Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Vegetarische links

Een overzicht van links naar vegetarische/veganistische sites in binnen- en buitenland. Er dreigt van alles mis te gaan in onze voedselketen.

We worden de laatste tijd steeds vaker geconfronteerd met schandalen en missers m.b.t. ons voedsel. Dioxine, varkenspest, BSE, mond en klauwzeer(MKZ) zijn daar sprekende voorbeelden van. We zien elke dag op TV de weerzinwekkende beelden van 'geruimd vee'. EN HOE! Kranten en tijdschriften drukken grote foto's af met daarbij uitvoerige verhalen.

Dit alles kan en moet een keerpunt worden in ons denken, hoe om te gaan met o.a. dieren en hun welzijn.

Een vegetarier heeft altijd een bewuste keuze gemaakt uit ethische overwegingen, of omdat hij/zij het gewoon niet lekker vindt.

Vooral NU komt er een grotere toestroom van mensen binnen in de vegetarische wereld die al aversie hadden of juist nu gekregen hebben tegen de vleesconsumptie.

We zien dat ook bij VEGGIES. Het ledental neemt sneller toe dan normaal. Mensen zijn op zoek naar alternatieven voor vlees. (En dat zijn er genoeg!)

Zij schakelen om naar vleesloos of gaan 'vlees minderen'. Dat is een belangrijke keuze.

Vegetarisch heeft grote voordelen voor mens, dier en milieu.

Om ons aller gezichtsveld dienaangaande te verruimen, staan hieronder een aantal binnen- en buitenlandse vegetarische/veganistische sites, waar je een heleboel informatie vandaan kan halen over: vegetarisme, veganisme, fruitisme, produkten, produktinformatie, producenten, restaurants, (kook)boeken en veel receptuur.

Surf rond in een 'vleesloze wereld' en je zult ontdekken dat er heel veel goeds en lekkers op tafel gezet kan worden zonder vlees.

01.' www.goodkarmacafe.com'

Amerikaanse site met veel recepten, links, postkaarten, enz...

02.' www.newcenturynutrition.com'

03.' www.veganisme.pagetostart.com'

De NVV bevordert een manier van leven geheel vrij van exploitatie van dieren, en bepleit een gezonde, geheel plantaardige en minerale voeding, ten voordele van mens, dier, plant en milieu.

Hierop staan zeer veel mogelijkheden tot 'doorlinken' naar andere sites in binnen- en buitenland.

04.' www.vegatopia.'

Digidorp voor lekker vegetarisch eten.

05.' www.vegetariers.nl'

Voor wie de voorkeur geeft aan een maaltijd zonder vlees, is de NVB de spreekbuis en een belangrijke bron van informatie over o.a.: producten, producenten, restaurants, recepten en (kook)boeken.

06. vegetarisch.pagetostart.nl

Een Nederlandse variant van veganisme.pagetostart.com met enkele leuke toevoegingen, zoals: grappige- vegetarische cartoons en grapjes.

07.' www.veggielife.com'

De site van een Amerikaans vegetarisch tijdschrift. Daarin links naar andere vegetarische web-sites, discussiegroepen, artikelen over voeding en je kunt er kaarten versturen.

08.' www.vegkitchen.com'

09.' www.vegplek.com'

10.' www.vegsource.com/recipe'

Amerikaanse site met heel veel links naar vegetarisme. Tienduizend (10.000) vegetarische recepten en veel wetenschappelijke verhandelingen

Deze bijdrage is van 1 april 2001

wordt vervolgd...

Home Recepten