STOOMOVEN-RECEPTEN

Stoomoven-recepten niet of nauwelijks te vinden. Beste smulweb leden,De laatste tijd hoor ik steeds meer over het succes van de stoomoven. Met name de combi-stoomoven die ook kan bakken en grillen.

Enkele voordelen die mij ter ore kwamen: Behoud van vitamines en mineralen. Behoud van kleur en structuur van producten.

Maximale smaak, weinig zout en vet nodig. Het overkoken of droogkoken is verleden tijd, je gaat ondertussen lekker een krantje lezen ofzo.

Gebraden vlees opwarmen schijnt ook geweldig te zijn.

Afijn, ik stond op het punt een nieuwe keuken aan te schaffen, dus ik heb me eens verder verdiept in de materie.

Ik heb 2 kookdemonstratie`s bezocht en ik moet zeggen ik ben helemaal enthousiast.

De bediening en gebruik is super-simpel en de lekkerste dingen kwamen er uit rollen.

Dus, aangeschaft die combi-stoomoven.

In december wordt de keuken geplaatst, ik kan niet wachten tot het zover is.

Nu wou ik alvast wat lekkere recepten gaan verzamelen, maar dat valt tegen.

Er zijn online bijna geen recepten te vinden.

Zag wel bij bol.com 2 kookboekjes, maar ik wil graag een kookboek eerst inkijken voor ik zoiets aanschaf.

Misschien staat het wel vol met "onzin-recepten" waar ik niets aan heb.Zijn er SMULWEB-LEDEN met een STOOMOVEN?

Zou je je ervaring en kennis dan met mij en anderen willen delen?

Ik ben gewoon op zoek naar makkelijke recepten voor alle dag.

Maar ook recepten geschikt voor een familidineetje of speciale dagen.Ik ben benieuwd….

Alvast bedankt!
12 Reacties

 1. annemiekeluursema_koorn593

  6 januari 2019 at 18:55

  Hallo allen, ik ben jaren geleden een stoomoven FB pagina begonnen, omdat ik ook niet veel info kon vinden over de stoomoven en leuke recepten waren ook schaars.
  Misschien vinden jullie de info op deze FB pagina (stoomoven)
  Groet, Annemieke

 2. mobiel_1359912979

  22 september 2013 at 19:35

  Probeer het eens op de site van AEG: http://www.aeg.nl/CookingClub/Recepten/

 3. Ik heb zelf nu straks ook een combi stoom oven en ben zelf ook opzoek via internet maar kan ook niet echt super veel vinden
  Denk dat we straks dingen moeten gaan uit proberen maar was eigenlijk van plan om een beetje er in te gaan verdiepen maar dat gaat zo niet echt lukken

 4. Wat zonde, zo`n dure stoomoven! Tupperware heeft een geweldige pan/schaal om te stomen in de magnetron, met metalen binnenring zodat er ook echt alleen maar gaarheid ontstaat door stoom en echt niet door de microgolven. Tupperware heeft hier ook een receptenboekje bij en via diverse sites zijn er heerlijke recepten te krijgen. Voor meer info stuur me maar even een berichtje!

 5. GerbilMiranda

  3 januari 2013 at 18:12

  Ik kan me alleen maar aansluiten bij al deze opmerkingen. Heb zelf ook een stoomoven en gebruik hem vooral voor groenten, aardappelen en rijst, met zeer smaakvol succes overigens :-) Maar eenvoudige combigerechten ben ik ook nog niet tegen gekomen helaas. Misschien moeten we gewoon zelf gaan uitproberen en onze ervaringen delen?

 6. Nou, precies! Dit is nu ook mijn probleem… Ik heb inmiddels 2 kookboeken gekocht, maar hier staan natuurlijk weer speciale gerechten en niet het allerdaags… Misschien kan smulweb een sub categorie maken voor stoomoven gerechten. Ik ben vooral benieuwd naar vlees en kip. Hoe je die moet bereiden en zo…Of is dat er al?! Maar goed, het probleem blijft dat je weinig recepten kunt vinden.

 7. Help zit met hetzelfde probleem. Er is wel een leuk boek van ene Francis van Arkel maar dit is eigenlijk voor een gezin met kinderen niks.
  Je kan er wel handige tips in vinden maar de recepten zijn niet echt voor een doordeweekse maaltijd om het zo maar te noemen.
  Misschien kunnen we onderling recepten uitwisselen?

 8. Hallo,

  Bij Home Center of the Brands, kun je aanmelden voor een gratis stoomoven kookworkshop.
  Ook vind je op hun site een paar leuke recepten zie (http://www.homecenterofthebrands.nl/Kookworkshop/tabid/396/Default.aspx)

 9. Heb je hier al eens gekeken? http://www.siemens-home.nl/tips-recepten/tips-recepten/article-category-detail.html?category=stoomovenrecepten
  Deze kleine verzameling recepten voor stoomoven kwam ik onlangs tegen.

 10. Ook ik heb vorig jaar een stoomoven aangeschaft. Ben heel tevreden met standaard gebruik: rijst, groenten, aardappelen stomen.
  Maar ben ook op zoek naar echte (gebruiksvriendelijke) recepten
  zonder veel vreemde ingredienten etc. Heb jij reacties gekregen op je aanvraag en heb jij ondertussen lekkere recepten uitgeprobeerd?
  j.ketob@home.nl

  • Hoi, ook ik loop tegen dit probleem aan. Hier een recept dat makkelijk, snel én lekker is. Ik ben trouwens nieuw hier, dus als iemand zin heeft om dit te delen en er een ‘echt’ recept van te maken voor op deze site: heel graag

Geef een reactie