Kinderparty Harry Potter

De kinderen zullen voortaan meer eten als je kookt in Harry Potterstijl. Benodigdheden voor een tiental kinderen
—————————————-
500gr gehakt,1 ei,paneermeel,olie,3 groene paprika’s,een eetlepel kappertjes,mayonaise,p&z en snuifje paprikapoeder

Bereiding
———
-maak het gehakt op met ei,paneermeel,kruiden en maak er een tiental afgeplatte balletjes van
-bak de balletje een 5 tal minuten in wat olie
-spoel de verse paprika’s,verwijder de zaden en snij de helften in repen van ongeveer een 4 cm
–plak de spinpoten(groene paprika’s)vast met mayonaise aan de bal gehakt waar een 8 sneetjes zijn in gemaakt
-plak bovenop 2 kappertjes voor de ogen.

Dus hoe creatiever hoe meer de kinderen zullen smullen van deze spin.Per kind nodig:
————–
1 burger en stukje van een kipfilet

Verder nodig:krulsla(vb rode krulsla)
enkele rode paprika’s
enkele kerstomaatjes

Bereiding
——–
-kruid de kipfilets en bak ze gaar
-spoel de paprika’s,verwijder de zaden en snij het vruchtvlees in repen
-scheur de sla en spoel de kerstomaatjes
-snij de broodjes doormidden en verwarm een tweetal minuten in de oven
-bestrijk de helften met mayonaise
-beleg de onderste helft met kipfilet,sla,paprikareepjes,dek af met bovenste helft
-prik bovnop elk broodje twee kersttomaatjes(ogen),plak in t’midden een stukje gekookt ei(wit)

Je kan deze burger natuurlijk aanpassen aan je kind en eigen fantasieBenodigdheden voor een tiental kinderen
—————————————-
1 stokbrood,boter,100gr komkommer,100gr salami,geraspte wortel en andere groenten naar keuze,2 zilveruitjes(ingemaakt)mayonaise,ketchup,14 cocktailprikkers
schijfje rode parika

Bereiding
———
-snij het stokbrood op

en , beboter en beleg met plakjes komkommer,groenten,salami
-snij een reepje rode paprika en maak een gespleten slangentong
-snij het brood in een tiental stukken en steek er in elk stuk een cocktailprikker in om het samen te houden
-werk de kop af met de tong en 2 zilveruitjess opprikken als ogen , spuit een beetje ketchup op de ogen en spuit bovenop de slang(alle stukken na mekaar op een schotel)een kronkel roodgemaakte mayonaise(ketchup,mayonaise)

Ook deze slang maak je volgens eigen inspiratie en aangepast aan je eigen kind zijn smaakvoor 10 stuks nodig:
150 gr couverturmelkchocolade
100 gr suikerbloempjes,hagelslag blauw,roos of iets van die aard,10 soepstengels(vb grissini)

Hoe maken?
Laat de chocolade smelten au bain marie of op zacht vuur
doop de grissini voor tweederden in de gesmoltenchocolade en strooi er suikerbloempjes of hagelslag op
zet de stokjes rechtop in een glas en laat opstijvenvoor ongeveer 3l heb je nodig:
4 flessens spuitwater
5 zakjes linonadepoeder,of fles extract vb teissener
2 grote blikken ananas(500gr)
tiental groene snoepveters
1 bakje voor ijsblokjes

Hoe bereiden?
rol de snoepveters op en leg ze in een vakje van het ijsblokbakje
overgiet met water ,laat invrriezen
vermeng spuitwater met limonadeextract
verdeel blokjes ananas over de glazen samen met ijsblokje
giet er de linade over en serveer directvoor 12 stuks nodig:
12 petit beurre
12 snoepkikkers(snoepgoed in Belgie groene kikkertjes)
een stuk fondantchocolade

hoe maken:
smelt de chocolade au bain marie
dompel de onderkant van de petit beurre erin,zet er een kikker op(goed in vast duwen) en laat opstijven tot de chocolade weer is opgesteven(soort koko’s rotsjes)

Voor een tiental rotsjes heb je nodig:2 eiwitten,100gr suiker,130gr gemalen kokos en eventueel 50 gr hazelnootpoeder,60gr bloem,50gr chocoladesnippers,een tiental papieren bakvormpjes of ouwelpapier,bloemsuiker

Hoe maken,
Klop het eiwit stijf en strooi er suiker bij,even doorkloppen en de gemalen koko’s,hazelnoot,bloem en chocoladesnippers aan toevoegen,even voorzichtig ondermengen met houten lepel.
Leg op elk papier een kegeltje van het mengsel.
Bak 20′ in voorverwarmde oven op 170?c
laat de rotjes afkoelen en bestrooi met bloemsuikerVoor een 12tal kleine stukken

Benodigdheden
————-
eieren,250gr bloem,1 theelepel bakpoeder150gr bloemsuiker,een tweetal lepels citroensap,theelepel grenadine,12 chocolade krullen,4 chocoladeeepastilles,8 groene suikerparels,wat vetstof voor de bakvorm.

Werkwijze
———
-roer de boter en suiker romig
-doe er een voor een de eieren bij en roer telkens goed glad
-voeg de bloem en het bakpoeder toe en bewerk tot een glad beslag(eventueel kan je er geconfijt fruit invoegen)
-schep in ingevette bakvorm(rond doorsnede 26cm)
-bak 35′ in voorverwarmde oven op 190?
-laat afkoelen op een rooster
-bereid glazuur(bloemsuiker-citroensap)
-Bestrijk de afgekoelde taart met glazuur
-roer door de rest van het glazuur gre
nadine en schilder hiermee rood spinrag op het reeds droge witte glazuur-maak met de chocoladekrullen en-pastilles en groene suikerparels spinnetjes op de taart en bestuif ze nog even lichtjes met bloemsuiker
De versiering is steeds volgens eigen fantasie

10 Reacties

  1. erg leuk artikel ik heb hem mee genomen naar mijn eigen pagina.

  2. Hoi, ik wilde je even laten weten dat ik je artikel heb meegenomen. Wat een ontzettend leuk idee! Ook ik ben Potter-fan en vind dit gewoonweg geweldig!

    Groetjes,

  3. Neem dit artikel graag mee naar mijn pagina. Ben sowieso helemaal gek van Harry Potter.
    Groetjes, Marjan

  4. Heel leuk die recepten van Harry Potter. Ik ben gek op zijn boeken. Ik heb dit artikel meegenomen als favo naar mijn pagina.
    Bedankt voor je felicitatie in mijn gastenboek.
    Groetjes van Winnie

  5. Ik heb je artikel meegenomen,leuk voor de kleinkinderen
    Jeannine

  6. Leuke recepten!!Mijn Dochter is binnenkort jarig en we maken er een Harry Potter feestje van,nu allen nog even zoeken naar kleurstof vrije versiersels!!

  7. debeckersusy34

    30 januari 2002 at 18:16

    toffe ideeen doe zo voort

  8. Ik heb je artikel favoriet gezet. Ik moet alleen nog een paar kinderen opduiken om het op uit te proberen. Alhoewel m’n vriend en ik ook al weer net smart wachten op het volgende boek van Harry Potter
    Groetjes Irene

  9. Een leuk idee om de kinderen lekker te laten eten.Groetjes Susan

  10. Ik heb je artikel favoriet gezet.
    Vrg., Erie

Geef een reactie