borrelhapjes

Ingredienten
100 g gerookte zalmfilet
100 g Noordzeegarnalen
4 surimi krabsticks
3 kerstomaatjes
1 ciabattabrood
5 eetlepels groene pesto
12 blaadjes sla
12 blaadjes basilicum of peterselie

Voorbereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de krabsticks in de lengte en snijd elk kerstomaatje in 4 partjes. Snijd het brood in 16 sneetjes. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin en knapperig.
Bereiding
Besmeer de crostiniis met wat pestosaus en leg op elk een blaadje sla. Beleg 4 crostiniis met 2 halve krabsticks, 4 met gerookte zalm en 4 met Noordzeegarnalen.
Presentatie
Garneer de crostiniis met een partje kerstomaat en een blaadje

48 gekookte mosselen
2 eieren
4 eetlepels paneermeel
zout
peper

Bereiding
Haal de mosselen uit de schelp en wentel ze eerst in losgeklopt ei, gekruid met wat zout en peper, en dan in paneermeel. Zet de mosselen 5 minuten in de koelkast, zodat het paneermeel wat stijver wordt. Bak ze goudbruin in hete frituurolie.
Presentatie
Serveer met tartaarsaus.

1 kop rijst
500 g varkensgehakt
4 lente-uitjes, gehakt
1 el waterkastanjes, gehakt
1 el oestersaus
2 tl zoete chilisaus
3 teentjes knoflook, geperst
1 el verse gember, geraspt
1 el zout

bereiding
Week de rijst 30 min. in koud water en laat hem goed uitlekken. Meng gehakt, lente-ui, waterkastanjes, sauzen, knoflook, gember en zout in een kom en rol er balletjes ter grootte van walnoten van. Bedek ze met een laagje rijst.
Bereiding
Leg de rijstballetjes in een enkele laag in een ruime stoompan of -mand (evt. in twee beurten). Dek ze af en stoom ze in 25-30 min. goed gaar.

1 Reactie

  1. heerlijke_hapjes

    20 mei 2003 at 15:44

    Ik heb uw artikel favoriet gezet.

    Vrg., Erie

Geef een reactie