spiezen

Neem een zo dik mogelijke filet van zalm,300 g en snij deze in 12 blokken.
Snij 4 plakken coburger ham elk in 3 repen.
Wikkel elk blokje zalm in een reepje ham.
Draai de steel uit 12 kastajechampignons en marineer ze in 1 dl olijfolie met 2 tl knoflookpuree en 2 el fijngesneden peterselie.
Steek aan elk spiesje 1 zalmblok en 1 champignon en rooster ze om en om in 6-7 min. gaar.
Geef er zure room met bieslook bij.

Meng 300 g lamsgehakt met 1 tl knoflookpuree,1 fijngehakt uitje,1 el fijn gesneden peterselie,1 el majoraan,1 tl kaneelpoeder,1 tl korianderpoeder en 1 ei.
Vorm er balletjes van en druk ze plat.
Halveer 12 romaatjes,snij van 1 turks brood 4 repen af.
Steek 1 gehaktballetje en 2 romaatjes aan spiesjes en rooster ong. 8 min.
Rooster de broodrepen en snij ze in drieen.
Bestrijk met turkse yoghurt en leg op elk een koftespiesje.

Marineer 12 kiphaasjes in ee mengsel van 1 el fijn gesneden ui,2 tenen uitgeperste knoflook,1 fijn gesneden jalape?opeper (zonder zaadlijst),1 tl zout,1 tl oregano,3 el olijfolie,1 el limoensap en 1 dl grafefruitsap.
Plooi de kipreepjes op een spiesje,met een stukje rode paprika en per spiesje 1 (even gekookte) minimaiskolfje en rooster ze langzaam rondom gaar in 15 min.
Serveer ze in een blaadje little gem met een schepje salsa.

(voor salsa kijk op mijn pagina xmasgirl onder artikelen bij dipsaus)

Snij fijn:
4 tene knoflook.
6 zwarte olijven.
het groen van 2 stelen peterselie en 2 stelen koriander.
schoongemaake schil van een 1/2 citroen en meng dat met 1 el zeezout.
maak 12 sardientjes schoon en vul de buikopening met het kruidenmengsel.
steek ze zo aan spiesjes dat de buikholte gesloten wordt.
Kwast ze in met olijfolie en marineer ze 1-2 uur.
rooster ze dan om en om goudbruin en gaar.
Serveer op b.v een stukje stokbrood.

Steek of rijg aan elk spiesje 1 grote rauwe garnaal (nog blauwgrijs van kleur) in de lengte en sluit af met een puntje verse ananas.
zet de garnalen weg in een mengsel van 1 el limoensap,1 teen uitgeperste knoflook,1 tl oestersaus en 1 el arachideolie en rooster ze om en om in 2-3 min. goudbruin en gaar.
strooi er direct wat fijngeknipte koriander over.

marineer per stokje 2 stuks kippevlees van de bout en 1 kippenlevertje in wat teriyakimarinade.
Rijg ze met stukjes groene paprika ertussen aan de spiesjes.
rooster ze onder regelmatig keren 10-12 min.,kwast ze regelmatig in met wat teriyaki marinade.
Vouw koolbladeren op,leg er wat coleslaw op en de spiesjes.

Pureer 1 sjalotje,1 tl korianderzaad,1 cm verse gember,1 el lichte sojasaus,1 tl vissaus.
Snij 400 g lamsboutplakken in 1 1/2 cm brede en 1/2 cm dikke repen en marineer ze 1 uur in de puree.
rijg elk reepje,golfgewijs,met 2 halve sjalotpartjes ertussen aan spiesjes.
rooster ze gaar in 10-12 min..
verwarm 1/2 dl kokosmelk en 2 dl pindasaus en serveer de spiesjes op een reepje bananenblad.
Strooi er wat kokosrasp over.

Meng 2 el zoete ketjap,1 el gembersiroop,1 tl sesamolie,1/2 tl komijnpoeder,1 tl kerriepoeder en marineer hierin 12 varkensoesters van 30 g 1 uur.
Snij van stevige bananen 12 sschuine plakjes.
Wentel de oesters door gehakt sesamzaad en steek ze met een banaanplakje aan een spiesje.
Rooster ze rondom in 6-7 min. gaar.
meng ene saus op basis van de marinade met 1 tl limoensap,1 el rode peper snippers en 2 el gehakte koriander.

4 Reacties

  1. Neem dit gauw mee
    Bedankt Ine

  2. Ik neem deze lekkere receptjes van je mee.
    Bedankt.

    Groetjes, Irma

    ps, alleen jammer van die kruisjes.

  3. Bedankt voor het artikel

  4. neem ek saam vir die somer, dankie.
    Deon

Geef een reactie