Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Myob

Sinds je de Pig Butchering class hebt gevolgd been je met gemak iedere zaterdagochtend een compleet varken uit. Ondertussen zwemt de wrongel vrolijk in een warm bad omdat jij je gasten steevast kersverse mozzarella serveert. En als toefje op de rechtsdraaiende slagroom pluk je eigen biologisch geteelde aardbeien uit je balkontuin voor het dessert. Klinkt dit als een gemiddelde zaterdag voor jou? Dan is dit het moment om die DIY-instelling naar het volgende level te tillen met de Make Your Own Beer kit (MYOB) van de Brooklyn Brew Shop. Voor slechts $40 ben je al eigenaar van je eigen ieni-minibrouwerij. Het pakket bestaat uit een stijlvolle glazen pot en een vrolijk gelabelde zak met gerst, gist en hop. Water erbij en wachten maar. In een week of vier is het klaar en ben je de trotse eigenaar van twaalf zelf gebrouwen flesjes bier. Volgens de eigenaren kan bierbrouwen niet makkelijker, niet lekkerder en niet goedkoper. Dus ook als jouw zaterdag bestaat uit uitslapen en pizza bestellen, is deze thuisbrouwerij geschikt.

Om slim in te spelen op de New Yorkse behoefte om zo min mogelijk ‘normaal’ bier te drinken (en normaal te zijn) verkoopt de brew company allerlei tropische variaties zoals Rose Cheeked Blonde en Apple Crisp Ale. Want wat de Amerikaan mist aan wijnkennis probeert hij deze dagen met bier te compenseren. In menig restaurant vind je tegenwoordig geen Heineken of Budweiser meer op de kaart. Uit de tap stroomt Sixpoint craft ale, Captain Lawrence of De Ommegang en op fles zijn nog 30 variaties verkrijgbaar. Ga je uit eten en ken je je ‘locals’ niet dan ben je dus de sjaak want dikke kans dat een wilde gok geen lichte, frisse pils opleverd maar een volle, zoete, zware trappist. Precies wat je niet wilde. Dit tot regelmatige, grote irritatie van mijn gebruikelijke tafelgenoot.

Heb je de smaak van thuisbrouwen te pakken en kun je geen genoeg krijgen van je zelf gebrouwen brouwsel en vinden je vrienden dit ook? Whole Foods market organiseert vanaf 22 september de Homebrew Hero Contest. Het bier van de winnaar wordt in kleine oplage geproduceerd en verkocht in Whole Foods.

Ben je nog niet zo zelfverzekerd en heb je twijfels over je persoonlijke MYOB DIY kwaliteiten? Op zaterdag staat Stephen Valand van de Brooklyn Brew Shop op de Brooklyn Flea market in Fort Greene om je de fijne kneepjes van het vak te leren.

Prut!

Links

http://wholefoodsmarket.com/storesbeta/bowery/beer-room/

http://brooklynbrewshop.com/

http://brooklynflea.com/

Home Recepten Kookboeken