Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

kruidenzout

zout neemt heel makkelijk de smaak van kruiden of specerijen aan.

het is daarom ook heel simpel om van zeezout kruidenzout,pizzazout of cajunzout te maken.

100 gram grof zeezout

3 eetlepels slakruiden100 gram zeezout

3 theelepels gedroogde tijm

3 theelepels gedroogde basilicum

2 theelepels gedroogde oregano

1 theelepel paprikapoeder100 gram grof zeezout

2 takjes verse rozemarijn100 gram grofzeezout

3 eetlepels grove pizzakruiden100 gram grof zeezout

2 eetlepels cajunkruiden100 gram grof zeezout

1 eetlepel ijfkruidenpoeder

2 eetlepels szechuan pepermeng het zout met de aangegeven kruiden en laat minstens 2 dagen voor gebruik staan op een droge donkere plaats.

houdbaarheid van zout met verse kruiden is ca. 2 weken.

houdbaarheid van zout met gedroogde kruiden is ca. drie maanden

Home Recepten Kookboeken