Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Cacao heaven

Het was een teken van bovenaf. Ingegeven door iemand die het beste voor heeft met de mensheid. Ongeacht religie of schijn partijdigheid wees hij de weg. Zulke tekenen moet je serieus nemen en direct naar handelen. En zo geschiedde.

Gisteren trakteerde Tasting Table New York op een Double-Chocolate Loaf with Peanut-Butter-Cream-Cheese Spread. Eén ding, je moest hem alleen wel zelf nog maken. Normaal zou ik niet direct opspringen en achter de potten en pannen kruipen maar dit recept was anders. Het zal de hoeveelheid chocolade zijn geweest in combinatie met mijn maandelijkse periode van rode vlaggen wapperen. En mijn net nieuwe cakevorm die stond te springen om uitgeprobeerd te worden. Maar bovenal was het de lijst met ingrediënten. Hoe vaak gebeurt het nu dat je een recept leest en realiseert dat je alle ingrediënten al in huis hebt? Dat is pas een teken van hogere hand.

Het resultaat is een cake die bijna uit elkaar klapt van de chocolade. De Peanut-Butter-Cream-Cheese Spread is een extraatje want ook zonder plof je voldaan en high van de cacao op de bank. Hier kun je het recept downloaden.

http://tastingtable.com/recipe/baked_chocolate_loaf_recipe_tastingtable_nyc.pdf

Home Recepten Kookboeken