik voor die tijd nog iets kopen. Ik bedacht me vanmiddag ook dat ik het heel belangrijk vind, wat mijn moeder van mijn figuur vindt. Zij is ook haar hele leven al aan het lijnen en doordat we elkaar niet veel zien, ziet ze meteen of ik dikker of dunner geworden ben. Ze kan het echt zo medelijdend zeggen: Ach, je bent wel dik geworden hoor, of gewoon recht voor z’n raap: Wat ben je dik! Het kleine meisje van bijna 40 wil nog steeds goedkeuring van haar moeder(zouden daar die eetproblemen vandaan komen?) Het was verder een goede dag. Vanmorgen op tijd opgestaan, maar niet eerst oefeningen gedaan maar meteen achter de computer gekropen, dat kwam vooral omdat mijn jongste zoon ook beneden kwam(als hij naar school moet is hij niet uit bed te krijgen)en ook omdat ik mijn verhaaltje nog moest typen. Om 9 uur zijn we naar de hei gegaan en hebben een flinke wandeling gemaakt. Na de koffie ben ik oefeningen gaan doen, maar voor “straf” wel een kwartier langer(hoe bedoel je: ziekelijk?) Vanmiddag naar de kapper en daarna dus gewinkeld en dat alles weer op de fiets(heb de 20 km weer gehaald) Vanavond italiaanse hamlappen en ijsbergsla met spek gegeten en opnieuw smaakte het allemaal fantastisch. Ik heb nooit geweten dat ik dit (nieuwe recepten koken) zo leuk zou vinden. Helaas heb ik daar op werkdagen ook niet altijd tijd voor. Door mijn gewinkel waren we vanavond erg laat met eten, waardoor ik geen kans gehad heb om met eten(of snoepen)bezig te zijn en ik voel me hartstikke lekker nu. Heerlijk als het allemaal gewoon eens gaat als je wilt!
Tot morgen

8 Reacties

 1. Was vroeger altijd slank en ben nu behoorlijk volslank.
  Maar het kan altijd erger, mijn zus weegt 110 kg, de rambam, dat is mijn grote voorbeeld. Ben nu aan mijn zoveelste lijnpoging begonnen.
  Het is heel knap dat je nu al zo ver bent.
  Groetjes Jenny.

 2. Leuk,zo’n maatje kleiner, heel fijn voor je kusje voor de moeite mieke

 3. corinnebijsterbosch

  5 maart 2001 at 13:46

  ben pas begonnen met lijnen er moet wel heel veel van af, ben nu alles aan het lezen over dieeten etc puur om mezelf te blijven motiveren, vandaar dat ik jouw dagboek las, geweldig een prima stimulans voor mij. Moeders hebben toch wel wat op hun geweten met het willen hebben van de perfecte dochter maar ja daar zijn het moeders voor aan ons om onze eigen weg te gaan. Dank voor je dagboek ik zal hem blijven lezen. Corinne

 4. Hallo!

  Ik lees net wat je schreef en eigenlijk vind ik het niet gezond je zelf te straffen als je een keer gezondigd hebt. Zelf ben ik net een beetje over mijn eetstoornis heen(anorexia ik viel dus alleen maar af!) Ik kan je vertellen dat afvallen niet altijd zo geweldig is en dat je niet ongezond moet gaan doen. Ik ben heel blij voor je dat je je zo goed voelt maar ik hoop niet dat je doorslaat want ik weet dat het je leven kan verpesten en dat ben je vast niet waard. Maar als het zo goed blijft gaan, hou vol!

 5. mauritsenole92

  2 maart 2001 at 19:14

  ik wil nog wel de kleur van je rok en truitje weten !!!! En als je praat over truitje ben je hardstikke slank !!!
  Carla

 6. Lees dit nu pas,ivm. tanden enzo. Mag van mezelf nu een poosje “zonder me schuldig” te voelen internetten dus.Fijn voor je joh, wat ben je nu wel niet gelukkig met jezelf. Ben trots op je. Weet je, bij mij was ‘t met m’n bekkie. Nu zijn er weer mooie tandjes en ik voel mezelf nu dus ook mooi. En jij vast ook he?

  Kusjes van Pop.

 7. Heerlijk he shoppen, helemaal als je een maat kleiner kan kopen. Enne wat je moeder betreft, is zeker een zusje van de mijne! Die zei laatst Hou nou toch op met dat gevreet, nou dat motiveerde wel (niet dus!!!). Al met al ben ik de afgelopen maand wel heel goed gegaan. Ik wil het voorlopig even volhouden tot 16 maart dan gaan we op vakantie. Maar ik heb het een partij moeilijk. Ik zeg net tegen mijn collega dat ik een chronische lijn sjaggo bui heb deze week. Het lijkt wel of mijn hongergrot de hele dag open staat! En iedereen het over eten heeft, er loopt net iemand de deur uit en die had het over belgische friet dubbel mayo en frikandellen. Ik heb gevraagd of hij aub weg wilde gaan, ha ha ha. Ik moest overigens wel lachen om je reactie bij Helen, ik zie die mannetjes al zitten onder de schappen van de supermarkt.

  Groetjes,
  Justine.

 8. Dat zal je zeker goed heben gedaan om te merken dat 44 te groot was. Dus ga je voortaan niet meer afstraffen voor die borrels nergens voor nodig. 1 x zondigen kan geen kwaad, misschien 2 x ook niet. Als het maar geen dagelijks gebeuren word met veel borrels, chips, chocola, of weet ik veel wat. Meid ga zo door.
  En je kon wel eens gelijk hebben wat je lijngedrag betreft mbt je moeder. Is toch een voorbeeld voor je, als zij daar ook mee bezig is geweest.
  Groetjes Helen

Geef een reactie