Rivierkreeftjes en garnalen.

Bewerking van rivierkreeftjes en garnalen. – Doe de kreeftjes met de kop in heet water met zout zodat ze doodgaan.
– Laat 5 minuten koken en 10 minuten trekken.
– Scheid kreeftestaartjes met een draaiende beweging van de kop.
– Pak het staartje tussen duim en wijsvinger en verwijder het losse pantserdeel dat vlak achter de kop heeft gezeten.
– Pel voorzichtig de staarten en verwijder de darmen (zwarte draadje).
– Bij het pellen van garnalen wordt dezelfde methode gevolgd.
– Draai eerst de kop eraf en trek voorzichtig de garnaal uit het pantser.
– Bij de grote garnalen voorzichtig met de punt van een mesje de darm verwijderen.
– Langgoustines worden ook wel scampi genoemd en gepeld onder de naam kreeftgarnalen verkocht.
– De grote garnaal word ook wel gamba of Chinese garnaal genoemd.
– De steurgarnaal is er in verschillende groottes.

3 Reacties

  1. hoi,
    Ik heb ze bij mijn favorieten gezet hoor, bedankt.
    gr. van johan

  2. HOI,

    LEUK ZO’N TIP EN OOK ONTZETTEND PRAKTISCH EN TOEPASBAAR.
    KAN NU EINDELIJK ZELF MET DIE BEESTJES AAN DE SLAG.
    ZET HET FAVORIET.

    BEDANKT EN TOT ZIENS!
    GR.
    ANITA

  3. chez_jacques

    14 juli 1999 at 21:04

    Ik ben erg blij met deze bijdrage; ik ben een ware liefhebber geworden van deze beestjes, edoch kon nooit precies bedenken wat wat is; bedankt;

    op naar de volgende beestjes in hete olie gebakken met een scheut whiskey en een heerlijk koud glaasje Pinot Grigio.

    jacques.

Geef een reactie