Benodigdheden;
* 300 gram spaghetti
* 2 pakjes pancetta (à 80 gram, Italiaans gerookt spek), in reepjes
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 4 eieren
* 150 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Werkwijze;
Breng 3 liter water aan de kook in een ruime pan. Voeg, als het water kookt, royaal zout toe en doe de spaghetti in het kokende water.Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 minuten beetgaar.
Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 6 minuten uit. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuuut mee.Zet dan het vuur uit.
Splits ondertussen 2 eieren.Doe de eierdooiers met de rest van de rest van de eieren in een kom en klop met 100 gram kaas en peper naar smaak tot een samenhangende saus.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti direct terug in de pan en voeg- van het vuur af- de pancetta toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft hange. De saus dikt in omdat de eieren iets stollen door de hitte van de pan en de pasta. Voeg zo nodig wat kookvocht toe om een smeuiger geheel te krijgen. Verdeel over 4 diepe borden en serveer direct met de rest van de kaas.