Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

maken van een goede risotto volgens Georgio Locatelli

Sommige mensen denken dat het moeilijk is om een goede risotto te maken.

Als je op deze manier risotto maakt, dan kan het bijna niet mislukken. Risotto is telkens weer anders.

Dat komt door de bereidingswijze.

De basis is een goede bouillon.

Zorg dat op een pitje naast de pan voor de risotto een hete bouillon staat.

Uien en knoflook wordt in boter gesmoord.

Soms voegt men ook andere ingrediënten toe.

Hieraan toe voegt men het rijst en roostert het even mee.

Vaak voegt men dan een glas wijn toe, deze moet volledig verdampen.

Daarna voegt men 1 of maximaal 2 soeplepels hete bouillon toe.

Blijf steeds roeren, de hitte moet gelijkmatig verdeeld worden.

Tussendoor hoofdingrediënten toevoegen.

De rijst is klaar wanneer het zacht is maar nog met een beet.

Doe dan het vuur uit en laat het één minuut rusten.

Klop boter en kaas door de risotto.

Home Recepten Kookboeken