Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Tips en Trucs

Kleine trucjes in de keuken. Iedereen weet er wel wat. Zo ik ook en het leek mij leuk om die hier te verzamelen

Doe eens een scheutje room door de melk, chocolademelk of koffie. Het geeft een heerlijke smaak.

Flesje water mee is niet het frisse wat je soms wilt en je schijve citroen past er niet in. Eigenlijk heel makkelijk. Snij de citroen schijfjes door de helft en haal de schil eraf. Stop ze in je flesje en een beetje schudden en klaar.

Flesje water mee. Word lauw. Leg het een nacht van te voren in de vriezer. Als je weggaat neem je het mee. Het dooit iedere keer wat en je drinken blijft lekker koud. (niet teveel water anders knapt je flesje)

Na een avondje uit wil het soms zo zijn dat je niet erg nuchter meer bent. Eet wat zouts en drink veel water dan voel je je de volgende dag lang niet zo beroerd!

Pasen en Sinterklaas, je weet het wel veel te veel chocolade over. Smelt het eens in een pannetje met warme melk dan krijg je heerlijke chocolade melk. Zorg wel dat je niet met vulling hebt.

IJblokjes met smaakje. Een beetje citroensap erdoor is lekker kan ik fris of in een glas water.

Uien heel fijn snijden kan een ramp zijn maar als je de uit geschilt hebt en je hem doormidden snijd (van boven tot onder) en dan de platte kant naar beneden legt en snijd hem in maar niet helemaal tot achteren.

Herhaal dit tot je van links naar recht sneetjes hebt en draai de ui dan een kwart slag en snij weer die sneetjes alleen dan helemaal door

Home Recepten Kookboeken