Fingerfood

Kleine hapjes die met de vingers gegeten kunnen worden. In dit artikel speciale, luxe hapjes voor kerstmis. Variatie op het traditionele borrelhapje en de English High Tea. Een lust voor het oog en traktatie voor uw gasten. Benodigdheden:
– gesneden brood (bruin)
– boter op kamertemperatuur
– zwarte kaviaar of steureitjes
– ongesuikerde slagroom
– citroensap
– citroenschil

Hulpmiddelen:
* koekjes/steekvormpje (sterretje)
* slagroomspuit

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Beboter het brood en steek er met behulp van een vormpje een sterretje uit.
Schep voorzichtig met behulp van een theelepeltje de kaviaar op het brood.
Garneer met een toefjes slagroom waar de citroensap en een theelepel fijngeraspte citroenschil doorheen is geklopt.
Bewaar in de koelkast tot het moment van serveren.Benodigdheden:
– gesneden brood (bruin)
– smeerbare geitenkaas of philadelphia
– room
– walnoten

Hulpmiddelen:
* koekjesvormpje (klaver)

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Klop een beetje room en wat fijngehakte walnoot door de kaas en besmeer de sneedjes ermee.
Steek er met behulp van het vormpje klavers uit.
Garneer met een stukje walnoot.Benodigdheden:
– gesneden brood (casinowit)
– boter op kamertemperatuur
– kwark
– gerookte/gekookte ham
– room
– venkelkruid

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (rondje)
* slagroomspuit
* mixer

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Beboter het brood en steek er met behulp van het vormpje rondjes uit.
Mix de kwark, ham en room tot een zachte creme.
Spuit toefjes van het mengsel op het brood.
Garneer met venkelkruidBenodigdheden:
– gesneden brood (bruin)
– boter op kamertemperatuur
– gekookte kwarteleitjes
– mayonaise
– steureitjes

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (rondje)

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Beboter het het brood en steek er met behulp van het vormpje rondjes uit.
Leg een plakje ei op elk rondje.
Garneer met een toefje slagroom en een lepeltje steureitjesBenodigdheden:
– gesneden brood (bruin)
– boter op kamertemperatuur
– courgette
– gepelde scampi’s
– zalmeitjes
– zout

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (vierkantje)
* kaasschaaf

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Beboter het brood en steek er met behulp van het vormpje vierkantjes uit.
Schaaf met een kaasschaaf dunneplakken van de courgette.
Kook deze 1 minuut in ruim kokend water met een beetje zout en laat ze uitlekken en afkoelen op een droge theedoek.
Wikkel een scampi in een plakje courgette en leg deze op het brood.
Garneer met de zalmeitjes.Benodigdheden:
– gesneden brood (bruin)
– 1 wortel
– 1 courgette
– 1 aardappel
– bieslook
– zwarte olijven zonder pit
– extra vergine olijfolie
– balsamico-azijn

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (rondje)

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Steek met behulp van het vormpje rondjes uit het brood.
Snijd de groenten in heel kleine blokjes en kook deze gaar
Laat ze afkoelen op een droge theedoek.
Snijd een paar olijven en de bieslook heel klein en schep dit door de groenten.
Maak de groenten aan met een beetje olijfolie en azijn.
Maak met je handen balletjes van het mengsel en leg deze op het brood.Benodigdheden:
– gesneden brood (casinowit)
– boter op kamertemperatuur
– citroenschil
– zalmeitjes

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (hartje)

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Beboter het brood en steek er met behulp van het vormpje hartjes uit.
Bedek de hartjes met wat fijngeraspte citroenschil en de zalmeitjes.Benodigdheden:
– gesneden brood (bruin)
– boter op kamertemperatuur
– kwark
– room
– verse kruiden
– zout en peper
– walnoten

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (rondje)
* mixer
* slagroomspuit

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Beboter het brood en steek er met behulp van het vormpje rondjes uit.
Mix de kwark, kruiden en room tot een zachte creme.
Spuit een toefje van de creme op het brood.
Garneer met een walnoot.Benodigdheden:
– gesneden brood (bruin)
– boter op kamertemperatuur
– gerookte zalm
– citroen
– venkelkruid

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (sterretje)

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Beboter het brood.
Steek met behulp van het vormpje sterretjes uit het brood en de zalm.
Beleg het brood met de zalm.
Garneer met een stukje citroen en het venkelkruid.Benodigdheden:
– gesneden brood (casinowit)
– philadelphia of een andere smeerbare (geiten)kaas
– gember
– geconfijte kersen

Werkwijze:
Snijd rechthoeken van het brood.
Besmeer het brood met de kaas.
Garneer met de gember en een kers.Benodigdheden:
– gesneden brood (casinowit)
– boter op kamertemperatuur
– rosbief
– augurkjes
– mayonaise

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (sterretje)

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Beboter het brood en steek er met behulp van het vormpje sterretjes uit.
Steek ook sterretjes van de rosbief en leg deze op het brood.
Garneer met een plakje augurk en een toefje mayonaise.Benodigdheden:
– gesneden brood (casinowit)
– rosbief
– mosterd
– mayonaise
– zwarte olijven

Hulpmiddelen:
* steekvormpje (sterretje)

Werkwijze:
Snijd de korst van het brood.
Besmeer het brood met mosterd en steek er met behulp van het vormpje sterretjes uit.
Steek ook sterretjes uit de rosbief en beleg het brood hiermee.
Garneer met een toefje mayonaise en een olijf.Rangschik verschillende hapjes op een schaal en garneer eventueel met wat kersttakjes.

Veel succes en eet smakelijk!!!

3 Reacties

  1. Ik neem dit artikel ook graag mee !

    Bedankt!
    Groetjes Joke.

  2. Neem dit artikel mee. Altijd handig en kleine hapjes maken vind ik leuk!
    Groetjes,
    Louise

  3. Wat een enige receptjes, lijkt me heel leuk om te maken, hartelijk bedankt
    Groetjes Milla

Geef een reactie