Verleidelijke gerechten

Verleidelijke gerechten

recepten voor Valentijnsdag

Verleidelijke gerechten

Dit is een artikel van “Hug-me”
geschreven door Lucy

Er komen overheerlijke gerechten
dus kom nog eens terug

Ontbijt voor “haar”

Zet een pot verse bosvruchtenthee.
Pers 6 mandarijntjes uit.
Haal de rand van een glas door een laagje
siroop en druk het in kristalsuiker.
Schenk het sap in het glas.
Rooster een witte boterham en beleg hem
met een plakje gerookte zal.
Roer een beetje creme fraiche met zalmeitjes
en zout en peper door elkaar en
verdeel het over de zalm.
Bestrijk een witte sesambol met
verse roomkaas met bieslook.
Beleg het met 2 plakjes rosbief en
een paar plakjes hard gekookt ei.
Bestrooi het naar smaak met zout en peper.
Bestrijk een open gesneden croissant met
Olde English marmelade.
Roer 1/2 dl kwark met 1/2 dl yoghurt,
1 eetlepel honing, 1 eetlepel muesli
en vers fruit door elkaar.
Bestrooi het met bruine suiker.
Zet een kopje verse koffie naar keuze.
Geef er een plakje kruidencake
gegarneerd met een toefje slagroom,
1 in dunne plakjes gesneden aardbei
een een dun partje mango nij.
Ontbijt voor “hem”

Zet voor hem een sterke pot koffie en serveer
de koffie met een lekkere
plak ontbijtkoek met roomboter.
Meng het sap van 1 uitgeperste sinaasappel
met 1 gepureerde banaan en 1 1/2 dl yoghurt.
Rooster een bruine boterham.
Bak 3 plakjes bacon iets uit.
Breek een eitje boven de bacon en
bestrooi met 1 theelepel peterselie.
Bestrooi het met peper en paprikapoeder
en beleg de boterham ermee.
Snijd 1 croissant open en
bestrijk hem met boter.
Leg er een plak Yorkham, schrijf ananas
en dunne partjes peer erop.
Leg er een plak jonge kaas op en
schuif de open croissant
kort onder de grill.
Bestrijk een bruine bol met roomboter en
beleg hem met Old Amsterdam kaas.
Verdeel er plakjes tomaat over
en bestrooi het met bieslook.
Laat 1 plakje roomboter bladerdeeg
ontdooien en leg er 1/2 banaan op.
Bestrooi het met bruine suiker en
rol het bladerdeeg om de banaan.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei
en bak het in de voorverwarmde oven op
225 graden in 15 minuten bruin en gaar.
Doe in stukjes gesneden fruit in en glas.
Serveer met stif geklopte slagroom
waardoor poedersuiker en sinaasappelsap
naar smaak is geroerd.
Sluit het ontbijt af met een kop chocolademelk
met een puntje warm appelgebak.
Het feest kan beginnen
het is VALENTIJN

“Tonijntartaar”

Voorgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingredienten :

  • 150 gram verse tonijn
  • 1/4 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 sjalotje
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 takje peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • fijn zeezout
  • 25 gram veldsla
    Bereiding :
    Snijd de tonijn in kleine blokjes en
    zet het afgedekt in de ijskast.
    Was de peper, verwijder de zaadjes
    en snijd hem heel fijn.
    Pel de knoflook en het sjalotje en hak ze fijn.
    Schil en rasp de gemberwortel.
    Was de peterselie, dep het droog en
    hak het grof.
    Meng alle ingredienten door de tonijn,
    voeg de olie toe en breng het
    op smaak met zeezout.
    Vorm van het tonijnmengsel 2 tartaartjes
    en zet ze nog eens 15 minuten in de ijskast.
    Was de veldsla en verdeel ze over 2 bordjes.
    Leg de tonijntartaartjes op de sla.
    Tip : Dit gerecht is ook heerlijk als
    hoofdgerecht. Neem dan
    een dubbele hoeveelheid.
    “Lieve zoete hartjes”

    Nagerecht voor 2 personen
    Bereidingstijd 15 minuten
    Ingredienten :

  • 50 gram gekonfijte vruchtjes
  • 200 gram marsepein
  • beetje poedersuiker
  • 4 druppels rode kleurstof
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • garneersnoepjes
    Bereiding :
    Hak de vruchtjes fijn.
    Kneed de vruchtjes met koude en
    schoene handen door de marsepein.
    Bestrooi een werkvlak met een beetje
    poedersuiker en rol de marsepein uit tot
    een lap van 1 cm dik.
    Steek 2 harten uit het marsepein.
    Voeg de rode kleurstof en 1 eetlepel water
    toe aan de poedersuiker en roer het glad.
    Doop de marsepeinen harten in de rode
    glazuur en laat het hard worden.
    Versier de hartjes met garneersnoepjes.
    “Hartjessoep”

    gevulde champignonsoep
    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 40 minuten
    Ingredienten :

  • 1 liter groentenbouillon van 1 tablet
  • 60 gram tarly
  • 1 ui
  • 2 worteltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 125 gram kleine champignons
  • 125 gram tofu
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper uit de molen
  • 2 eetlepels fijn gehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijn geknipte bieslook
    Bereiding :
    Breng de bouillon aan de kook, voeg de tarly toe
    en kook alles 15 minuten.
    Pel en snipper intussen de ui.
    Maak de worteltjes schoon en
    snijd ze in plakjes.
    Trek de harde nerven van de bleekselderij
    en snijd de stengels in dunne blokjes.
    Snijd de tofu in dunne reepjes.
    Verhit de olie in de koekenpan met
    dikke bodem en fruit de ui met wortel
    en bleekselderij 10 minuten op halfhoof vuur.
    Voeg de champignons toe en fruit
    ze 2 minuten mee.
    Voeg de groenten met tofu, ketchup en
    tomatenpuree toe aan de soep en laat alles
    op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
    Breng de soep op smaak met peper
    en roer de kruiden erdoor.
    Lekker met in hartjes gesneden
    witte boterhammen bestreken met tapenade.
    “Paella con amore”

    Paella met fricandeau
    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 30 minuten
    Ingredienten :

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gram fricandeau in plakken van 1/2 cm dik
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram Surinaamse rijst
  • 1 dl kippenbouillon van 1 tablet
  • paprikapoeder
  • 10 saffraandraadjes
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 100 gram diepvries doperwten
  • zout en peper
    Bereiding :
    Pel de ui en snijd hem in ringen.
    Pel de knoflook.
    Snijd de paprika in ringen en
    verwijder de zaadlijsten.
    Snijd de fricandeau in kleine blokjes.
    Verhit de olie in een ruime braadpan
    en fruit de ui 3 minuten op halfhoog vuur.
    Pers de knoflook erboven uit en voeg
    de paprika en rijst toe.
    Bak alles al omscheppend 1 minuut.
    Voeg de fricandeau, bouillon, paprikapoeder
    en saffraan toe en laat alles
    12 minuten op laag vuur pruttelen.
    Schep de garnalen en doperwten erdoor.
    Warm ze 3 minuten mee.
    Breng alles op smaak met zout en peper.
    “Reepjes om te zoenen”

    roergebakken runderreepjes
    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 20 minuten
    Ingredienten :

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 4 mooie bladen ijsbergsla
  • 4 takjes koriander
  • 250 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels maiskiemolie
  • 500 gram runderreepjes
  • chilipoeder
  • 1 1/2 dl runderbouillon van 1 tablet
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zout en peper
    Bereiding :
    Kook de rijst volgens aanwijzing op de
    verpakking gaar.
    Pel en snijd intussen de ui in ringen.
    Pel en hak de knoflook fijn.
    Maak de paprika schoon en hak hem grof.
    Was de sla en dep de bladeren droog.
    Pluk de blaadjes koriander van
    de steeltjes en hak de gelft grof.
    Verhit de olie in de koekenpan en
    fruit de ui in 5 minuten op
    half hoog vuur lichtbruin.
    Voeg de knoflook en paprika toe
    en bak ze 1 minuut mee.
    Schep derunderreepjes erdoor en roerbak
    alles op hoog vuur tot het vlees bruin is.
    Schenk de bouillon erbij en
    breng het aan de kook.
    Roer de maizena met sojasaus en een
    beetje water los en bind het kookvocht ermee.
    Breng het op smaak met zout en peper.
    Voeg de gehakte koriander toe.
    Leg de slabladen op 4 borden en schep
    het vleesmengsel erin.
    Bestrooi met korianderblaadjes.
    Serveer het gerecht met rijst.
    “Vlinders-in-je-buik”

    Pastapotje
    Hoofddgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 30 minuten
    Ingredienten :

  • 6 gedroogde tomaten
  • 20 blaadjes basilicum
  • 3 eetlepels ongezouten cashewnoten
  • 400 gram pasta
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dl room culinair
  • 2 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
    Bereiding :
    Snijd de tomaten in reepjes.
    Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
    Rooster de noten in een droge koekenpan
    tot ze gaan kleuren.
    Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar.
    Giet de pasta af en doe ze in de pan terug.
    Voeg de tomaten, basilicum, noten, olie,
    room, losgeklopte eieren en peper toe.
    Verwarm het geheel al roerend op laag vuur
    en neem als de saus dik begint te worden
    de pan van het vuur.
    Bestrooi het gerecht met de kaas.
    Serveer er gekookte broccoli bij.
    “Cupido’s kost”

    Visschotel met kaas-kruidenkorstje
    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 40 minuten
    Ingredienten :

  • 300 gram tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote courgette
  • 500 gram zalmfilet
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels fijn gesneden basilicum
  • 150 gram verse roomkaas met kruiden
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • 2 eetlepels paneermeel
    Bereiding :
    Kruis de tomaten in en overgiet ze met kokend water.
    Laat ze 5 minuten staan, spoel ze af
    onder koud stromend water en ontvel ze.
    Snijd de tomaten in stukjes.
    Pel en snipper de knoflook.
    was en snijd de courgette in dunne plakjes.
    Was de vis en dep hem droog.
    Bestrooi de vis met zout en peper.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Vet een ondiepe ovenschaap in met olie.
    Leg de vis erin en verdeel de knoflook,
    basilicum en tomaat erover.
    Leg de courgetteplakjes er dakpansgewijs op.
    Bestrooi met zout naar smaak.
    Meng de kaas met de wijn en paneermeel.
    Verdeel het mengsel over de courgette.
    Laat het gerecht in 20 minuten gaar worden
    en gratineren.
    Serveer er gebakken aardappelen bij.
    “Valentijn’s diner”

    Hete bliksem
    Voorgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 50 minuten
    Ingredienten :

  • 3 kilo kruimige aardappelen
  • 1 1/2 kilo zoete appels
  • 1 1/2 kilo zure appels
  • 400 gram mager rookspek
  • zout
  • 2 rode paprika’s
  • 4 bosuitjes
    Bereiding :
    Schil de aardappelen en appels.
    Snijd de aardappelen in stukken en
    de appels in partjes.
    Verwijder de klokhuizen.
    Doe de aardappelen in een grote pan en
    schenk er zoveel water op dat ze
    net onder staan.
    Verdeel de appels erover.
    Leg het spek erop en bestrooi met zout.
    Breng alles aan de kook enlaat het
    in 30 minuten gaar koken.
    Maak intussen de paprika’s schoon en
    snijd ze in piepkleine stukjes.
    Snijd de bosuitjes in ringetjes.
    Neem het spek uit de pan.
    Giet de aardappelen en appels af
    en vang het kookvocht op.
    Stamp de aardappelen met appels fijn.
    Voeg zoveel kookvocht toe zodat
    een smeuige stamppot ontstaat.
    Snijd het spek in dobbelsteentjes.
    Schep de paprika’s, bosui en spek
    door de stamppot.
    Serveer er gebakken bloedworst bij.
    “Sweet, sweet curry”

    Kipcurry met yoghurt
    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 30 minuten
    Ingredienten :

  • 2 uien
  • 600 gram kipfilet
  • 1 mango
  • 40 gram boter
  • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 dl droge witte wijn
  • zout en peper
  • 2 dl volle yoghurt op kamertemperatuur
  • 1/2 dl room culinair
  • 4 eetlepels gemalen kokos
    Bereiding :
    Pel en snipper de ui.
    Snijd de kipfilet in blokjes.
    Schil de mango en snijd
    het vruchtvlees in stukjes.
    Smelt de boter in een magnetronschaal onafgedekt
    in 30 seconden op 700 watt.
    Roer de ui erdoor en verwarm
    het 2 minuten op 700 watt.
    Roer er achtereenvolgend
    de kerriepoeder, kip en wijn door.
    Breng het op smaak met zout en peper.
    Breng alles afgedekt in 3 minuten op
    700 watt aan de kook.
    Roer het door elkaar en laat het
    in 10 minuten op 350 watt gaar worden.
    Roer de yoghurt, room culinair en mango
    door elkaar.
    Roer het yoghurtmengsel door de curry en
    laat het afgedekt enkele minuten nagaren.
    Strooi de kokos over de curry en serveer
    het gerecht met rijst.
    “Pikant detail”

    Pikante kabeljauw uit de oven
    Hoofdgerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 35 minuten
    Ingredienten :

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bosuien
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel vers geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel walnotenolie
  • chilipoeder
  • 1 eetlepel gehakt korianderblad
    Bereiding :
    Verwarm de oven voor op 220 graden.
    Pel en hak de knoflook fijn.
    Maak de bosuitjes schoon en snijd
    ze in reepjes van 10 cm.
    Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken
    en leg ze elk op een stuk alu-folie.
    Strooi de gember, knoflook
    en bosuitjes erover.
    Verdeel de sojasaus, sherry, notenolie
    en chilipoeder erover.
    Breng de punten van het alu-folie naar elkaar
    en vouw het luchtig dicht.
    Zet de pakketjes 20 minuten in de oven.
    Vouw het folie open en
    bestrooi het gerecht met koriander.
    Serveer het gerecht met witte rijst.
    Verleidelijke desserts
    “Verboden vruchten”

    Kruidnagelperen met zabaglione
    Nagerecht voor 6 personen
    Bereidingstijd 70 minuten
    Ingredienten :

  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/4 theelepel pimentpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • snufje verse nootmuskaat
  • 3 dl zoete wijn
  • 3 eetlepels honing
  • 1 1/2 eetlepel boter
  • schil van 1/2 citroen
  • 6 handperen
  • 60 gram rozijnen
  • 4 eierdooiers
  • 60 gram suiker
    Bereiding :
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Meng de specerijen in een kommetje.
    Verwarm 125 ml van de wijn met honing, boter,
    citroenschil en de helft van
    de specerijen in een pannetje op
    half hoog vuur tot de boter gesmolten is.
    Schil intussen de peren.
    Halveer ze in de lengte dwars door
    het steeltje en verwijder de klokhuizen.
    Leg de peren met de bolle kant naar boven
    in een ovenschaal en schenk
    het marsalamengsel erover.
    Zet de peren 40 minuten in de oven.
    Lepel er regelmatig wat vocht uit
    de schaal overheen.
    Keer ze halverwege de bereidingstijd.
    Neem ze uit de oven en houd ze warm.
    Breng de helft van de rest van de wijn
    met rozijnen aan de kook.
    Neem de pan van het vuur en
    laat het 30 minuten afkoelen.
    Laat de rozijnen uitlekken.
    Bereid 15 minuten voor het einde van de
    bereidingstijd van de peren de zabaglione.
    Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers
    en suiker met de garde dik en romig.
    Voeg al kloppend het laatste gedeelte
    van de marsala toe.
    Zet de kom op een pan die voor de helf
    gevuld is met kokend water en blijf kloppen
    tot het mengsel dik en schuimig is en er
    geen vloeistof meer op de bodem van
    de schaal te zien is.
    Voeg de uitgelekte rozijnen en
    de rest van specerijen toe.
    Verdeel de halve peren over 6 schaaltjes
    en schenk de zabaglione erover.
    Serveer het gerecht direct.
    “Karasmeltpotje”

    “Karamelpotje”
    Nagerecht voor 4 personen
    Bereidingstijd 35 minuten
    Ingredienten :

  • 250 gram suiker
  • 375 ml slagroom
  • 375 ml melk
  • 8 eierdooiers
  • water
    Bereiding :
    Doe de suiker met 0,8 dl water in een pan
    met dikke bodem.
    Breng het met de deksel op de pan
    op middelhoog vuur aan de kook.
    Neem de deksel van de pan en laat het
    nog 10 minuten koken tot de suiker
    amberkleurig is geworden.
    Pas op de karamel is gloeiend heet !
    Verwarm de room met de melk in een
    ruime pan tot er belletjes
    langs de kant verschijnen.
    Neem de pan van het vuur.
    Verhit de oven op 165 graden.
    Voeg 0,6 dl water aan de karamel toe en
    klop krachtig tot de belletjes verwijnen.
    Schenk de karamel bij het hete
    roommengsel en roer met de garde.
    Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
    Klop de eierdooiers in een kom los.
    Voeg het karamelmengsel er
    al roerend met een houten lepel toe.
    Schenk het mengsel door een zeef
    in een schenkkan.
    Schenk het mengsel in 6 soufflebakjes.
    Zet de bakjes in een braadslede
    en schuif hem in de oven.
    Schenk 3 cm kokend water in de braadslede.
    Laat de karamel in 50 minuten stollen.
    Neem de bakjes voorzichtig ui
    de braadslede en laat ze op
    een rooster afkoelen.
    Zet ze 2 uur in de ijskast.
    “Love potion”

    Vanilletrifle met rum
    Nagerecht voor 6 personen
    Bereidingstijd 3 1/2 uur
    Ingredienten :

  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 300 gram cake
  • 30 gram chocolade
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 5 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 4 eierdooiers
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 80 ml rum
    Bereiding :
    Vet een ovenschaal van 1 1/2 liter in met boter.
    Snijd de cake in plakken van 1 cm dik.
    Rasp de chocolade fijn.
    Rooster het amandelschaafsel in een
    droge koekenpan lichtbruin.
    Breng de melk met het vanillestokje
    tegen de kook aan en laat het
    10 minuten zachtjes trekken.
    Klop de eierdooiers met de suiker en bloem
    met de mixer lichtgeel en romig.
    Neeem het vanillestokje uit de melk
    en schenk de melk al kloppend bij
    het dooiermengsel.
    Doe het mengsel in een schone steelpan
    een verwarm het al roerend met
    een houten lepel op laag vuur
    tot de vla bindt.
    Neeme de pan van het vuur en
    zet hem in een bak met koud water.
    Bekleed de bodem van de schaal
    met 1/3 van de cake.
    Roer de rum met 1 eetlepel water
    door elkaar en bestrijk de cake ermee.
    Verdeel 1/3 van de vla over de cake.
    Herhaal deze lagen en zet de schaal
    3 uur in de ijskast.
    Bestrooi het gerecht voor het serveren
    met chocolade- en amandelschaafsel.

  • Pure chocolade

    “Chocoladekrullen”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • 1 reep pure chocolade
    Bereiding :
    Smelt de pure chocolade au bain marie.
    Schenk het op een marmeren of
    gladde niet poreuze plat
    en strijk het uit.
    Laat het afkoelen.
    Neem een schoon breed plamuurmes en
    duw mooie krullen van de chocolade.
    Gebruik de krullen om
    desserts mee te garneren.
    “Chocolademouse”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • 150 gram pure chocolade
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 375 ml slagroom
    Bereiding :
    Smelt de pure chocolade au bain marie.
    Roer er de poedersuiker en cacao door.
    Klop de slagroom stijf en meng dit
    door de bijna afgekoelde, maar
    nog vloeibare chocolade.
    Verdeel de mousse over schaaltjes en
    laat hem in de ijskast opstijven.
    “Chocoladetruffels”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • 175 gram poedersuiker
  • 125 gram zachte boter
  • 250 gram pure chocolade
    Bereiding :
    Klop de poedersuiker en boter met de mixer
    lichtgeel en romig.
    Smelt de chocolade au bain marie
    en laat het iets afkoelen,
    maar het moet wel vloeibaar zijn.
    Roer de chocolade door
    het suiker-botermengsel.
    Doe het chocolademengsel in een spuitzak
    en spuit op een met bakpapier bekleed
    bakblik gelijke hoopjes chocolade.
    Zet de chocolade even in de diepvries
    en haal ze daarna door de cacaopoeder.
    “Chocoladesoezen”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • 6 kleine soesjes
  • banketbakkersroom
  • 1 reep pure chocolade
    Bereiding :
    Bak 6 kleine soesjes.
    Vul ze met banketbakkersroom.
    Smelt de pure chocolade au bain marie
    en haal de bovenkant
    van de soezen erdoor.
    Laat de chocolade opstijven.
    “Chocoladesaus”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • 1 dl room culinair
  • 80 gram extra pure chocolade
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje kaneelpoeder
  • 1 eierdooier
  • 4 eetlepels creme de cacao
    Bereiding :
    Breng de room culinair aan de kook en breek
    de chocolade erin.
    Voeg de suiker, vanillesuiker
    en kaneelpoeder toe.
    Neem de pan van het vuur en roer
    het na 5 minuten goed door.
    Klop de eierdooier met de creme de cacao
    los en roer het door de saus.
    Serveer de saus bij vanilleroomijs en
    geroosterd amandelschaafsel.
    “Chocoladeflensjes”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • 100 gram gezeefde tarwebloem
  • 20 gram cacao
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • mespuntje zout
  • 3 1/2 dl melk
    Bereiding :
    Roer een beslag van tarwebloem, cacao,
    amandelschaafsel, vanillesuiker, boter,
    eieren, eierdooiers, zout en melk.
    Laat het beslag 1/2 uur rusten.
    Bak er in wat boter dunne flensjes van.
    Serveer de flensjes met jam of suiker.
    Of serveer ze als dessert gevuld
    met ijs en chocoladesaus.
    “Chocoladeperen”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • 4 stevige stoofperen
  • 2 dl water
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dl room culinair
  • 150 hram rietsuiker
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels stroop
  • 1,2 dl melk
  • 200 gram pure chocolade
    Beterding :
    Kook destoofperen 15 minuten in het water
    met de suiker, citroensap en kaneelstokje.
    Breng de room culinair met rietsuiker,
    boter, stroop en melk aan de kook.
    Roer er als de suiker is opgelost in stukjes
    gebroken chocolade door.
    Zet 2 afgekoelde peren op een bord
    en schenk de saus er overheen.
    “Chocoladebrownies”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • 100 gram boter
  • 75 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 200 gram suiker
  • 75 gram tarwebloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 75 gram gehakte walnoten
  • 1 zakje vanillesuiker
    Bereiding :
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Smelt de boter in een pan en rasp
    de chocolade erdoor.
    Laat het chocolademengsel iets afkoelen.
    Klop de eieren met suiker lichtgeel en romig.
    Roer het chocolademengsel door
    het ei-suikermengsel.
    Zeef het tarwebloem met bakpoeder.
    Roer het gezeefde bloem met walnoten
    en vanillesuiker door het chocolademengsel.Schep het in een ingevet rechthoekig
    bakblik enn bak het 35 minuten in de oven.
    Snijd de nog warme brownie in vierkantjes.
    “Chocoladefudge met hazelnoten”

    Voor 2 personen
    Ingredienten :

  • Bakblik van 20 x 20 cm
  • 1 1/2 dl room culinair
  • 350 gram suiker
  • mespuntje zout
  • 50 gram hazelnoten
  • 350 gram pure chocolade
    Bereiding :
    Vet het bakblik in.
    Breng de culinaire room, suiker
    en zout aan de kook.
    Temper het vuur en laat het
    enkele minuten zachtjes koken.
    Neem de pan van het vuur en roer
    er de hazelnoten door.
    Rasp de chocolade er boven
    en roer het nog even goed door elkaar.
    Schenk het mengsel in het blik
    en laat het in de ijskast opstijven.
    Snijd de afgekoelde fudge in blokjes.
    Dit zijn de verleidelijke gerechten
    Verleidelijk he
  • 10 Reacties

    1. neem ik mee, lekker hoor vooral de chocolade hihi

      groetjs anita

    2. …het weekend,hihi.
      Groetjes Jacqueline

    3. Ik neem dit “artikeltje” graag mee naar mijn pagina. bedankt. Groetjes en een prettige St Valentijn.
      Viviane

    4. Wat een leuk artikel, neem ik zeker mee
      groetjes Paula

    5. Dat ontbijtje wil ik graag een keer voor mijn dochter maken als verrassing. Ziet er erg lekker uit. Hoe gaat het met je. Voel je je al weer iets beter.
      Groetjes Tonia.

    6. Ziet er allemaal erg lekker en mooi uit!
      Zo te zien gaat het beter met je.

      Bedankt voor het leuke lekkere artikel!
      Groetjes Joke.

    7. Flink ontbijt zeg… pfffffffff, dat krijg ik nooit op, maar het ziet er leuk uit en erg lekker!
      Liefs,
      Maria
      P.S. Hoe gaat het met je? Voel je je al wat beter?

    8. recepten Lucy! Dit neem ik mee en jij een groot kompliment voor je artikel!
      Liefs, Carin.

    9. Zit je de boel weer te verleiden met je lekkere recepies. Leuk gedaan hoor.
      Dikke knuf van Leny.

    10. Prachtig artikel.
      Ik neem het dan ook graag van je mee.
      Bedankt.
      Groetjes en een fijne dag nog.
      Irma

    Geef een reactie