Ode aan Nosotros

Nu ik zo eventje heerlijk op Smulweb aan het neuzen ben, valt mijn oog op een lekker mexicaans-achtig gerecht. Ik zoek nog wat verder naar mexicaanse recepten, mijn favoriete keuken, en ineens weet ik het weer. Het schiet me zo te binnen…. Nosotros. Die goeie ouwe tijd. Nog nooit zo lekker mexicaans gegeten, maar helaas, het is voorbij!
Nosotros was de mooiste ontdekking van mijn studententijd in Utrecht. In mijn eerste jaar sprak ik vaak wekelijks af met mijn toen en nu nog beste vriendin. Shoppen en happen. We kwamen steevast elke week weer terecht bij.. ja,.. Nosotros. Nosotros was onze Mexican heaven, een soort Mexicaanse fast food tent. Maar niet fast food in de zin van McDonalds en alles is genetisch gemanipuleerd.. nee.Bij Nosotros bestelde je aan de balie twee taco's, één met kip en één met gehakt, en een mexicaans biertje. Je ging naar je tafeltje alwaar je een bordje met een groot nummer erop voor je neus zette, dronk alvast wat van je heerlijke biertje en na een minuut op 5 werd je taco duo geserveerd.Warm, knapperig, veel sla, bruine bonen, rijst, ui, zure room, guacamole, mais, tomaat en natuurlijk de kip en / of gehakt. Als ik er aan teugdenk loopt het water me al weer in de mond… Zo smakelijk, vers en geurend, het kon bijna geen fast food zijn.En toch liep alles volgens het fast food concept. Te goed om waar te zijn. En dat bleek.Na ons eerste jaar studie ging Nosotros dicht… Een zwarte periode. Maar na een poosje zoeken heb ik een redelijk alternatief: Popcatepetl. Onze mexicaan-om-de-hoek. Bijna net zo lekker, wel gezelliger maar ook gelijk een stuk drukker. Popo is altijd druk, reserveren kan haast niet en een uurtje wachten is dus best normaal. Maar goed, je doet het ervoor. Sorry Nosotros, ik denk nog vaak aan je, maar Popo heeft ondertussen een plekje in mijn hongerige hart veroverd.

2 Reacties

  1. wat leuk om te horen dat mensen mijn kookkunst toch konden waarderen,want ik heb echt honderden kilo“s kip en gehakt vulling gemaakt XD en ook de mexicaanse rijst en de soep, kilo“s en liters! vond het ook wel jammer dat het niet meer nodig was

  2. Leuk verhaal. Ik had in mijn middelbare schooltijd een snackbar waar we zo nu en dan kwamen. De heerlijkste friet speciaal verkocht hij en de saus was zelfgemaakt. En ik geloof dat die snackbar nog steeds bestaat. Groeten Tamara.

Geef een reactie