dagboek v/e lijner dag 57

mijn eerste vakantiedag Ik heb net een uur lang de eerste 30 dagen van mijn lijndagboek gelezen. Het klinkt arrogant maar eigenlijk is het heel leuk om te lezen, ik was van plan alleen de eerste week te lezen, maar ben dus uiteindelijk tot dag 30 gegaan. Natuurlijk ook weer alle reacties gelezen, wat fijn toch dat zoveel mensen het lezen en er steun in vinden. Ik zat vandaag trouwens nog even te rekenen en als ik zo doorga als nu kan ik volgens mij niet op mijn streefgewicht zijn op mijn verjaardag want die is al over 4 weken en ik val gemiddeld een pond af en er moeten toch nog bijna 5 kilo af. Maar het maakt me niet uit! Ik ga er geen obsessie van maken en ik wil er met het verjaardagsfeest(al op 18 maart)er gewoon goed uitzien met nieuwe kleren. Ik heb trouwens 2 weken geleden een paar fantastische laarzen gekocht in de uitverkoop en nu moeten daar nog kleren boven(een beetje andere volgorde)Ik denk dat ik nu wel een maatje kleiner heb want mijn broeken zitten los om me heen, maar vanwege mijn vele plassen vind ik het niet prettig om een riem om te doen. Ik zal van de week nog wel mijn oude spijkerbroeken gaan passen(heb ze in verschillende maten)Verder moet ik mijn bh een haakje strakker zetten, niet leuk want ik heb maar een B 80, waarom merk je het altijd eerst op plaatsen waar het niet nodig is?
Vandaag mijn eerste vakantiedag en voor mij is vakantie: opstaan wanneer je zin hebt, slapen wanneer je zin hebt, eten wanneer je zin hebt, alles eten wat je maar wilt. Waarschijnlijk is dat de reden dat ik altijd kilo’s aankom in de vakantie. Deze vakantie doe ik dat eens anders. Vanmorgen ben ik om half 8 opgestaan en heb eerst 2 glazen water met mijn vitamienenpillen genomen. Daarna heb ik een half uur buik-en rugoefeningen gedaan. Ik heb daarna mijn krantje gelezen en maaltijdplus en sinaasappelsap gehad. Heel even gecomputerd(eigenlijk alleen even in mijn we-contact gekeken)want mijn zoons stonden natuurlijk te zeuren dat ze wilden computeren. Ik heb behalve de keuken de hele beneden verdieping gestofd en gestofzogen, de planten water gegeven en de was opgehangen. Tussendoor nog een glas water en een appel gehad. Na het huishoudelijk werk een paar tijdschriften gelezen en daarna ben ik een half uur op de strider geweest. Beneden een bak soep en maaltijdplus genomen en toen de jongens achter de computer weggeschopt omdat ik recepten voor deze week wilde zoeken. Dat is gelukt en ik heb hele gevarieerde recepten gevonden. Hier mijn weekmenu:
maandag: slanke visschotel en warme bonensalade
dinsdag: gepofte pestoaardappels met snitzelrolletjes en een eenvoudige salade(gewoon sla met dressing)
woensdag: italiaanse hamlappen en ijsbergsla met spek
donderdag:stoofpot van kip, paprika en aardappeltjes
vrijdag: rosti en andijviesalade.
Nou klinkt het allemaal niet lekker? Na deze recepten opgezocht te hebben ben ik op de fiets boodschappen gaan doen. Toen ik weer terug was nog even gelezen. Henk kwam om half 4 thuis van zijn werk en toen zijn we natuurlijk nog naar de hei gegaan. Na deze wandeling hebben we nog een spelletje met onze oudste gedaan. Om kwart over 5 ben ik met het eten begonnen, voor de jongens had ik kibbeling gebakken. Het eten smaakte goed, ik heb na een schaaltje yoghurt genomen. Vanavond tv gekeken en zoals gezegd heel lang achter de computer. Alleen nog koffie en water gehad. Hoe kom ik erbij dat ik niets meer te schrijven zou hebben? ‘t Is toch weer een heel verhaal geworden.
Tot morgen(misschien)

1 Reactie

  1. Precies hoe kom je daarbij,je hebt genoeg te schrijven en kan zo dagen doorgaan volgens mij. Ik ben een half uur bezig geweest om m’n verhaal te tikken en om dan te zien dat er al bezoekers langs geweest zijn geeft me en goed gevoel. Maar je hebt weer een prima dagje. En je weekmenu ziet er goed uit. Goed wat je zelf schrijft, ga gewoonop deze voet verder en misschien duurt het dan een weekje(of iets meer). Maar je komt er. Zet gewoon haalbare doelen neer voor jezelf en wees niet te streng en geniet ook. Want daar begin ik wel een beetje achter te komen je kan best genieten terwijl je lijnt. En nu nog vertalen naar mezelf geloof ik, want ik zit jou hier wel allerlei advies te geven, maar………. ;-).
    Liefs Helen

Geef een reactie