Henrike’s KOOKCLUB recept


recept van 21 juni t/m 4 juli 2005:Henrike’s Salsa Salade” & de reacties!



Henrike’s Salsa Salade”

Ingredienten:

  • zakje eikenbladsla
  • zakje lollo bianco sla

  • zakje lollo rosso
  • zakje ijsbergsla
    (voor extra pit: zakje rucola sla)

  • 1 blikje artisjokharten
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 2 theelepels rozemarijn

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 vers rood pepertje
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • balsamico-azijn
  • gemberpoeder
  • 1/2 bosje verse basilucum
  • 2-3 teentjes verse knoflook

  • (evt. wat olijfolie)

    Bereidingswijze:

  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren
  • Was het perpertje en versnipper (incl. zaadjes!)
  • Was de komkommer en snijd hem in blokjes
  • Was en droog de sla en pluk de blaadjes evt. in kleinere stukjes
  • Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze in reepjes
  • Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren
  • pel en pers de knoflookteentjes
  • Doe balsamico-azijn, de mosterd, de gember, het bieslook en de knoflook in een potje of dressingshaker en schud de ingredienten goed doorelkaar
  • Meng de radijsjes met de komkommer, de sla, het basilicum, de artisjokharten en de rozemarijn in een ruime kom doorelkaar
  • Schenk de dressing erover en schep de salade voorzichtig doorelkaar

    TIPS:

  • Deze salade kan 1,5 uur van te voren bereid worden
  • Zet de salade en de dressing in de koelkast
  • Meng de dressing er dan vlak voor het serveren door.

    Evt. wat olijfolie aan de dressing toevoegen voor een mildere smaak.

    Eet smakelijk!

  • Louise (alidada)!!!

    Op 21 juni 2005 trof ik haar volgende berichtje aan onder dit recept:
    “Hoi Henrike, ik heb dit recept uitgekozen om als volgende in het smulkrantje te komen. Ik heb het nog nooit gemaakt maar het leek me erg lekker. Natuurlijk hoor je mijn reactie!
    Groetjes,
    Louise”

    Wat een verassing!!!
    Een recept van iemand die (lang) niet alles kan verdragen zonder ziek te worden, krijgt ineens de volle Smulaandacht! GEWELDIG!!!!

    Louise, nogmaals bedankt!!! Heel erg lief van je!!!!

    En ook het weer werkte mee: we hebben warme zomerse, zelfs ‘n paar tropische dagen gehad, dus perfect voor dit heerlijk frisse gerecht!

    Ik wil me nog wel even verontschuldigen dat ik soms wel erg laat reageerde op jullie berichtjes. Oorzaak? Met dat mooie weer zat ik overal behalve achter mijn computer.

    Ik vond het ontzettend leuk om op deze manier in ‘t zonnetje te staan! Ik voel me echt vereerd en gevleid!

    Ik kies daarom graag de volgende bofkont uit. Wie dat is, kun je vinden op…..
    Smulkrantjes Kookclub!



    Henrike’s Salsa Salade”



    Louise (alidada)
    Heb het vanavond gemaakt! heb 2 eetl. Balsamico-azijn genomen PLUS 3 eetl. “zonnebloemolie met kruiden”( Xenos),en 1 theel. vers gehakte gember,Ik heb een zakje rucola-melange + zakje gemengde sla (van allebei de helft want wij hebben het recept van Marianne Oud – verse krieltjes met saus van room en Mounchou bijgenomen)verder heb ik i.p.v.1 vers pepertje 3 “Peppadews “genomen ,(Peppadews zijn hele pikante pepers).Henrike mijn complimenten het was heerlijk!
    Groetjes,
    Louise

    Ben je sterren vergeten! Hier zijn ze!
    Groetjes,
    Louise

    Moniek (schnuckie)
    Hoi,,
    Ik heb je recept gemaakt. En ik moet zeggen het smaakte heerlijk. Iedereen heeft er heerlijk van gesmuld. Ik had het gemaakt als bijgerecht bij de BBQ.
    Groetjes Moniek

    Trien (trien.k)
    wij heben van avondde salade gegeten en vonde hem er leker de smaak was een bejezout maar dat vind ik niet erg het pasten bij de anderen geregten groetjes trien

    halo ik bedoelden met dat het zout was
    artisjokharten maar dat vonden wij niet erg
    groetjes trien

    ik bedoel den artisjokharten
    mat dat vonden wij niet erg
    groetjes trien

    Sonja (van.der.maas)
    Ik heb dit recept geprobeert en het was erg lekker! Vooral de dressing en het pepertje MAKEN deze salade! Ik heb krulslamelange met ijsbergsla gebruikt. Ik wist alleen niet of het pepertje in de sla of in de dressing moest. Ik deed het in de sla. Een aanrader hoor!
    Sonja

    (soezepoes)
    Heb het vandaag gemaakt en het was reuze lekker. Ik heb er nog een rode paprika in stukjes gesneden bij gedaan. Lekker, zeker op zo’n warme dag als vandaag. Bedankt.

    Natascha (nvwinsberghe): Lekkerrrrrr!
    We hebben vanavond de salade gegeten. Hij was wel een beetje kaal: ik lust geen komkommer, mijn vriend geen artisjok. We hebben het als bijgerecht gegeten, dus het gaf niet dat hij niet zo gevuld was. Ik heb er van genoten! De dressing is echt lekker! Pittig en zurig, daar houd ik wel van. Maar ik heb toch de pitjes uit het pepertje gehaald. Ik ben op dat vlak een angsthaas ;-) Bedankt voor het recept!
    Veel liefs van Natascha

    Joke (joke74)
    Hoi hoi,

    Ik vond het net iets teveel sla. Hierdoor heb ik het zakje ijsbergsla achterwege gelaten. Onddanks dat vond ik het nog steeds teveel sla. Ik vond de hoeveelheid teveel voor 2 personen.
    Het pepertje heb ik niet gebruikt. Hiervoor in de plaats heb ik wat versgemalen spice route kruidenmix gebruikt.
    Voor de rest heb ik het recept aangehouden. Echter minder komkommer etc.
    Het was wel lekker in combinatie met gebakken aardappeltjes

    Hoi hoi,
    Het recept heb ik ook gemaakt. Ik vond dat het veel te veel was voor twee personen. De ijsbergsla heb ik achterwege gelaten en de overige groenten heb ik maar voor een deel gebruikt.
    Het resultaat: teveel sla.
    Wel lekker in combinatie met gebakken aardappelen.
    Groet van Joke

    Ik vond dat het veel te veel was voor twee personen. De ijsbergsla heb ik achterwege gelaten en de overige groenten heb ik maar voor een deel gebruikt.

    Leny (visscher1950)
    Vandaag je salade klaargemaakt. Ik heb minder sla gebruikt omdat het me wat veel leek voor twee personen. Ook ben ik geen liefhebber van radijsjes en heb het vervangen voor een rood uitje. Verder gemaakt zoals het recept aan geeft. We hebben er van gesmuld meis, en ik zal het zeker nog eens maken. Chapeau meis.
    Kussies van mvH

    3 Reacties

    1. … was ik blijkbaar vergeten…
      Sorry!!!!!!!
      :-)
      Liefs,
      Maria

    2. smulkrantje

      17 juli 2005 at 13:15

      Wat leuk deze samenvatting
      over jou recept:
      Henrike’s Salsa Salade”
      wat centraal stond/staat in:
      Smulkrantjes Kookclub!!
      Ik neem hem mee!
      Liefs,

    3. roxy-floxsy

      11 juli 2005 at 21:47

      Ik neem hem mee!
      Laat je me nog even via email weten welk recept je hebt uitgekozen?
      De WE werkt niet goed!
      Liefs,
      Maria

    Geef een reactie